nieszczery

(22 wyniki)
  • Bardzo cenimy w ludziach szczerość. Można powiedzieć, że wręcz brzydzimy się kłamstwem. Warto jednak zastanowić się, czy szczery znaczy dokładnie to samo co bezpośredni? Czy powinniśmy mówić prawdę „prosto w oczy”, czy może lepiej zachować ją tylko i wyłącznie dla siebie? Gdzie przebiega granica pomiędzy człowiekiem szczerym a bezczelnym? Czy inni ludzie rzeczywiście chcą usłyszeć z naszych ust prawdę, całą prawdę i tylko prawdę? kobieta.wp.pl/kat,26325,title,Szc...
  • Bardzo cenimy w ludziach szczerość. Można powiedzieć, że wręcz brzydzimy się kłamstwem. Warto jednak zastanowić się, czy szczery znaczy dokładnie to samo co bezpośredni? Czy powinniśmy mówić prawdę „prosto w oczy”, czy może lepiej zachować ją tylko i wyłącznie dla siebie? Gdzie przebiega granica pomiędzy człowiekiem szczerym a bezczelnym? Czy inni ludzie rzeczywiście chcą usłyszeć z naszych ust prawdę, całą prawdę i tylko prawdę? /WP/
  • Bardzo cenimy w ludziach szczerość. Można powiedzieć, że wręcz brzydzimy się kłamstwem. Warto jednak zastanowić się, czy szczery znaczy dokładnie to samo co bezpośredni? Czy powinniśmy mówić prawdę „prosto w oczy”, czy może lepiej zachować ją tylko i wyłącznie dla siebie? Gdzie przebiega granica pomiędzy człowiekiem szczerym a bezczelnym? Czy inni ludzie rzeczywiście chcą usłyszeć z naszych ust prawdę, całą prawdę i tylko prawdę? kobieta.wp.pl/kat,26325,title,Szc...
  • Ewa Kasprzyk w rozmowie z tygodnikiem "Gala" wyznała, że ma ogromne powodzenie u... kobiet! W aktorce co chwilę zakochuje się któraś z wielbicielek. - Kobiety często zakochują się we mnie - przyznaje Kasprzyk. - Mam bardzo bliskie, wręcz neurotyczne relacje z kobietami. Niektóre przyjaciółki były ze mną naprawdę bardzo blisko, ale nigdy nie przekroczyłam granicy ciała. Pewna reżyserka próbowała mnie posiąść fizycznie, ale ja jej się nie udało. Potwornie męczyło mnie napięcie, które się mię...
  • Gotować oczywiście! Przede wszystkim...wszystko inne jakoś tam zrobię, ale prawdziwwego szału dostaję nad garami w kuchni...to dziwne, bo szał czasem sprawia, że człowiek staje się twórczy...
  • Płacicie? (nie)
  • Od wczoraj traktuje cię jak powietrze - nie rozmawia z tobą, nie uśmiecha się, a jeśli już popatrzy w twoją stronę, to z wyrzutem. Wiesz, że gniewa się na ciebie nie bez powodu. Jak ją teraz przeprosić? Przede wszystkim nie zwlekaj z przeprosinami, nie czekaj, aż jej przejdzie, o wszystkim zapomni i ciężka atmosfera sama się oczyści. Bo wtedy będzie miała do ciebie jeszcze większy żal i po prostu pomyśli, że czujesz się niewinny. Tym razem to ty musisz zrobić pierwszy krok i wyciągn...
  • mam nadzieje, ze sciagnalem wasza uwage tematem ;))) ostatnio przejrzalem zdjecia, ktore kiedys robilem i wiersze, ktore pisalem. okazalo sie, ze to co robilem bylo bardzo, ale to bardzo naiwne, tandetne i mierne (w skali szkolnej nawet niedostateczne), a mimo to chwalono mnie za moje wiersze i zdjecia. czytano je z zainteesoawaniem (robili to oczywiscie znajomi). zero krytyki. teraz sie zaczalem zastanawiac: czy lepiej byc szczerym czy milym? tacy klakierzy moga wyprowadzic nas na...
  • 5 marca w Polsacie pojawi się nowe reality show. Uczestnicy programu będa chodzić po liniemiędzy drapaczami chmur, przeskakiwać w biegu z jednej ciężarówki do drugiej, nurkować na dno basenu i wyciągać stamtąd ustami zwierzęce wnętrzności. Czeka ich także spacer w tunelu pełnym wygłodniałych szczurów i walka w dole wypełnionym wężami. Najbardziej spektakularne będą chyba zawody w łykaniu robali. "Fear Factor" był pokazywany w ponad 100 krajach i w większości pobił rekordy oglądal...
  • Najpierw byłam zdradzaną żoną, potem sama zostałam kochanką. Poznałam obie strony zakazanej miłości. I choć zdarzały się bolesne chwile, niczego nie żałuję. zdrowie.onet.pl/psychologia/zdrada-wszystkie-znaki-ostrzegawcze,1,4191751,artykul.html
  • a propo przywdziewania masek i nie tylko... czy jestesmy dla siebie szczerzy na forum np?...czy udajemy kogos innego? czy potraficie wykorzystać "zdobyte" informacje przeciwko komuś. liczę na szczere wypowiedzi.
  • Czy często odrzucacie czyjeś szczere chęci zrobienia Wam przyjemności? A owszem, zdarza się, ostatnio ktoś mnie usilnie chce gdzieś wyciągnąć - a to na konert, a to na grilla - a mnie się nie chce, więc odmawiam, nie nadajemy na tych samych falach, nie wiem, o czym mam gadać i nie czuję się swobodnie przy ludziach, którzy nie rozumieją słowa "Nie" i chcą mnie na siłę uszczęśliwić, ale ja nie chce...co za upór...
  • Jak wiadomo, w kwestii szczerości obowiązuje znana z „Pustyni i w puszczy" logika. Jak my jesteśmy z ludźmi szczerzy, to jest to znak liberalnej emancypacji, jak z nami jest ktoś szczery, to cham. Szczerość określa granice naszej przyjaźni. Ludzie szczerzy nie mają przyjaciół, ludzie nieszczerzy mają ich całe mnóstwo, co oznacza, że szczerość nie tylko nie popłaca, ale wręcz szkodzi. Miłosz raz powiedział szczerze, że lubi Lenartowicza, i ani się nie obejrzał – już leży na...
  • Zauważyłem, że czasami pewne rzeczy tkwią w ludziach i nie chcą - nie mogą w normalny sposób wyjść. Chyba generalnie za mało i nie dokońca szczerze rozmwaiamy z bliskimi. Łatwiej jest otworzyć się tu na forum, w pociągu do obcych, w konfesjonale, niż zacząć rozmowę i nie być zbytym. A ja jestem okrutny, bo lubię czasami tak porozmawiać, gdy nie można w inny sposób to od jednych bliskich wyciągnę to i tamto, gdy pokręci się atmosfera od innych po 4 piwie. Wtedy kontaktują się tylko ...
  • Witajcie, mam na imie Aldona, mma 28 lat i mieszkam w Warszawie (Zoliborz/Bielany) i pracuje w centrum. Od kilku miesiecy jestem konsultantka Avonu przede wszystkim dlatego ze zawsze lubilam ich kosmetyki i uzywalam od jakiegos czasu i postanowilam zamawiac dla siebie taniej. Tak sie zaczelo. Szczerze moge doradzic jakie ich produkty lubie a jakie nie (zawsze sa mniej i bardzie udane nowosci). Najnowszy katalog obecnie obowiazujacy - czyli nr 11 mozecie znalezc na tej stro...
  • Czasami naprawdę nie mam ochoty słuchać takich ludzi, mimo że mówią szczerą prawdę. Bywa, że na samą myśl o konfrontacji z takim człowiekiem znacznie mi się pogarsza. Czy mówienie prawdy jest silniejsze u takich ludzi od przemilczenia?
  • "" • Używaj słów kluczy: jest 12 wyrazów, które ludzkie ucho bardzo chętnie słyszy: zdrowie, odkrycie, gwarantować, miłość, sprawdzony, rezultaty, oszczędzać, łatwy, pieniądze, nowy, bezpieczeństwo, ty. Spróbuj ułożyć z nich zdanie i zobacz, jaką ma siłę! • Nie używaj sformułowań: coś w tym stylu, wiesz, co mam na myśli, naprawdę, szczerze, uczciwie mówię, z ręką na sercu, oczywiście, powinieneś, nie zrozum mnie źle, moim skromnym zdaniem, wierz mi, spróbuję. Pokazują nas...
  • Czasem nie jesteśmy pewni na ile to szczere, a na ile wystudiowane. Zdarza się, że bywamy jasnowidzami. Moglibyśmy powiedzieć komuś coś sympatycznego, ale tego nie robimy, bo dobrze wiemy, że on myśli, że my wiemy, że on wie, że my właśnie tak o nim myślimy. Udręką moze byc tez przyjmowanie komplementow..np.ktos cie chwali za rewelacyjne ciasto – na co ty reagujesz,ze to zakalec.Komplementodawca dostaje wówczas swoim dobrym słowem w pysk i odechciewa mu się tego na przyszłoś...
  • Jaka jest Waszym zdaniem droga do bezdomności - no szczerze, prosto z mostu?
  • serwisy.gazeta.pl/metro/1,50145,2239046.html co myslicie? martwy przepis? koniecznosc? Przyznam szczerze ze czasem mam ochote zawyc:) nic tylko pier... k... ch... i w kolko, w ramach przecinkow.. w autobusie, w sklepie, w kinie, na Boga - w teatrze nawet... no ale ja z tych z uwazaja ze do teatru nie wypada w dzinsach.... Zdaza Wam sie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się