-
Witam wszystkich!!!Chciałbym zapytać czy ktoś sie orjentuje jakie i w jakiej dawce powinno się przyjmować dany lek...wiem ze moze pytanie uogólnione ale przyjmuje dany lek od ponad 10 lat " Sabril i Neurotop " i przyznam że tak naprawde to " NIC " nie pomaga tak jak mi sie to przynajmniej wydaje...Prosze o jaką kolwiek informacjie na ten temat...
-
Witam ,prosze o informacje osoby leczone Gabitrilem.. Jakie macie zdanie o tym leku? Czy jest mozliwe aby w czasie wprowadzania tego specyfiku czuć taką sennośc ,ze wygląda to na śpiączkę? Lek ten zapiano synowi ktory oprocz niego bierze jeszcze convulex, lamotrix. Wycofywany ma trileptal. Będę wdzięczna za wszelkie informacje.
-
Witam serdecznie,
pierwszy raz biorę udział w takiej dyskusji. Być może taki temat był, jednakże nie doszukałam się. Z góry przepraszam. Choruję na padaczkę od 17 roku życia, mam obecnie 23 lata. Mam napad średnio raz na rok - miałam do tej pory 6 ataków - utrata przytomności i lekkie krótkie drgawki. Biorę Lamitrin 50g rano i 100 wieczorem. Chodzi mi głównie o to czy kiedykolwiek się z tego wyleczę. Pod pojęciem wyleczę mam tu na myśli pójście np. na całonocną zabawę i napicie się drinka i ...
-
kurcze, wczoraj rano wzięłam zaleconą zwiększona dawkę trileptalu (z 450 na 600) i przeraziłam się bo ok. 1,5 godziny po przyjęciu zaczęłam tak jakby podwójnie widzieć, nie mogłam na niczym skupić wzroku, bo na co nie spojrzałam to miałam wrażenie że podwójnie widzę; szok ! na szczęście po ok. 15-20 min. wszystko się uspokoiło; nie wiem co mogło byc przyczyną może fakt że zjadłam bardzo małe śniadanie, czy to po prostu taka reakcja na zwiększoną dawkę leku; dziś się porządnie najadłam zanim w...
-
Cześć wszystkim. Jestem w ciąży i dziś dowiedziałam się,że
prawdopodobnie będe rodzić przez cesarskie cięcie chciałam zapytać
czy jest ktoś kto rodził normalnie? czy wszystkie kobiety które mają
padaczke muszą mieć cesarke?
-
zażywacie je bardzo regularnie? to znaczy niemal co do minuty? ja zazwyczaj
biorę o dziewiątej rano i wieczór. Dzisiaj pospałam sobie dłużej do
dziesiątej- pora bawienia małego padła na M :)-więc zostałam przez niego
brutalnie obudzona bo leku nie wzięłam. Się przestraszyłam, myślałam że znowu
napadu dostałam, bo taą minę miał jak wtedy gdy sotałam. :)