Forum eDziecko edziecko Wychowanie
ZMIEŃ
      niecierpliwy

niecierpliwy

(3 wyniki)
    • Mam do Was pytanie - jak uczyć cierpliwości małego brzdąca? Zdaję sobie sprawę, że on jest jeszcze b.młody i zaczyna dopiero po swojemu odkrywać świat, ale jego zachowanie jest czasem nie do zniesienia. Jak zje posiłek to po sekundzie wije się w foteliku żeby go wyjąć. Jak chce na ręce to od razu jęczy. W każdej sytuacji, w której musi chwile zaczekać zaraz słyszę stękanie, jęczenie, krzyk, lub płacz. Staram się mu nie ulegać ale wolałabym tak nauczyć się z nim postępować żeby d...
    • postanowiłam być cierpliwą mamą, nie krzyczeć często na dzieci, nie ulegać emocjom.... karmiłam półroczną córeczkę a mój dwuletni synek bawił się w pokoiku podejrzanie cicho, zaglądam a mój smyk otworzył szafkę z ubrankami (gdzieś tak 40 ubranek wyprasowanych poprzedniej nocy!!!), wywlekł wszystkie i..... (tu hit)- polał olejem zagrabionym wczesniej z kuchni. Weszłam i powiedziałam: tak nie wolno synku, posprzątajmy razem :) Wiem, zanim skończy pięc lat będę leżła na kozetce u psy...
    • Pozwolicie, że wkleję tu swojego posta z innego forum, bo tam jakoś nie dostałam jeszcze odpowiedzi, a jestem ich ciekawa ;): Jestem bardzo łagodną, spokojną i cierpliwą osobą. Nigdy nie wybucham, jeśli się zdenerwuję, to czekam aż mi minie i najwyżej potem rozmawiam. Nie jestem impulsywna, działam racjonalnie. Zatsanawiam się jednak, czy aby te w/w cechy nie są, mimo wszystko, szkodliwe. Pomijam teraz kwestię mojej osoby (tłumienie uczuć dobre nie jest), ale chodzi mi o moje d...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się