Forum Kobieta Uroda i kosmetyki Uroda
ZMIEŃ
      niejasny

niejasny

(562 wyniki)
    • Witam, jaki polecacie podkład o koloeze (kość słoniowa), bardzo jasny? DziekuJę, Magda.
    • Witajcie Od dłuższego czasu marzy mi sie norweski blond.Naturalnie mam jasnobrązowe włosy (czyli po prostu mysioszare).Włosy są średniej grubości,ani nie cienkie ,ani nie jakoś wyjątkowo grube.Obecnie mają kolor kasztanowy.Zastanawiam sie czy taki zabieg jest bardzo drastyczny dla włosów, czy nie zaczną łamać się i wypadać garściami.Chciałabym poznać opinie tych z was ,które odważyły sie na taki krok.I czy gdyby okazało się,że nie jestem zadowolona z efektu-mogłabym z powrotem wrócić d...
    • Czy któraś z Was może farbowała włosy tym jasnym piaskowym blondem z castingu loreala? Jaki odcień się nim uzyskuje? marzy mi się stonowany, jasny blond- panicznie boję się żółci i platyny. Możecie mi doradzić?
    • Farbuje włosy od niedawna, a mój naturalny kolor to bardzo ciemny brąz. Problem polega na tym, że chce mieć brązowy odcień włosów, a za każdym razem wychodzi mi czarny....kupowałam różne odcienie brązów - jasny, złocisty, czekoladowy, i za każdym razem jest to samo, no raz wyszły brązowe z pominięciem odrostów, które stanowiły mój naturalny kolor i wyszły kilka tonów jaśniej. Nie wiem co robie źle, czy za długo trzymam farbe na głowie, czy mało procentowy utleniacz. Farby próbowałam różne zar...
    • Nabyłam ostatnio fluid firmy Bobbi Brown (odcień 01), który idealnie stapia się z moją bardzo jasną karnacją. Niestety dotychczasowe pudry jakich używałam są dla mnie o wiele za ciemne. Czy znacie jakie bardzo jasne pudry, które by nie przyciemniały zbytnio twarzy?
    • Poszukuję jasnego, mocno kryjącego podkładu w ciepłej/żółtej tonacji. Stosowałam: -Collistar (Face Foundation Perfect Wear) ocień 1 - kolor ok, krycie ok, ale jest tłusty i "świeci" się na buzi nawet po nałożeniu pudru, pozatym jest nietrwały (!!!) -L'oreal infaillible - 125 - wszystko ok, gdyby nie to, że po kilku godzinach tworzy się na buzi nieestetyczna mozaika (nie pomaga ani korekcja pudrem ani bibułki matujące). -Revlon Colorstay - odcień buff - za ciężki, na twarzy czuję ...
    • W Polsce niestety najjasniejszy odcien DW to 01 fresco, ktory dla mnie jest zbyt ciemny. Uzywalam dotad 1C1 Shell. a248.e.akamai.net/www.esteelauder.com/images/swatches/392x209/1G5Y15.gif Potrzebuje dosc dobrego krycia i jasnego odcienia, to moje priorytety. Mam cere generalnie skomplikowana-mieszana z tendencja do przesuszania, ale i swiece sie dosc szybko. Probowalam cos znalezc z Shisheido sadzac, ze maja jasniutkie odcienie, ale chyba nie u nas, a poza tym podklad ktory testowal...
    • Mam bardzo jasną cerę. Wszystkie podkłady są za ciemne. Gdy już trafię na jakiś zbliżony do mojej cery podkład, to pod wpływem wydzielanie sebum i tak ciemnieje. Podpasował mi Fresh matte Maybellinwe odcień ivory. Znacie jakiś podobny innych firm, bo ten mi się trochę znudził.
    • Fryzjer dobral mi zbyt jasne kolory,co radzicie?
    • Znacie jakiś podkład dla wyjątkowo bladej, jasnej cery. gdy szukam w drogerii to najjaśniejszy podkład jak dla mnie i tak jest za ciemny. znam tylko jeden ale to jest HR i cholernie drogi. nie namawiajcie mnie na opalanie, solarium czy samopalacze, bo ja lubie po prostu swój typ cery.
    • Nie znam się w ogóle na kosmetykach a maluję się od święta więc wybaczcie mi moje niezorientowanie. Szukam bardzo jasnego podkładu (bo większość z dostępnych jest dla mnie za ciemna - nawet ich najjaśniejsze odcienie - zwłaszcza zimą) Najlepiej żeby dawał taki efekt:
    • Mam wrażenie, że ginę wśrówd swojego balejażu- jasny blond z rudym. Na solarium nie mam zamiaru juz chodzic ze wzgledu na cere, dlatego jestem dosc blada. Mam niebieskie oczy, myslałam o jednolitym kolorze, sama nie wiem... co do makijarzu, tez ciezko, jaki róż najlepiej pasuje, cień... może pomożecie cos?
    • Szukam jasnego podkladu czy fluidu jak kto woli. Cena nie gra roli. Ma byc po prostu JASNY. A takiego dostać nie mogę, albo źle szukam. Uzywam MAX Factor 102 pastelowy czyli najjaśniejszy z tej firmy. I nadal jest ciut za ciemny. Kolor który mi pasuje, to nude z Avon, Calming Effect Illuminating Foundation - jest idealny. Tylko..... ten podkład nie jest matujący, świeci sie po nim twarz. Czy któaś z Was ma wypróbowany naprawdę jasny podklad i może mi go polecić? :)
    • Nie chodzi mi o podkład jasny wg kogoś , ale naprawdę piekielnie jasny, praktycznie biały,nie wpadający w żółc, odpowiadajacy kolorytem najjasniejszemu pudrowi Manhattan, czyli temu: na tym zdjęciu chodzi mi o kolor nr 1 www.allegro.pl/item267717918_manhattan_compact_cream_make_up_powdry.html
    • Poszukuję pudru brązującego do cery jasnej, który nadaje się na codzień. Brałam pod uwagę kilka: - Guerlain Terracota dla blondynek - oglądałam ją w sephorze i ona ma pełno drobinek. Tu na forum przeczytałam, że daje subtelny efekt. Pomazałam sobie nią na ręce i wydawało mi się, że ma pełno brokatu. Używa któraś z was tego pudru na codzień? - Isa Dora - tego jeszcze nie oglądałam ale z tego co zdążyłam się zorientować ma 2: terracota i ronzing powder - który lepszy? I czy one mają odcienie...
    • poszukuje dobrze kryjacego podkladu do jasnej cery, ktory by jej nie przyciemnial tylko wrecz przeciwnie - rozjasnial, albo nawet wybielal. mam nieladna tłustą i czerwieniaca sie cere. przez okres jesien-wiosna nakladalam najjasniejszy korektor na cala twarz, nastepnie pudrujac rowniez najjasniejszym odcieniem pudru. sprawdzalo sie to(w ogole b.polecam ten sposob, bo swietnie wyglada) do czasu tych okropnych upalow. poradzcie dziewczyny. z gory dzieki.
    • Czesc, Chcialabym sobie troche wymodelowac twarz uzywajac pudru brazujacego i rozu. Szczerze mowiac nie wiem czy taki kosmetyk nazywa sie puder brazujacy, jak nie, to mnie poprawcie. Tak wiec mozecie polecic mi jakis dobry kosmetyk, ktory bedzie naturalnie wygladal na bardzo jasnej cerze? Z gory dziekuje za odpowiedz...
    • Kobietki pomóżcie mi wybrać dobry podkład...ale nie za drogi..Jaką firme i jaki odcień polecacie dla bladej cery. Dodam, że mam jasno brązowe włosy i zielone oczy.Obecnie stosuję Astora 08 ale nie słuzy mi jest za ciemny i zle się rozprowadza..Kobietki o jasnej cerze podpowiedzcie jakich podkładów używacie.
    • Witam 1.Jaki poleciłybyście podkład do jasnej cery? Zazwyczaj te najjaśniejsze odcienie których używałam wyglądały mało naturalnie (skóra wyraźnie ciemniejsza, różniąca się kolorytem od szyji ) cena do 35 zł Próbowałyście Rimmel double act? 2. Tusz lash architect- efekt nadający się na dzień? Proszę o opinie. Wasze ulubione podkłady i tusze? Najbardziej interesują mnie te w granicy cenowej -30zł
    • Jestem posiadaczką naprawdę jasnej cery i niestety wiele firm produkujących m.in podkłady nie ma nic w ofercie odpowiadającego potrzebom mojej karnacji, szczegolnie zimą.Bardzo lubię np. podkłady Max Factor,niestety nie ma tam nic naprawde jaśniutkiego,co nie dawałoby efektu maski. Stad moje pytanie - czy wiecie może, które podklady firm, szczegolnie z tzw. sredniej półki są naprawdę jasne?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się