Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      nieszczery

nieszczery

(59 wyników)
    • Hejka:) Na wstępie pozdrawiam ciepło, zimno dzisiaj straszliwie i nijak się ma ta pogoda do mojego niedawnego postu o zbliżającej się wiośnie:D Ale do rzeczy, ciekawa jestem jak odbieracie osoby, które starają się unikać mówienia przykrych rzeczy, nie walą prawdy prosto z mostu. Czy wolicie jak ktoś mówi to co myśli? Tak się nad tym zastanawiam, z natury jestem osobą, która dwa razy pomyśli zanim powie, coś co kogoś może zaboleć, a nijak mu nie pomoże. Jeśli wchodzę do domu, którego urzą...
    • Mama mi kibicuje, żebym sobie znalazła robotę, mąż wyzywa od leni którym się palcem w bucie nie chce kiwnąć a jak przychodzi co do czego... Dostałam zaproszenie na rozmowę o pracę. Godziny poranne pojutrze. Fajnie. Dziecko do przedszkola. Sytuacja komfortowa. Dziś dzieć wrócił zasmarkany po pas. No choroba! Mama mi radośnie oznajmia, że moja siostrzenica dostała gorączki, siostra i szwagier nie chcą brać L4 więc mama idzie popilnować tamtej wnuczki. Dzwonię do męża: mąż mi sugeruje ch...
    • brzmi szczerze - z drugiej strony nie bardzo wyobrażam sobie, jak dorosły człowiek płaci pieniędzmi fundacji za swój garnitur i nie czuje, że coś jest nie tak. Jak myślicie - rozpaczliwa próba ratowania wizerunku czy przejrzał na oczy i rzeczywiście mu głupio?
    • Witam Pisałam Wam, że miałam zabieg bo dzidziuś w moim brzuszku umarł. Minął tydzień. Idę dziś na kontrolę po zabiegu. Czuję się trochę lepiej bo zażywam leki na uspokojenie. Zaczęłam też już bardziej racjonalnie myśleć. I dotarło do mnie, że to dziecko było moim ostatnim. I to nie dlatego, że nie chcę. Ale mam 37 lat więc teraz zanim odczekam ile trzeba (lekarz mówi 3 cykle), zajdę ponownie w ciążę i urodzę miałabym 38. W tym wieku już jestem za stara prawda? I nie powinnam już starać s...
    • A może wy również wybierzcie się ze swymi dziećmi na podobną do niżej opisanej wycieczkę? Szczerze polecam :) Uczniowie pewnej szkoły podstawowej (w Mavis Beacon), udali się na szkolną wycieczkę do ubojni krów. Dzieci były w ogromnym szoku, gdy zobaczyły jak krowy przetwarzane są na mięso. Niektórzy z uczniów wymiotowali, większość płakała... Dzieci zwiedzały zakład od miejsca, gdzie krowy wchodzą do fabryki, oraz zobaczyły niesamowity proces jak zwierzęta zostają ogłuszone trzonkiem p...
    • odnośnie wątku lipcowej. Licpowa urodziła (gratuluję), wrzuciła zdjęcia małej, pojawiły sie pienia i głosy pochwalne, ale też negatywne. Na co lipcowa się oburzyła, stwierdziła, że dziecię ma piękne i że w dupie ma wypowiedzi negatywne, bo 1) to opinie trolli 2) nie są szczere. Dlaczego pozytywnych nie ma w dupie? Jak to jest, że z jednej strony oczekuje się od ludzi szczerości, samemu jest szczerym do bólu, ale jeśli ktoś śmie wyrazić swoje zdanie, inne niż większości, to jest w...
    • Jak reagujecie gdy mijacie na ulicy ładną i bardzo atrakcyjną kobietę , przyglądacie się ,zdarza wam sie uśmiechnąć ,czy może raczej mina rzednie i na te reakcje nie do konca macie wpływ?
    • Pytam jako właścicielka psa coraz starszego. Mieszkamy na trzecim piętrze, to dość długa droga na susiu i resztę. Funia chodzi coraz wolniej:-( Powiedzcie, czy pod koniec życia psa nosi się go na dół? Czy może zakłada się, że pies, który nie zdąża na dół wstydzi się, że nie zdąży na dół (z siusianiem i resztą) i to oznacza, że czas go uśpić? Czy tak LEPIEJ?.. Było ileś wątków o psach, nie sądzę, żeby chodziło tylko o pieski na wolnym wybiegu... Proszę o odpowiedź.
    • Czy nie zazdrościcie czasami waszym bezdzietnym koleżankom że nie mają dzieci? W takich sytuacjach np. gdy dziecko wam drze buzie pół nocy, gdy idziecie do sklepu z dzieckiem i jest ryk bo nie chcecie kupić setnej lalki lub autka? Gdy jest ryk bo dziecko nie ma zamiaru wrócić do domu z placu zabaw. Gdy nie mozecie swobodnie wyjść na impreze itp. i wrócić o której chcecie. Przykładów można mnożyć. Jednym słowem czy nie zazdrościcie innym stanu bezdzietnego a co za tym idzie spokoju psychicznego?
    • Witam, piszę do Was anonimowo, jestem stałą czytelniczką i użytkowniczką tego forum, ale nie chciałabym, żebyście w opiniach sugerowały się moim nickiem. Chciałabym otworzyć sklep, gdzie rodzice mogli by wyposażyć swoje pociechy w ubranka, akcesoria, zabawki. Jednoczesnie chciałabym, aby ten sklep miał kącik zabaw dla dzieci, może w przyszłości miejsce na stolik, kawke i ciacho dla mamy. Co o tym myslicie? Kupowałybyście w takim sklepie? Gdzie robicie zakupy dla swoich maluchów?...
    • Troche ostatnio namieszalam na forum i nie wiem czy w ogole ktos bedzie chcial ze mna rozmawiac. Posadzono mnie o trolowanie ale nie mialam zamiaru wprowadzac zlej atmosfery tylko chcialam sie wygadac....jednak nie do konca bylam z wami szczera....nie chcialam sama przed soba przyznac sie, ze moj facet to totalny gnoj (przepraszam za wyrazenie ale to mi przychodzi na mysl)...dzis przejrzalam na oczy i naprawde przechodze do dzialan konkretnych, na poczatku przeprowadzka, bo nie chce juz natyl...
    • dziewczyny, co myślicie tak naprawdę o seksie analnym? chyba tu na forum można szczerze, bo jak pytam moje koleżanki, to oczywiście żadna nigdy nie. Gdy pytam kolegów to i owszem. Są zafascynowani tą aktywnością seksualną i ponoć oni wszyscy to robili. Ja osobiście próbowałam raz z mężem, w zasadzie to za jego namową ale nawet byłam ciekawa. Zawsze się zapierałam że nigdy i... miałam rację. Najgorsze doświadczenie seksualne jakie w życiu miałam a naprawdę robiłam różne rzeczy, bardziej wyuzda...
    • Wypowiedziałam wszystkie swoje żale, że jest zimny, że mnie nie zauważa, że ja potrzebuję, żeby mi okazywać miłość, jeśli takowa jest, że potrzebuję czasem wyjść gdzieś razem bez dzieci, bez znajomych, we dwoje, że chciałabym żeby czasem powiedział mi coś miłego, zaskoczył czymś, wykazał inicjatywę itp. itd. Nie w złości, ale grzecznie, spokojnie. Pytam na koniec, czy jemu niczego nie brakuje, czy dobrze mu tak jak jest? A on na to, że jemu jest dobrze jak jest, nie potrzebuje wspólnych...
    • pewnie mnie wytną za wklejenie linku do aukcji, ale opis jest mocny:) allegro.pl/versace-versense-100ml-od-1zl-i1320788727.html
    • na Dwukropku Ktoś mi zarzucił że skoro zwracam się z prośba o pomoc to nie powinnam sama czegoś tam sprzedawać nawet za kilka zloty czy wymieniać a ja chciałam sprzedać lub zamienić m.in laktator, kilka książek, czy spodnie ciążowe-co Wy o tym myślicie? bo mi jest b.przykro sama kilka rzeczy z których wyrósł Krzyś czy Nati a naprawde jest tego niewiele oddałam kilku potrzebującym osobą a teraz poprostu chciałam pozbyć się kilku zbędnych rzeczy i zamienić na coś innego ale chyba ...
    • Witam, Ja tego nie potrafię i z tego co zauważyłam 90% ludzi też nie, tzn. wolą nawet ulżyć sobie "obrabiając komuś d..." za jego plecami (mam na myśli kogoś bliskiego) niż przemóc się i tak zakomunikować niewygodną prawdę, żeby przynajmniej było widać, że intencje są jak najlepsze. Mam taką sytuację, o której zresztą pisałam już. Kolega mojego syna strasznie sepleni. Wbrew temu co tutaj sugerowano nie sepleni pomimo chodzenia na jakąś terapię, a raczej wszystko wskazuje na to (co mnie zadz...
    • i chyba jeszcze długo nie będę się znała:) www.plotek.pl/plotek/51,79592,9341284.html?i=6
    • wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,9036207,PiS_bedzie_monitorowal_internet__Kto_podpadnie___do.html
    • Życie mi się wali na łeb na szyje!Dokładniej mówiąc,termin przydatności do spożycia mojego związku dawno już minął.Wszystko się zepsuło i nie chce mi się naprawiać.Ostatnio nawiedziła mnie moja niedoszła(na szczęście teściowa)i w ramach przypływu weny pogadałam sobie z nią,co nieco o pewnych sprawach.Dodam,że raczej nie miałyśmy ze sobą kłopotów.Po skończonej rozmowie podsumowała to jednym zdaniem:że ona od dawna walczyła o rozpad tego związku!!!zastanawia mnie tylko jak walczył...
    • gdy ktoś znajomy (ale nie bliski przyjaciel) przysyła wam e-mailem prośbę o pomoc finansową lub przekazanie 1 proc. podatku na chore dziecko - swoje lub cudze? Pytam, bo z jednej strony wiem, że muszę walczyć o swoje dziecko na wszelkie możliwe sposoby, a z drugiej - tych mejlowych próśb krąży tak wiele. Może wywołują już one... sama nie wiem, irytację na przykład? Proszę o szczerość.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się