marlow3 28.05.03, 21:10 Mam opla astre II i co chwile pala mi sie zarowki w nim - slyszalem ze w innych jest podobnie, czy ktos cos o tym slyszal? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czarna02 Re: opel astra II 03.06.03, 13:50 czesc o asterkach dowiesz sie na www.autokacik.pl pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
goska_d Re: opel astra II 10.06.03, 09:34 A palą się palą, a ile się na nowe wydaje.... Też mamy Astrę II i po 55 tys. wymieniliśmy już chyba min. 5 żarówek. A może i 6 bo ostatnio dla odmiany poszła żarówka z tyłu (poprzednie z przodu). A może Tobie też reflektory parują? Odpowiedz Link Zgłoś
nemesis44 Re: opel astra II 10.06.03, 09:46 Hehe... zachciało sie Wam Astry to teraz macie , a było sobei kupić Kadetta, tam sie nic nie pali :) A tak poważnie to ja widze 2 mozliwe przyczyny: -jakieś tandetne żarówki montowane seryjne -jakis kiepski stabilizator napięcia (w GSI na digitalu pokazuje stopień ładowania i przy wysokich obrotach dochdozi nawet do 16V ), więc mozliwe ze cos u Was nie równowazy nalezycie skoków napięcia i żarówki to źłe znoszą... Odpowiedz Link Zgłoś
thony Re: opel astra II 24.06.03, 16:52 Palą się żaróweczki palą, zwłaszcza lewa przednia. Kiedyś szef serwisu w ASO w Radomiu tłumaczył mi, że wynika to ze źle dobranej charakterystyki temperaturowej silnika, który nagrzewając się i stygnąc powoduje szybsze zużycie wspomnianej przedniej lewej żarówki. Nie bardzo rozumiem ten wywód, ale problem ten zaobserwowałem tylko przy silniku 1.4 16V, przy 1.6 8V i 16V żarówki się nie przepalają. Odpowiedz Link Zgłoś
alex2000 Re: opel astra II :-))) 26.06.03, 21:45 thony napisał: > Radomiu tłumaczył mi, że wynika to ze źle dobranej charakterystyki > temperaturowej silnika, który nagrzewając się i stygnąc powoduje szybsze > zużycie wspomnianej przedniej lewej żarówki. Nie bardzo rozumiem ten wywód, Jasna cholera to teraz pewnie fachowcy z OPLA projektuja silniki o charakterystykach ktore nie niszcza zarowek.... Ojjjj usmialem sie :-) pzdr (wlasciciel astry) Odpowiedz Link Zgłoś