stokrotka_beauty 17.05.09, 09:28 98 rok wersja b co o nim sadzicie chlopaki?;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
praktiss Re: opel vectra 2.0 diesel 17.05.09, 10:18 Sądzę, że jak jest sprawny to jeździ, jak się zepsuje to można go naprawić. Diesel jaki jest każdy wie, akurat ten konkretny jest mocno mułowaty, wolałbym benzynę 1.8. Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_beauty Re: opel vectra 2.0 diesel 17.05.09, 10:20 praktiss napisał: > Sądzę, że jak jest sprawny to jeździ, jak się zepsuje to można go naprawić. > Diesel jaki jest każdy wie, akurat ten konkretny jest mocno mułowaty, wolałbym > benzynę 1.8. ale ekonomiczny jest no i to chyba zalezy od auta, bo bardzo szybko jezdzi i szybko sie rozpedza. ma wszystkie bajery. Odpowiedz Link Zgłoś
wojko112 Re: opel vectra 2.0 diesel 18.05.09, 16:01 Autko jest troche mułowate spalanie przy 90-100 km/h ok 6,2l czeste usterki : turbina, popma wtryskowa, no i jak to opel korozja progów, nadkoli itp. niektore modele sa dobrze wyposazone wejdz na forum vectry i poczytaj Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_beauty Re: opel vectra 2.0 diesel 18.05.09, 22:34 wojko112 napisała: > Autko jest troche mułowate spalanie przy 90-100 km/h ok 6,2l czeste > usterki : turbina, popma wtryskowa, no i jak to opel korozja progów, > nadkoli itp. niektore modele sa dobrze wyposazone wejdz na forum > vectry i poczytaj no wlasnie rozne opinie sa, ale to pewnie zalezy tez od samego wlasciciela. jesli ktos nie dba o auto to ono odwdziecza sie tym samym. zobaczymy jak bedzie:). Odpowiedz Link Zgłoś
mnieeecio Re: opel vectra 2.0 diesel 20.05.09, 11:53 Hehe - szybko się rozpędza... to akurat jest pojęcie względne. Jak pierwszy raz wsiadłem do samochodu i wjeżdżałem na rondo - wpadłem w panikę - nie chciał się rozpędzić dopuki nie złapał 1.500 obrotów i turbina nie zaczęła działać. Wtym silniku dziura w turbo jest okropna... Do osiągnięcia minimum 1500 obrotów samochód NIE JEDZIE. Oczywiście zakładam, że rozmawiamy o wersji z turbiną, bo bez turbiny samochód wogóle się nie rozpędza w całym zakresie obrotów... Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_beauty Re: opel vectra 2.0 diesel 31.05.09, 09:24 mnieeecio napisał: > Hehe - szybko się rozpędza... to akurat jest pojęcie względne. Jak > pierwszy raz wsiadłem do samochodu i wjeżdżałem na rondo - wpadłem w > panikę - nie chciał się rozpędzić dopuki nie złapał 1.500 obrotów i > turbina nie zaczęła działać. Wtym silniku dziura w turbo jest > okropna... Do osiągnięcia minimum 1500 obrotów samochód NIE JEDZIE. > Oczywiście zakładam, że rozmawiamy o wersji z turbiną, bo bez > turbiny samochód wogóle się nie rozpędza w całym zakresie obrotów... ja jakos nie mam problemow z rozpedzeniem sie:). na radzie nikt na mnie nie trabi, ze za wolno jade:). wymienilam co trzeba. koszt byl nie wielki. jedno jest pewne. o stan techniczny auta dbam bardziej niz o swoje zdrowie(chore to troche:)). pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
fredoo Re: opel vectra 2.0 diesel 23.05.09, 17:58 Stokrotko Pieknotko radze daj spokoj dizlom i raczej kup benzyne z gazem syntetycznym.Ale mnie teraz zrugaja milosnicy klekotu. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Vectra diesel miała różne silniki 02.06.09, 21:33 Izusu, swój własny a ostatnie modele mają fiata 1.9 ctdi. Podobno najlepszy jest ten ostatni, montowany od 3 lat. M. Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_beauty Re: Vectra diesel miała różne silniki 02.06.09, 23:00 mariner4 napisał: > Izusu, swój własny a ostatnie modele mają fiata 1.9 ctdi. > Podobno najlepszy jest ten ostatni, montowany od 3 lat. > M. moj to ma chyba ecotec, czy jak to sie tam dziadostwo nazywa:). Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Jęzeli ecotec to najprawdopodobniej jset to 03.06.09, 21:57 "Fiat". Są 2 typy 8 zaworowy 120 KM i 16 zaworowy 150 KM. Za mało znam szczegółów, aby się wypowiadać. M. Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_beauty Re: Jęzeli ecotec to najprawdopodobniej jset to 04.06.09, 22:27 mariner4 napisał: > "Fiat". Są 2 typy 8 zaworowy 120 KM i 16 zaworowy 150 KM. > Za mało znam szczegółów, aby się wypowiadać. > M. dzieki za odpowiedz:). Odpowiedz Link Zgłoś