nieszczery

(29 wyników)
  • no wlasnie, pytanie do mam, ktore juz dziecko kiedys urodzily :) jak wyglada samopoczucie po porodzie? jak dlugo jest sie "nie do zycia", ile dochodzi sie do znosnej formy? oczywiscie, kazda kobieta jest inna i kazdy przypadek jest inny, ale chcialabym poznac Wasze doswiadczenia i wyrobic sobie jakis statystyczny opis sytuacji... oczywiscie pytanie jest "z drugim dnem"... jestem teraz w 40 tc (termin na niedziele :), lekarz prorokuje przenoszenie, ale zakladam, ze tak do konca lutego...
  • Czytam Wasze pościki, po części rozumiem, ale z drugiej strony, chciałabym napisać coś bardzo szczerego, o czym trudno jest mi rozmawiać z kimkolwiek. Może zdecyduję się na rozmowę z mężem, ale to chyba w weekend dopiero. Teraz tutaj. Chodzi o moje odczucia "czysto" psychiczne dotyczące ciąży. W tym tygodniu zobaczyłam 2 kreseczki. I nie mogę się jakoś uporać z nadmiarem "dziwnych" uczuć. I są to, powiem szczerze, dość przykre uczucia dla mnie samej. Zupełnie nie takie, jakich ocze...
  • kobieta.interia.pl/news?inf=772463 przeczytajcie tez felieton....jest wulgarny ale to cala prawda, az sie boje jak bedzie u mnie\!!!!!! przeraza mni taka kolej rzeczy...
  • Odżywiam się zdrowo, nie piję kawy, herbaty, nie palę. Jednej rzeczy nie potrafię sobie jednak odmówić - wina. Piję 1/4 kieliszka do obiadu raz na kilka dni...podobno każda ilość alkoholu jest toksyczna dla dziecka...co wy o tym myslicie?
  • ....zaszla w ciaze (planujac ja) za pierwszym "strzalem" w pierwszym cyklu od podjecia decyzji ? ;) Sorry moze to glupie pytanie ale jestem w sytuacji, w ktorej planujemy ciaze jednak moj mezczyzna jest daleko i widujemy sie co 2 tygodnie - staramy sie planowac nasz sex w odpowiednim czasie....ale boje sie, ze to nie bedzie prosta sprawa.../chociaz jestem przebadana i zdrowa....:)/ ...tyle sie slyszy o problemach z zajsciem w ciaze ... Dzieki za odpowiedzi ....;)
  • hej dziewczyny , może i juz był ten wątek ale ja go nie mogłam zidentyfikowac.....czy wieci czy mozna stosowac balasamy lub kremy brązujące ? Zimą skóra wyglada tak szaro i ponuro ( szczególnie gdy jest się coraz większych rozmairów ) wieć może można sobie dodać trochę kolorytu ? co wy na to , czy uzywałyście tego rodzaju kosmetyków będąc w ciązy ?
  • Mam skończone 18 lat... 2 miesiące temu odstawiłam tabletki... Niestety przypadkiem zaszłam w ciąże... Nie wiem jak to się stało, bo zawsze używaliśmy prezerwatywy, ale zaszłam... Dziś robiłam test... Ginekolog potwierdził... A On... Powiedział, że nie chce tego dziecka i żebym sama sobie z tym poradziła... Jestem w kropce... Nie mam kasy na aborcje itp. Chciałabym urodzić, skoro już tak wyszło... Ale On nie chce... Dziewczyny... Co mam robić... Proszę o jakieś konkrety....
  • Tak, tak ja wiem, że termin porodu jest umowny i dopuszczalne odchylenie jest +/- 2 tygodnie. Chciałam zapytać jak to w naszym kraju bywa najczęściej jednak, kiedy lekarz próbuje rozwiązać taką przeterminowaną ciążę?, bo prawdę mówiąc nie spotkałam nikogo komu po tygodniu od terminu nie próbowano by podać oxy. Moje dzieci nie czekały długo więc nie miałam takiego problemu ale właśnie czekamy na szczęśliwe rozwiązanie kuzynki z terminem na 8 września. Miała już trzy próby wywołania i n...
  • Dziewczyny - to może dziwne pytanie będzie i wiem, że mi nie odpowiecie jednoznacznie...ale może coś doradzicie. Wiem, że odpowie mi proktolog - czekam właśnie na wizytę i chciałam się Was dopytać zanim tam dotrę - dodam też, że byłam na wizycie ginekologicznej i dermatologicznej i moje dolegliwości nie wyglądają na takie w ramach tych dwóch specjalizacji... W poprzedniej ciąży nie miałam hemeroidów i prawdę mówiąc nie wiem czym się objawiają (z autopsji, bo lektur zaliczyłam sp...
  • Kobietki, moj mezczyzna od czasu kiedy zrobilismy USG,bardzo sie zmienił.Jest mniej tolerancyjny.mniej wrazliwy.Wszystko jakby sie zmieniło.Pekło.Mimo ze czekalismy na nasza fasolke, to widze ze cos jest nie tak.Myslicie ze to moze strach/?Zupelnie inaczej to sobie wyobrazałam.Jestem druga kobieta w jego zyciu.Z pierwsza zona ma juz dziecko,18 letniego syna. Moze przerosla go swiadomosc ze znowu bedzie tata?Nie wiem co myslec,szczerze mowiac,troche sie podlamalam,myslalam ze to m...
  • Witam serdecznie! Szukałam podobnego wątku w archiwum, ale niestety nic nie znalazłam, więc chciałam zapytać się Was tak na bieżące... Problem pojawił się wczoraj i jest dla mnie dość uciążliwy - głównie ze względu na miejsce wystąpienia. Większość mojej twarzy pokryta jest obecnie malutkimi czerwonymi kropeczkami (i to na pewno nie są krostki, tylko takie podskórne plamki). Najbardziej widoczne są te pod oczami (gdzie skóra jest chyba najdelikatiejsza), ale sporo ich jest tak...
  • jestem w ciazy, z mezem staralismy sie ponad rok- mam zespol policystycznych jajnikow- lekarz powiedzial ze nie mana co czekac.. skonczylam studia mgr.. jestem na 3 miesiecznym stazu.. 2 tg po rozpoczeciu musialam isc na tygod zwolnienie lekarskie.. mialam nadzieje ze mnie zatrudnia po tym stazu.. ale teraz... ciezarna? i to jeszcze taka co chodzi na zwolnienie lekarskie ? raczej im sie to nie oplaca... co ja mam zrobic?? to 450 zł miesiecznie jest dla nas wybawieniem.. za 3 miesi...
  • mam pytanie odnosnie ruchow,zaczynam 33 tydz ciazy i zastanawiaja mnie ruchy mojego synka.Caly poprzedni tydz maly byl bardzo malo ruchliwy tzn co jakis czas sie ruszyl ,troszke porozpychal a te ruchy czulam tak jakby od srodka ,takie pulsowanie w brzuszku a nie kopniaki.Cala ciaze leze bo mam zagrozenie przedwczesnym porodem ale wczoraj wybralam sie na wielka orkiestr swiatecznej pomocy i spory kawalek sie przeszlam do powietrzu i wlasnie sie wtedy zaczelo wiercenie,rozciaganie n...
  • www.polityka.pl/polityka/index.jsp?place=Lead06&news_cat_id=7&news_id=164919&layout=1&forum_id=1707&fpage=Threads &page=text polecam pełny tekst raportu w wydaniu "papierowym"
  • Witam! Mam dylemat zawsze podobało mi sie imie Patryk i tak chce dac na imie mojemu synkowi który powinien już pojawić sie po tej stronie brzuszka za 4 dni, ale cały czas wszyscy mi mówią, że Patryki jakich oni znaja to straszne łobuzy. No i powiem wam szczerze że zaczełam sie zastanawiać, wiem że może lepiej nie wierzyć w takie rzeczy ale może rzeczywiście coś w tym jest? Doradzcie znacie jakiś Patryków i jakie maja oni charakterki? Pozdrawiam!
  • Witajcie Dzis odebrałam telefon od mojego pracodawcy , ze najlepszym wyjsciem jest dla mnie pozostanie na zwolnieniu az do czasu porodu, czyli do 3.03.2006 Pracodaca zasugerował mi ze ma juz kogos na moje miejsce , mowił tu o zastepstwie. Dodał ze zwolnienie to jedyne rozwiazanie abym po urlopie macierzyńskim mogła wrocic do pracy. I co teraz? Nie czuje sie na siłach aby wrocic juz do pracy bo ostatnio mam czeste omdlenia i silne zawroty, ale obawiam sie tez tego ze moj lekarz...
  • kilka miesiecy temu przeczytalam ksiazke M. Gretkowskiej "Polka". To bylo najwieksze rozczarowanie literackie jakie przezylam. Zmuszalam sie do czytania doslownie na kazdej jednej stronie i nie moglam pozbyc sie mysli pod tytulem "jak nisko upadla polska literatura". Najlepsze w ksiazce sa... recenzje. Nie chce krytykowac calej tworczosci Gretkowskiej gdyz jej po prostu nie znam (jej wypowiedzi na lamach magazynow dla mam skutecznie mnie zniechecily), nie chce tez negowac talentu a...
  • mam pytanie :( a w zasadzie to wołam o pomoc! moja tesciowa ma imieniny co jej kupic? nie mamy za duzo kasy no ale cos chyba trzeba. maz twierdzi ze wystarczy kwiatek no ale mi glupio do tesciowej z kwiatkiem :| znowu mojej mamie na imieniny kupilismy tylko kwiatek :| z tego co wiem to tesciowa zaprasza ja na swoje imieniny (na mojej mamy imieninach nie byla bo mam ojca chorego leżącego i zle sie czul wiec nic nie organizowala) no ale nie wiem znpowu czy przez chorobe ojca mama wy...
  • Cześć. Na ślubnym nikt nie odpisuje:) Bo my planowaliśmy wziąć w Boże Nardzenie w przyszłym roku, ale chyba jednak niejest to dobry termin, zimno i w ogóle. A poza tym jak to u nas bywa w świeta pewnie nie będzie śniegu, jakbyśmy chcieli. A więc moje pytanie brzmi: czy w Wielkanoc dają śluby? ludzie z jajami do kościoła przecież idą. jak to jest?
  • Witajcie, muszę się wyżalić! Jestem w 34tc, i juz dawno nie zaznałąm przyjemności uciech cielesnych! Nie żebym nie miała ochoty, przeciwskazań też nie ma żadnych, problem jest w moim mężu...Na poczatku ciąży nie było problemów, ale odkąd brzuch zrobił się większy, mąż poczuł ruchy i zobaczył naszego bobasa rozpychajacego się w brzuchu (brzuch faluje) to nie ma mowy o sexie! Szczere rozmowy juz były, twierdzi, ze czuje się nieswojo, boi sie o dzidziusia i o mnie. Że ja niby taka ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się