Forum Dom Aranżacja wnętrz
ZMIEŃ
      niejasny

niejasny

(71 wyników)
    • Mam spory dylemat, co zrobić ze ścianami w salonie... Mam bardzo jasną podłogę (klon), obecnie białe ściany, narożnik skórzany ecru, meble w kolorze orzecha amerykańskiego... Białe ściany celowo - bałam się eksperymentowania z kolorami, założeniem miał być biały kolor jako tło, a na to w ramkach większych i mniejszych zdjęcia - wybrane i zrobione przeze mnie... Teraz jak patrzę na to wnętrze, jest bardzo surowe, za sofą jest wielka biała ściana. Nie wiem czy malować czy zagrać dodatkami.....
    • Jestem szczęśliwym posiadaczem sofy Wajnert - skórzanej, jasnej. Nadeszła chwila, kiedy trzeba kanapę wyczyścić. Kanapa ma około pół roku i teraz przeprowadziłem pierwszy raz czyszczenie i konserwację. Po zakupie sprzedawca zapewnił mie, że nawet do roku nic nie trzeba z kanapą robić, bo jest fabrycznie zakonserwowana (co wydaje mi się nieprawdą). Do czyszczenia i konserwacji użyłem produktów TKM i niestety efekt nie jest doskonały. Na kanapie odznaczyły się plamy z dżinsów i miły ...
    • Czy ktos moze mi poradzic jaka terakote wybrac do kuchni? Podobno ciemna terakota sie wyciera i w miejscach gdzie sie najwiecej chodzi robia sie "sciazki". Ja z kolei nie chcialam jasnej bo wtedy brud bardziej widac. Czy jest ktos kto ma ciemna terakote kilka lat?
    • Zamierzam kupic kafle do przedpokoju. Najchętniej gras w jasnym kolorze - od bieli do jasnej szarości. Dodam iz jestem z Łodzi. Możecie mi cos polecić?
    • Witam Pytanie jak w temacie Jestesmy przed wyborem koloru kanapy do "salonu". Baaaardzo podoba mi sie kanapa jasniutka (ecru) z alcantry ale niedlugo urodzi nam sie dziecko i powaznie sie zastanawiam czy to ma sens tzn ta jasna kanapa. Mam wiec pytanie czy macie w domu jasne kanapy przy malych dzieciach i czy da sie je utrzymac w czystosci (kanapy, nie dzieci ;)- skora zarowno naturalna jak i ekologiczna nie wchodzi w gre. ? Pozdrawiam :)
    • Witam, w przyszłym mieszkaniu będę miała "salon" połączony z kuchnią (25m2). Chciałabym mieć ciemną podłogę( jatoba lub merbau), ale zastnawiam się czy to optycznie nie zmniejszy i tak niedużego pomieszczenia. Ściany i sofa będą jasne.
    • Cześć, nadszedł dla mnie czas zmian i w związku z tym proszę Was o radę, bo nikt tak nie pomoże jak WY Chcę zmienić pokój. Całkowicie. Tzn. Meble muszą zostać i raczej nie mam możliwości zmiany ich ustawienia ale cała reszta nadaje się do zmiany. Myślałam, żeby zmienić podłogę na panele, a ściany pomalować na pastelowy delikatny żółty a jedną na beżowo-brązowy (kojarzycie o co chodzi?) Najgorszą dla mnie zmorą jest ściana z oknem. Nie cierpię tych zasłon na całą ścianę. Chcę to zmienić,...
    • Witam.mam jasne meble w kuchni (kosc sloniowa)i sa tam czrne blaty,nie wiem jaka podloga bylaby najlepsza,czy czarne kafle,czy moze takze jasne,albo biale.mam tam dwie szyby i ona maja w srodku czerone szkielko w ksztalcie romba.Zastanawialam sie nad czerwonymi dodatkami.Podejrzewam ze taki ceglasty kolor podlogi wogole nie pasuje.
    • Witam, koleżanka polecila mi to forum, niestety obie mamy dwie lewe ręcę do aranżacji.Chciałam się poradzić jaki kolor ścian będzie pasował do niebieskich mebli (zgaszony kolor wpadajacy w szary - meble capslock z BRW).Pokoj jest od poludniowej strony, ma wymiary 5,5 x 2,7. Na krótszej scianie jest okno z niebieskimi roletami. Będzie to pokoj dla 4-l dziewczynki. Jak połączyć np 2 kolory i które ściany jakim pomalować?...
    • Mam mały przedpokój (4m2). Drzwi wewnetrzne koloru dąb z mlecznymi szybami. Podłoga w kolorze drzwi, nieco ciemniejsza. Jakie kolory by pasowały? A może pozostawić biały? Pozdrawiam I.
    • Mam prośbę o pomoc w dobraniu koloru drzwi i podłogi.Mieszkanie będzie ciemnie i chciałbym je rozświetlić .Czy jak wybiore ciemne drzwi to musowo mieć jasną podłogę,która dodałaby więcej wrażenia przestrzeni i światła?
    • gdzie moge kupić niedrogo??
    • Witam Bardzo proszę o podpowiedź jaki kolor ścian wybrać do mebli sosonowych w pokoju dziecinnym (córka ma 2 latka, aktualnie pokój jest pomalowany na jasny krem i to wszystko się zlewa). Podłoga jest położona z paneli (jasny dąb). Będę wdzięczna za każdą podpowiedź.
    • Bede miec w pokoju z aneksem : - czesc kuchenna meble wenge z brw - czesc wypoczynkowa meble wenge z brw a sofa i fotel jasny jakie podłogi tu pasują oraz drzwi wewnętrzne (bedą przeszklone matową szybą bialą) prosze o pomoc
    • ma ktoś ścianę pomalowaną n a bordo ? będzie jasny pokój, jasna podłoga, jasne meble i jedną scianę bym pomalował np na bordo ale boję się efektu końcowego :( i ze mi się pokój zmniejszy poza tym jeszcze nie znalazłem takiej farby i pewnie wezmę z mieszalnika
    • Witam, poproszę o poradę w kwestii doboru kolorów mebli. Posiadamy duży pokój- 32 m łącznie z aneksem kuchennym.Kolor mebli w aneksie to ciemny orzech,terakota jest jasna, dodatki metalowe. Ściany w całości mają taki sam kolor - jasny beż,panele w pokoju to "dąb deska". Czy waszym zdaniem do salonu pasują jasne meble, czy należy kontynuować kolor z aneksu i zakupic w podobnym kolorze. Z mebli planujemy komode, stolik pod tv, stolik do kawy, półki na ściane, stół i krzesła. Sofy bed...
    • Mam białe ściany, chciałabym przemalować meble na kolor ecru. Czy to nie będzie za mdłe, nie zleje się ze sobą? Może lepiej na szaro? Przemalować zamierzam tradycyjną meblościankę. Dzięki za rady, dopiero zaczynam przygodę z urządzaniem wnętrz:)
    • Chodzi mi o przedpokój. Jest pomarańczowy(kiedyś jak się znudzi będzie przemalowany) Potrzebuję szafę ale właśnie nie wiem jaki kolor. Jest to raczej małe pomieszczenie więc chyba jakiś jasny kolor drewna. No i nie wiem czy zamówić z lustrem czy bez. Proszę o rady. dziękuję.
    • prosze o pomoc w sprawie salonu. chciałabym żeby był brązowo kremowy. tylko nie wiem co powinno być jakie. Tzn. myślę że sofa będzie ciemno-brązowa, chociaż jasne są prześliczne, ale chyba trochę niepraktyczne. myślałm też o ciemno-brązowych meblach (oczywiście nie będzie ich dużo), no i mam problem z podłogą. podobają mi się raczej ciemne parkiety, czy też panele, ale myślę ze przy ciemnych pozostałych sprzętach będzie za ponuro. moze ktos z was ma pokój w takich kolorach? chciał...
    • Jaki wybrac kolor ścian do kuchni, jeżeli meble są pomalowane na wrzosowo, z dodatkami, typu uchwyty, w kolorze szarym. Blaty szafek są w mazańce biało- szare? Do tej pory była tapeta piaskowa i wyglądało to w miarę. Teraz chcemy odrobine to zmienić, nie tsać nas na poważny remont, na kładzenie płytek w kuchni, ale myślimy tylko o zrobieniu ścian, na dodatek nie wiemy co wybrać, czy tapetę, czy tytlko farbę. Obstajemy raczej przy tapecie typowo kuchennej, no własnie, ale jaki kolor...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się