Forum Dom Budowa i remont
ZMIEŃ
      niejasny

niejasny

(22 wyniki)
    • Plus lakier? Czy to możliwe do osiągnięcia? Bo właśnie mi parkieciarz powiedział, że nie. I że jak chcę uzyskać jasny, najbardziej zbliżony do naturalnego odcień dębu (efekt trochę jak dąb bielony), to w grę wchodzi tylko wykończenie olejem, bo po lakierze zawsze ściemnieje mi do żółtawo-oliwkowej barwy. No i się podłamałam, bo oleju nie planuję, a marzyłam o jasnej dębowej podłodze w chłodnym odcieniu. Mówi prawdę ten parkieciarz, czy szukać następnego?
    • Chciałabym kupić komplet wypoczynkowy z jasnej skóry (ecru), ale trochę się boję, że będzie bardzo niepraktyczna, szybko się pobrudzi i straci urok. Czy ktoś z Was może podzielić się swoimi doświadczeniami w tej sprawie ? Słyszałam, że jasna skóra może się zabarwiać np. od jeansów, to prawda ? Proszę doradźcie warto zrobić taki zakup czy zdecydować się na inny kolor ? Problem w tym, że podobają mi się właśnie jasne odcienie (ciemne nadają wnętrzu zbyt gabinetowy wygląd)- kupić to c...
    • Blagam poradzcie jak wykonczyc parkiet z jasnego drewna klonowego. Co sie sprawdza przy normalnym uzytkowaniu? Zdejmowanie przez gosci butow i chodzenie na suknach odpada. Lakier sie sciera,a przy oleju trzeba pewnie ciagle pastowac. Napiszcie co sie u Was sprawdzilo. pozdrawiam M
    • chcialabym pomalowac przedpokoj i duzy pokoj, przewazaja w nich bukowe meble z ikei, ponadto mamy panele w kolorze klonu (dość jasne) i mam pytanie jaki kolor (najchetniej z kolorow naturalnych, jakiś jasny morelowy odcień?) Waszym zdaniem najlepiej sie komponuje z tym "bukiem" ikeowskim? i jaka technika przecierania? gabka naturalna? bardziej w przedpokoju czy duzym? czy w obu? ide czytac o malowaniu....:)
    • Witam i pytam tych co maja to juz za soba! Mam pytanko czy do ciemnych szafek kuchennych(ciemny orzech) wraz z jasnymi bezowymi blatami dac jasny gres na podlage czy ciemny, jednakowe pytanie co do podlogi w salonie ktory jest polaczony z kuchnia tylko takim barem. Chcialabym aby byla zachowana koorystyka brazu z bezem. Wiec moj zasadniczy problem w jakim kolorku dac gres w kuchni i jaki kolor paneli dac w salonie? Pozdrawiam Dodatkowo dodam, ze chcialabym aby gres kuchenny byl...
    • Czy ktoś malował ściany na jasnoszaro? Jak to wygląda? Czy istnieje jakiś ciepły odcień szarości???
    • Mam łączone pytanie. Po pierwsze marzę o jasnym parkiecie. Zastanawialam się nad grabem, ale słyszałam opinię, że po jakimś czasie sie wichruje. Brzoza podobno miękka, zostawał by "łaciaty" jesion. Czy ktoś ma doświadczenie z którymś z tych trzech gatunków drewna? A może jeszcze jakieś inne propozycje? I drugie pytanie: szukam namiarów na solidny tartak w promieniu 200 km od centrum, żeby ten parkiet kupić. Czy możecie coś polecić? Dzięki za pomoc. Ewa
    • WITAM! planowany kolor ścian w przedpokoju-cherry Beckersa...potrzebuje namiar na fajne,jasne płytki. Oświetlenie przedpokoju będzie w trybie nocnym i dziennym kupiłam ledy 3 ciepłe i 3 zimne i juz sama nie wiem... a może ledy kolorowe??? macie pomysł?
    • mam balkon w donu jednorodzinnym i chciałabym zrobic barierkę ktora by od srtony ulicy była pełna tzn. nieprzezroczysta a od strony ogrodu z jakimis prześwitami a trzeci bok aby sprytnie połączyc tą kombinację .Może ktos ma pomysł z jakich materiałów aby było i praktycznie i orginalnie. naprwde liczę na pomysły - pomóżcie coś zaprojektować
    • Witam, co proponujecie na podłogę - jakie drewno, jeśli chciałbym mieć możliwie jak najjaśniejszą podłogę ? Ozywiście chodzi o twarde i dobre drewno ;) Pozdrawiam i będę wdzięczny za pomoc.
    • No własnie na podłodze jest mozaika dębowa jeszcze nie cyklinowana ani razu wiec chyba można ja ze 2 razy cyklinowac i chyba szkoda wyrzucać bo to drewno a kłaść sztuczne panele albo wykosztowywać sie na porządny parkiet. Sęk w tym że jej intensywnie miodowy kolor zupełnie mie sie nie podoba. Lubię jasne kolory gdybym miała wybierać drewno to wybrałabym jasny buk. mam wiec pytanie czy coś da sie zrobić z ta mozaiką. Czy po wycyklinowaniu mozna ja czymś pomalować jakąś substncja ab...
    • Witam serdecznie! Właśnie mój glazurnik kończy układanie glazury w łazience no i pojawił się problem z doborem fugi. Płytki mają jasno lawendowy kolor i najładniej wyglądałaby fuga w takim kolorze. Niestety nie znalazłam jak dotąd odpowiedniej fugi, w ogóle nie ma wyboru kolorów. W próbnikach Mapei czy Ceresitu jest raptem kilka kolorów, jasnej lawendy nie ma jest tylko ciemny fiolet. Może ktoś z Was wie gdzie mogę dostać taką fugę lub zna sposób jak można wyczarować odpowiedni k...
    • Czy ktos ma moze kanape z tej firmy? Jak sie sprawuje? Jakie macie doswiadczenia z kanapa z alcantary? pozdrawiam, j.
    • W chwili obecnej ściana z płyt gk pomalowana jest farbą w kolorze ciemnego błękitu. W trakcie remontu zamierzamy pomalować ścianę z płyt gk na kolor jasny (jasno żółty). Czy należy w jakiś sposób usunąć/zmyć starą ciemniejszą farbę ? Jeżeli, tak to w jaki sposób ? Może wystarczy położyć kolejne warstwy farby (najpierw biała, potem kolor).
    • Mam ogromną prośbę. Kupiłam czarny wypoczynek 3+2+1 z szarymi poduchami. Jak mam dobrać dodatki , wystrój pokoju i kolory żeby ten pokój nie był taki szary...... Pomóżcie proszę
    • Czym najlepiej pomalować podbitkę drewnianą oraz podpory i wience nad wejsciem i kiedy.Zamknelam stan surowy domu.Chciałabym miec jasny kolor taki jak jest teraz.Pozdrawiam!
    • Na wiosnę chciałabym rozpocząć budowę domu (ok. marca) Poszukuję ekip budowlanych z referencjami, mogącymi zająć się budową domu parterowego z użytkowym poddaszem w sumie 263 m kw + garaż 32 mkw. Miejsce budowy : Warszawa Zacisze. Proszę o kontakt na mail gazetowy. Pozdrawiam
    • Nie wiem jak skomponować swój pokój. Mam pokój od strony płn-zach. Wymarzyłam sobie taki pastelowy wrzos, pastelowy fiołek lub pochodne fioletu. Jakim kolorem mogłabym pomalować część ścian,żeby grały kolorystycznie z fioletem?I w jakich kolorach mają być dodatki typu załony, dywan? Meble i podłoge mam w kolorze buku, jasnego dęba.
    • Czy wiecie jak sprawują się deski sosnowe położone zamiast parkietu (na klej albo jako podłoga pływająca), czy ktoś z was ma podłogę z sosny? Ratujcie bo nie wiem czy nie popełniam największego błędu?
    • Te ze skóry są ładniejsze, bardziej eleganckie i chyba (?) trwalsze, prawie wszystkie ładniejsze modele są dostępne wyłącznie w skórze. Ale latem skórzana kanapa nie będzie zbyt przyjemna do siadania ze względu na "przyklejanie się", no jak to-to ewentualnie czyścić ?. Z kompletów tapicerowanych materiałem ciężko znaleźć coś ładnego, przeważają wzorzyste lub z tandetnych materiałów. Marzy mi się komplet raczej jasny, JEDNOBARWNY - ecree lub beż. Wiem, że kanapę i fotele można przy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się