Forum Zdrowie Psychologia Psychologia
ZMIEŃ
      nieszczery

nieszczery

(81 wyników)
    • Czy po alkoholu mówi sie prawde? Wiadomo, że po % stajemy sie bardziej otwarci, wylewni, często zdobywamy sie na jakieś wyznania itd itp.. Czy to prawda, że podobno po alkoholu ludzie są wyjątkowo szczerzy?
    • Jak uważacie, czy ludzie powinni być szczerzy we wzajemnych kontaktach? I gdzie leży granica tej szczerości? Czy jeżeli kogoś ranimy naszą szczrością to jest ona dopuszczalna? Ale jeżeli robimy to dla jego dobra, żeby zrozumiał co robi źle?
    • Ostatnio zastanawia mnie, gdzie leży granica między szczerością i uczciwością wobec innych na co dzień, w takich zwykłych codziennych kontaktach, a tzw. dobrym wychowaniem czy niechęcią ranienia innych?
    • Czemu tu wracacie...? Tu na to forum...rok po roku...
    • Facet, z którym byłam kilka miesięcy. Szło nam tak sobie, ale zdecydowaliśmy się spróbować, on zapewniał mnie, że mnie kocha, ja miałam wątpliwości, ale w końcu się ich pozbyłam i zdecydowaliśmy po szczerej rozmowie, że chcemy spróbować. Potem on wyjechał i po 2-3 dniach okazało się, że nie jest fajnie. On flirtował z innymi i nie chciał nic tłumaczyć, po prostu "Ufasz mi albo nie i nie ma sensu tego kontynuować", ograniczał się do skąpego kontaktu, miałam dość. Przeżyłam to bardzo,...
    • chcialam zapytac, czy warto swojemu facetowi mówic, a raczej rozmawiać z nim szczerze? Mam na myśli to, czy mówić mu o swoich obawach, uczuciach, zazdrości itp...???
    • Mówi się, że nie nalezy kłamać. No i ja nie chciałam. Byłam umówiona z ...no właśnie kim on jest?!Jednak tego dnia rozbolał mnie brzuch i dostałam rozwolnienia. Męka istna. Więc zadzwoniłam do niego i powiedziałam,ze mam problemy z układem trawiennym. On się dpotywał:'Ale co?' No to mu szczerze powiedziałam:'Sraczka.' Zrozumiał. Ale nie odzywa się. I bądż tu szczery. Nie warto!
    • Szczerość - to luksus. Nie każdego na nia stać.
    • jeśli za prawdę biorą to co chcą
    • ...nawet jak jest o tą szczerość i otwartość proszony. Za każdym razem przekonuję sie z wami tak nie mozna. Dlaczego???
    • Jakies 3 tygodnie temu poznałam go, zaczepil mnie w lokalu w którym akurat bawilam ze znajomymi pewnej soboty. Gdyby mnie nie zaczepił moze nawet nie zwróciłabym na niego uwagi, nie mysłałam wtedy o tym zeby kogos poznać chciałam tylko napic sie piwa i spedzic miło sobotnia noc :) no ale hmm... niby mu sie spodobałam. Mój problem tkwi w tym, ze jestem strasznie nieufna, on jest dla mnie bardzo miły i tak serio to chyba jeszcze żaden chłopak tak sie wobec mnie nie zachowywał. I ...
    • Witam. Mam strrraszliwego doła . . . chodzi o mojego chłopaka (esz dlaczego przez nich musimy tak cierpieć??) Syttuacja wygląda następująco: Jestem z nim od 2 lat, układało nam się różnie, raz było super, ale jak każdy związek mieliśmy również swoje gorsze dni... ale ostatnio ich przybywało... nieraz sie kłóciliśmy, ale ostatnio on mi napisaŁ SMS-EM !! ze juz nie chce tego zwiazku ciagnac na sile, bo sie ciagle klocimy i tak dalej... wkurzylam sie strasznie a ze bylam niedaleko mi...
    • 1. osobach ktore cie nie rozumieją? 2. o zonach ktore zdradzaja mezów? 3. o mężach którzy w pracy łapią za dupy kolezanki? 4. zonach ktore tak sie raduja gdy ktos je podrywa , patrzy czy sie usmiechnie jak jakies 16latki? 5. zonach ktore tanczac na parkiecie machaja tylkami i rozgladaja sie na facetow w kolo? 6. mezach ktorzy mijajac atrakcyjna kobiete idac kolo swojej prężą sie nagle jakby chcieli pokazac ze sa wyżsi i maja wieksza klate? 7. a w koncu o takim zakłamaniu? kto...
    • Mój problem dotyczy mojego związku.. spotykam się z mężczyzną od ok.8 miesięcy, przez cały ten czas nigdy nie rozmawialiśmy o naszych uczuciach.. oczywiście na początku zauroczenie później dużo czasu spędzaliśmy razem. Ostatnio poczułam że mam dosyc tej niepewności i postanowiłam z nim o tym porozmawiać.. usłyszałam że bardzo lubi się ze mną spotykać ale nie wie czy jestem tą jedyną i potrzebuje czasu na zastanowienie się..tydzień nie widywaliśmy się i nie rozmawialiśmy.. gdy sp...
    • Juz od dawna chodzilo mi to po glowie, a watek Kobiety i jedo zakończenie w realu jakby potwierdza. Często żalimy się/zlościmy, ze ktos bliski nas oklamuje, zarzucamu brak szczerości. Ale szczerosc nie polega na tym, jak często sie zdarza, ze jedno wypytuje, drugie się wywnetrza. Szczerosc jest wypadkowa postaw obydwu osob uczestniczących w dialogu. Mozemy otworzyc się na tyle, na ile ten drugi nam pozwoli. Kobieta ma przekonanie, ze po raz pierwszy od roku mąż rozmawial z nia szczerz...
    • Boję się śmierci. Nie wiem czemu, ale ostanio myśli moje krążą wokół tego tematu. Jezeli już śmierć, bo kiedyś nastąpi, to...żadnego zycia po śmierci, nie chcę.
    • Ostatnio zauważyłam, że w stosunku do innych często bywam obłudna (no niby taka dyplomatyczna, żeby nie urazić kogoś i żeby uniknąć niewygodnych tematów). Jak wyjść z tego, jak być szczerym i uczciwym wobec innych?
    • Drogie Panie, trzeba postawić sprawe jasno. Długośc ma znaczenie czy nie? Pokłuciłem sie dzisiaj o to z moimi kolezankami, ponad 2 godziny klucilismy o to co Wy wolicie? Wiec jak to jest?
    • Czy umiecie zauważac w sobie to co złe, co może ewentualnie wkurzać otoczenie i bliskich?Ja dziś zrobiłam taki rachunek sumienia i uważam, że jestem: złośliwa i wredna zazwyczaj w stosunku do najbliższych. Chyba im bardziej kocham tym bardziej potrafię zranić. Oprócz tego nie wierzę w swoje siły , zawsze wydaje mi sie , że to innym się uda i że to inni są mądrzejsi niż ja. Często miewam pesymistyczne myśli i..to co zauważyłam niedawno..mimo tego, że mam wielu przyjaciół c...
    • lubisz mnie troszeczke ? Imagine.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się