niejasny

(19 wyników)
  • to sie po prostu wierzyc nie chce jak ten kraj zwariowal......:S wyborcza.pl/1,126565,13148105,Kibice_na_Jasnej_Gorze_skandowali___Donald__matole_.html
  • Tydzień lub dwa marszu, modlitwa i śpiewy - polski katolicyzm stoi pielgrzymkami, zwłaszcza do Częstochowy. Wielu nie wyobraża sobie bez nich sierpnia. Jednak statystyki prowadzone na Jasnej Górze dają jasny sygnał: pielgrzymów ubywa. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,6944234,Luzniej_pod_Jasna_Gora.html
  • wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13025064,Sprawca_profanacji_na_Jasnej_Gorze___Nie_zaluje_tego_.html Fundamentalizm protestancki? :)
  • Dziś 15 sierpnia jakbyście nie wiedzieli i stąd ten wątek:) Czy byliście kiedyś na pielgrzymce pieszej na Jasną Górę? Ja nigdy się nie wybrałem i tylko raz miałem takie chęci. Po ósmej klasie podstawówki, ale pokłóciłem się z dwoma kumplami, z którymi miałem iść i efekt był taki, że poszli tylko we dwóch. Nigdy więcej nie miałem już na to ochoty. Stwierdzam, że nie dla mnie pokonywanie 20-30km dziennie, liczenie pęcherzy i opalanie w ciuchach :) Dodam jeszcze, że pielgrzymka z mo...
  • Z wielu rejonów Polski, a zwłaszcza z miejsc na terenach dotkniętych w ostatnim okresie ulewnymi deszczami i burzami, otrzymujemy od licznych osób niepokojące sygnały. Według tych - pokrywających się ze sobą informacji - wszystkie one mówią o pojawianiu się co pewien czas samolotów pozostawiających za sobą dziwne smugi na niebie. Według naocznych świadków samoloty te widoczne były w tych rejonach polskiej przestrzeni powietrznej, w których - wkrótce po ich przelocie - powstawały...
  • Jasnogórski klasztor nie ma chwili wytchnienia. Dopiero co nawiedzony został wielkim tłumem rozgłosniowych ludzików wspartych posłami, premierami (jednym byłym)i guru całego ruchu. A teraz odwiedzili sanktuarium egzorcysci. "Na Jasnej Górze w Częstochowie 330 egzorcystów z 29 krajów za zamkniętymi drzwiami dyskutuje o walce z szatanem. Egzorcysta to biskup lub mianowany przez niego kapłan posiadający specjalne zezwolenie ordynariusza na sprawowanie tzw. egzorcyzmu uroczystego. Tylk...
  • Nie bójmy się jesiennej chandry i nie mylmy jej z depresją. Jeżeli nie umiemy się głęboko zasmucić, nie potrafimy też poczuć prawdziwej radości. Co dziesiąta osoba uważa, że cierpi na depresję jesienną. Kobiety trzy razy częściej niż mężczyźni skarżą się na osłabienie, nadmierną drażliwość, wahania nastroju i poczucie utraty sensu życia. Ale obniżony nastrój nie zawsze jest prostą konsekwencją braku słonecznych dni. Smutek to ludzka rzecz, jedna z najbardziej pierwotnych emocji. Ni...
  • Rybak złapał złotą rybkę, ale że to była bardzo młoda rybka to obiecała spełnić tylko jedno życzenie. Rybak myśli, myśli w końcu postanowił zrobić coś dla świata i mówi: - Chcę aby na całym świecie zapanował pokój. - Ale rybaku ja naprawdę jestem jeszcze mała więc wymyśl coś mniejszego, - To przynajmniej zrób tak aby w Jugosławi był pokój, - A ta Jugosławia to duża jest? - No nie wiem przyniosę mapę. Rybak przyniósł mapę, rybka ogląda, ogląda i mówi: - Wiesz rybak to jednak za duża daj...
  • ulubione w paski zrobił ??? jeszcze przed chwilą tego nie było
  • Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz, kim jesteś. Przechodź spokojnie przez hałas i pośpiech i pamiętaj, jaki spokój można znaleźć w ciszy. O ile to możliwe, bez wyrzekania się siebie, bądź na dobrej stopie ze wszystkimi. Wypowiadaj swoją prawdę jasno i spokojnie i wysłuchaj innych, nawet tępych i nieświadomych, oni też mają swoją opowieść. Unikaj głośnych i napastliwych, są udręką ducha. Porównując się z innymi, możesz stać się próż...
  • Nie puścimy tego, to może zaszkodzić PiS-owi - tak Patrycja Kotecka zwykła zwracać się do reporterów, wydawców i prezenterów "Wiadomości" TVP. www.gazetawyborcza.pl/1,76842,4220270.html
  • Podziwam go i jednocześnie wkurza mnie nieco jego kult. Mimo wszystko nie sposób przejść obojętnie wokół jego filmów, wokół jego osoby. Tak mi wczoraj przyszedł do głowy, jakoś dziś nie widzę podobnego mu aktora. To był chyba taki typ polskiego buntownika. pl.efactory.pl/Zbigniew_Cybulski
  • Właśnie klecę prezentację na seminarium dyplomowe inżynierskie. Takie streszczenie pracy inżynierksiej której jeszcze nie napisałem. Dziś może być jasno jak będę świecił oczami przed profesorem na seminarium :/ Trzymajcie kciuki za mnie (w godzinach 10-12). pozdrawiam projek PS dziś w końcu mi zdejmą ten gips - mam nadzieję że wszystko będzie działać.
  • zyciegwiazd.onet.pl/44328,0,1,moda_na_grzywke,galerie.html Czy wygląda lepiej?
  • Pamietacie? I te boskie, cudownie zakrecane kolejki po wszystko? Po pralke automatyczna stalismy na zmiany z cala rodzina dwa dni pod sklepem Polmozbytu (czy jak to sie tam nazywalo). Ponadto fantastyczne piorniki chinskie na magnes, pachnace gumki do mazania, rowniez chinskie (ilez ja tych gumek zjadlam...), buty RELAX, wersalki, kartki na mieso, cukier, czekolade, talony na buty, apele poranne w szkolach, dlaczego dzisiaj, gdy zyjemy w kolorowym, neonowym swiecie, w ktorym na po...
  • Nadchodzą świeta. Oglądaliście może film "Żywot Briana" nakręcony przez Monty Pajtoniaków? Odlot totalny:) W sam raz pozycja na święta:) Film został wciągniety na watykański Index Liberorum, czy wykaz dzieł zakazanych:)
  • Znalazłem wątek na Forum Humorum, w którym znalazłem tekst, jak pięknie ktoś nazwał to warszawskie rondo - rondo babki Radosława :)
  • Zapytam Was, czy zdarza Wam się nie mówić czegoś wprost tylko ogródkami licząc, że ktoś "powinien się domyśleć"? Czy mamy prawo oczekiwać domyślnośći, lub odczuwać poczucie winy, że się nie domyśleliśmy?
  • f.kuchnia.o2.pl/temat.php?id_p=10683&start=30 oto moja przygoda z herbatka figura 1 formula 1- fatalne skutki pewnej herbatki Wczoraj zrobilam sobie herbatke formula1 (to sie nazywa figura 1 a dostalam od znajomej bo chcialam sie odchudzac) taka herbatka z kruszyna i senesem niby na .... Rano wypilam , po jednej nic mi nie bylo to sobie mysle - no nie dziala, przeterminowana a bo co ,a ze smak ma fajny to wieczorem zrobilam nastepna. Nieswiadoma konsekwencji. Noc przespalam, ale ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się