nieszczery

(12 wyniki)
  • ... na temat tych imion: Bridget Chelsea Elaine Claire Jessica Jocelyn Joshua Michael Shane Sean Tylko odpowiedzcie tak jakbyście nie były w Polsce,jakby hmm amerykańskie małżeństwo pytało o imię dla swojej pociechy zamieszkującej w Beverly Hills(?).To tylko taki przykład.Proszę o szczere opinie.Takie prosto z serca i nie piszcie,proszę "ładne ale nie w Polsce" albo "mnie się nie podoba bo kojarzy mi się z tym a tym".To dla mnie ważne i dlatego zasięgam opinii specjalistów....
  • tylko szczerze ... proszę oceńcie mój wybór dla chłopca: Fryderyk
  • Proszę o szczerą opinię.Wiecie jak to jest jak "się choruje" na jakieś imię? Ja mam tak z Nelą,ale że nie lubię zdrobnien nadawanych jako imiona,to mam tak z Kornelią,którą nazywałbym Nelą. Dzis okazalo sie,ze w marcu na moim osiedlu urodzi sie Nela(siostra Zuzi),juz druga "osiedlowa" i znow zaczelam sie zastanawiac czy nie lepiej bylo wybrac Kornelie(ale mąż bardzo chciał),zamiast nadac Idalia?Idusia jest Idusią,ale zawsze pozostaje ta watpliwosc. Ktore wolicie-Idalię czy Kornel...
  • oto moja-nasza historia: bedac w ciazy z moja coreczka maz wymyslal dla niej imie (prozne byly jego starania, bo od czasow studiow (filologii slowianskiej), zakochalam sie w rosyjskiej "lenie" i wiedzialam juz wtedy, ze moja corka tak wlasnie bedzie miala na imie. jej ojca wowczas jeszcze nawet nie znalam)...i wymyslil: zara... hm.... powiedzialam: "no way", a ze sie upieral - z przekasem nadalam sobie powyzszy nic na forumku rowiesniczym:) mamy lenucha i kojejna dzidzie w drodze. ...
  • Nie wiemy wprawdzie jeszcze kto się urodzi (bo dopiero na początku listopada), ale powoli szukamy imienia. Z dziewczynką nie ma problemu - jeśli będzie, będzie Ida. Imię mojej ulubionej bohaterki literackiej:) Chciałam przemycić Idalię zdrabnianą do Idy, ale niestety nie udało się:). Z chłopcem mamy większy problem, podoba nam się kilka imion, ale na żadne nie jesteśmy do końca zdecydowani. Nazwisko jest ładne, długie, rzadko spotykane, zaczyna się na "Ż" kończy na "ski/ska". Chcemy...
  • Myślę nad imieniem dla dziewczynki, nie chcę za bardzo zwymyślanego ani też nazbyt popularnego. Miałam kilka typów a ostatnio tak jakoś przyszło mi do głowy właśnie KINGA. Co powiecie? dużo znacie takich dziewczyn w swoim otoczeniu? Bo ja sobie jakoś nie przypominam żebym znała jakąś Kingę? Jak zdrabniać? pozdrawiam i czekam na posty:)
  • Witajcie ! Wiecie juz ,ze wkrotce bede mama malej dziewczynki. Z wyborem imienia byl naprawde problem. Juz kiedys zadawalam pytanie co do moich faworytow,ale teraz decyzja CHYBA JUZ ZAPADLA !!!Z naszej wspolnej listy skreslalismy i skreslalismy i imie ktore zostalo na obu listach to LIVIA (oczywiscie LIWIA po polsku).Wiem jaka jest opinia co niektorych na temat tego imienia (patrzac na najdluzy watek tego forum). Ale ja nie mieszkam w Polsce i chcialam imie ktore jest nie zbyt popularn...
  • Martina(7)

Dzisiaj poznałam kobietę, której kilkuletnia bratanica ma tak na imię. Nie Martyna, a Martina własnie. Jak Wam się podoba? Ja się zdziwiłam i nie mogę się zdecydować - ładne, czy nie?
  • czyli wieści z naszego miasteczka w Nadrenii Westfalii: Dziewczynki: Lisa Viktoria Jolene Mika Neele Fabiola Jasmin Merle i Marla (bliźniaczki, siostry chłopca o imieniu Marlo!)rodzice mają na imiona Mark I Marion i napisali, że teraz wszystkie M. są w komplecie...mi się zamarliło w oczach od czytania, szczerze mówiąc... chłopcy: Tom Jorge Hugo Nordin (ma brata Kiana) Fabian Finn Lennart
  • Dziś wpadło mi w oko w gazecie: Solange Olszewska. Czy w Polsce jest jakiś odpowiednik tego imienia? Ja mam skojarzenia tylko z Sonią, ale to chyba nie jest dobry trop. Czy w Polsce są osoby o tym imieniu? Może w opozycji do anglosaskiego snobizmu (Nikola, Jessica, Brajan) wykreujemy snobizm frankofoński ? ;)) żartuję
  • Słyszałyście, aby tak w ostatnim czasie nazywano dzieci? Ja nie słyszałam.
  • Jesczce nei wiem co bedzi eczy chlopiec czy dziewczynka...ale najprawdopodobniej kazdy wrozy mi chlopczyka...to bedzie Eryk a jak bedzie dzuewczynka to Daria,albo Nikola!!!!! tydz.24 ciazy:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.