Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      niejasny

niejasny

(42 wyniki)
    • Wyjaśnijcie mi proszę dlaczego w naszej szerokości geograficznej posiadanie jasnej karnacji wciąż budzi wątpliwości co do zdrowia ? Przecież wiekszość ludzi w polsce ma jasne blade cery ,jasne że jakaś częśc bladych z natury kobiet zamalowywuje się brązerami ,pudrami czy innymi specyfikami kosmetycznymi ale po zmyciu tapety twarze pozostają kolorze ściany hymmm ja mam same takie koleżanki naturalna jasna cera +na głowie mysi blond oczywiscie podrasowany czy zmieniony zupełnie produktami do...
    • Ma któraś z was naturalnie taka kompozycję? bo ja tak mam i uwazam, ze ładnie wyglądam ale ostatnio kolezanka z uczelni uwierzyc nie mogła, ze mam tak naturalnie i mówi, zebym przefarbowała włosy na jasny brąz albo blond bo brzydko wygladaja takie kontrasty. No i popadłam w kompleksy i stałam sie wyczulona na puncie moich długich czarnych włosow. Na twarz zawsze daje róż i wtedy wyglądam świezo, jak królewna snieżka przynajmniej tak mi sie wydawało a tu taki komentarz. Macie dziewczyny jakie...
    • wiadomosci.wp.pl/kat,1019389,title,Smierc-dziecka-w-Inowroclawiu,wid,15462742,wiadomosc.html?ticaid=110584&_ticrsn=3 Do jasnej cholery co jest Polka staje się krajem dzieciobójców,będąc za granicą u rodziny już mówią że u "was to cały czas słychac o zabijaniu tak małych dzieci..." Co wy uważacie za przyczynę tych wszystkich tragedii? Politycy tu się żrą o wolność i tolerancje dla homoseksualistów i to jest tematem robiącym sensacje a te kolejne przypadki zabójstw stają się tak powszechn...
    • musze przemalowac pokoj-ciemniejszy kolor na jasny( fiolet na brzoskwioniowy). nie bede tego robic osobiscie ale musze zaopatrzyc sie w farbe. i moje pytanie- czy musi byc jakas farba podkladowa( biala?) na ten ciemniejszy kolor czy aby zamalowac farbe ciemniejsza po prostu pokryje sie ze 3 razy tym brzoskwiniowym i bedzie bez przeswitow? nie mam kogo zapytac a moj maz dostanie zawalu jak go zapytam o taka blahostke.
    • Drogie Mamy Jestesmy przed wyborem koloru kanapy do "salonu". Baaaardzo podoba mi sie kanapa jasniutka (ecru) z alcantry ale za 2 miesiace urodzi nam sie dzidziul i powaznie sie zastanawiam czy to ma sens tzn ta jasna kanapa. Mam wiec pytanie czy macie w domu jasne kanapy przy malych dzieciach i czy da sie je utrzymac w czystosci (kanapy, nie dzieci ;)- skora zarowno naturalna jak i ekologiczna nie wchodzi w gre. ??? Pozdrawiam :)
    • Niedawno dostaliśmy zaproszenie na ślub. Już za tydzień. I mam dylemat Spódnicę mam długą do kostek jasną do tego jest ciemny top (nie gładki, ale jakieś czarne pasemka tam prześwitują) CZy do tego pasują czarne buty? to jedyne eleganckie jakie posiadam, na kupno nowych trochę malo czasu i nie wiem czy w nich przetrwałabym weselne bale. Poradżcie czy ten zestaw "przejdzie" czy biec do sklepu po jasne buty?
    • Jaki kolor scian do sypialni...Meble czarne IKEA Hemnes.Obecnie sciany sa biale, ale chce cos zmienic. Pokoj ma 16m2. Chcialabym aby bylo nieco orientalnie :)Myslalam o tapecie ale dostaje oczopląsu :(
    • Jest sobie najemca mieszkania. Od właściciela tego mieszkania dostaje rozliczenie za zużyte w ciągu ostatniego miesiąca ciepło (ogrzewanie mieszkania i podgrzanie wody). Kwota powiedzmy 500 zł. Najemca prosi o podanie szczegółów, z czego wynika ta kwota. Powinna wynikać z faktycznego zużycia ciepła w danym lokalu, np. na podstawie wskazań licznika. Właściciel mówi, że dostał z miejskiego przedsiębiorstwa ciepłowniczego (w skrócie MPC) fakturę. Najemca prosi o pokazanie faktury. Jest na niej k...
    • ktos wie co w takich przypadkach się robi??????policja, WK ? co jeszcze? matko chłop mnie zabije... bo auto na niego rejestrowane :/
    • chłop na koncercie (albo mnie okłamał i na różańcu :P ) a ja Zejście ogladam
    • Bo zanim czymkolwiek ją nakryłam to mój wymazany na gustowny fiolecik (ospa oczywiście) synek ją pięknie wysmarował. Spirytus niszczy skórę. Jak zaczęłam sszorować szczotką to schodził wszystko tylko nie to gencjana. Ma ktoś sposób?
    • Jak wiecie, nawie sie w hobbystyczne hodowanie kotow. I szlag mnie jasny w tym tygodniu trafil. Ale od poczatku. Mam (mialam?) bardzo dobra kolezanke, ktora dawno temu, gdy moja kotka byla w ciazy poprosila mnie, zebym sprezentowala jej kota. Poniewaz bardzo lubie (lubilam? ;) ) dziewczyne, stwierdzilam, ze w zasadzie czemu nie. Gdy tylko kociaki sie urodzily, kolezanka pojawila sie u mnie, zeby sobie wybrac sierciucha. Wybrala najlepszego kociaka z miotu. I kij, bo stwierdzilam, ze nawet j...
    • www.tvn24.pl/-1,1697623,0,1,wal-po-osobowce-szokujace-nagrania-ze-szkolen-kierowcow,wiadomosc.html Rosjanie mają swój ruch niebieskich wiaderek, walczą z chamstwem władzy na drogach. Nam by sie tez już przydały jakieś wiaderka, u nas chamstwo na drogach jest wszechogarniające - i jak widać na państwo liczyć nie możemy.
    • Dojrzewam powoli do malowania ścian przy schodach z parteru na piętro. Nie ma tam okna, jest dosyć ciemno. Po czterech latach ściany są już koszmarnie brudne, a ja jestem zbyt leniwa, żeby je po raz kolejny myć. Wole pomalować :P Poza tym kolor znudził mi się na tyle, że chcę zmian. I teraz dylemat: malować na jasno, co optycznie rozjaśni i powiększy tą "klatkę schodową", ale ściany szybko znowu będą brudne (hordy nastolatków, mających wstręt do używania poręczy + zwierzęta w ilościach szt. ...
    • wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4600845.html Co za sk..., co za hołota (tak, tak, TO jest hołota). Zawsze byłam śmiertelnym wrogiem "spoufalania" się z dzikimi zwierzętami, od niepotrzebnego dokarmiania ptaków po "dokarmianie" np. dzików. ZAWSZE są z tego kłopoty, nie róbcie tego nigdy, nawet, jeśli dziecko bardzo prosi! A już rzucanie niedźwiedziowi żarcia, po czym, gdy zbytnio się zbliży i zabijanie go potem w bestialski sposób to już jest.. nawet nie wiem co, słów mi...
    • piszę w zasadzie tylko po to żeby się "wypisać". zupełnie anonimowo (chociaż anonimowość w sieci jest niezwykle złudna), żeby wreszcie było mi lżej... jestem mężatką od blisko 7 lat. bywało różnie jak to w małżeństwie ale było więcej tych gorszych chwil niż lepszych. w zasadzie nic w tym dziwnego ale te gorsze chwile to były dość bliskie znajomości mojego męża z innymi kobietami. mam wyrobione swoje zdanie na temat kochanek (wgląd do archiwum)ale w trakcie kiedy po raz trzeci (...
    • Wchodze na nasze konto bankowe wspólne z małzem,brakuje 700 zł.Dzwonie do niego gdzie kasa,nie ma wybrał w sobote i stracił na nie wiem co.Zaraz wezma rate kredytu zostanie g... na koncie .Wkurzyłam sie.....Jeszcze mi tel wyłącza.dodam ze to nie pierwszy raz.pozatym jest zimny jak lód,nie potrafi okazac uczucia mi i dziecku ,marze o dziecku drugim drze sie na mnie dosłownie drze jak zaczynam spokonie temat zebym go nie wkurzała znowu aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa mam d...
    • Czy powinno się mówić przełożonym,że ma się plan pójścia na urlop wychowawczy, czy też zostawiać niepewność do ostatniej chwili- a jeżeli to drugie to dlaczego ?? Ja uważam ,że uczciwość jest bardzo ważna i stawiam sprawę jasno. Jak myślicie?
    • Drogie Panie, trzeba postawić sprawe jasno. Długośc ma znaczenie czy nie? Pokłuciłem sie dzisiaj o to z moimi kolezankami, ponad 2 godziny klucilismy o to co Wy wolicie? Wiec jak to jest?
    • Nie lubię solarium, nie chodzę, nie opalam się. Ale w tym roku jestem zmuszona chociaż trochę zbrązowić skórę przed urlopem. Nie chcę powtórki z poprzednich wakacji: pomimo stosowania kremów z wysokim filtrem kilka dni spędziłam z maślanką/kefirem na plecach i udach. Pomyślałam, że można poleżeć pod sztucznym słońcem, ale jako kompletny laik mam kilka pytań: mam jasną karnację, więc ile razy i co ile dni będę musiała pójść, żeby skóra złapała opaleniznę? na ile minut za pierwsz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się