organizm

(30 wyników)
  • Ile czasu potrzebuje organizm bulimiczki z 10-letnim stażem na regeneracje, aby uzyskać stan człowieka zdrowego, który nigdy nie chorował na ED. Wiem, ze mogą być choroby np wrzody, których możemy sie już nigdy nie pozbyć, ale chodzi mi bardziej o takie codzienne funkcjonowanie - trawienie, wypróżnianie itp. Z góry dziękuję za odpowiedzi :)
  • za 10 dni wyjeżdżam nad morze, chciałam trochę schudnąć, ale przez tą bulimię mój żołądek już nic praktycznie nie trawi, muszę praktytcznie nic nie jeść,. zeby schudnąć,ale zaraz znowu mam napad i tyję, bo wszystkiego nie wyżygam. co zrobić, jak się zmotywować.
  • Co sie ze mna dzieje. Bardzo malo jem i wylacznie produkty niskokaloryczne. Zero tluszczow, same warzywa i owoce, a pomimo tego trudno mi schudnac! Przy takim trybie odzywiania sie powinnam byc chudziusienka! Przy wzroscie 160 cm waze 51 kg co nie jest duzo i jestem z tego zadowolona. Ale gdy tylko zaczne "normalnie" jesc automatycznie tyje. Co prawda nie duzo, ale strasznie szybko o 3 -5 kg. Czy ktoras z was to miala? Jak z tego wyjsc i wyleczyc swoj organizm aby normalnie funkcjonowa...
  • to nie narodzenie Jezusa. to nie spotkania z bliskimi. to nie czas pojednania. to...jedzenie, Boze, gory jedzenia! Nie jestem glodna a musze usiasc do stolu i jesc. I to na dodatek tak, aby nikt nie komentowal tego co i ile zjadlam (nie zjadlam?) Patrze na swieta przez pryzmat jedzenia (!), i to nie takiego, ktore zjem z przyjemnoscia, ale takiego, ktore trzeba zjesc bo przeciez to wigilia! Nie pamietam co to znaczy cieszyc sie jedzeniem, zjesc batonika czy cokolwiek innego bez ...
  • 8 lat temu chorowalam na anoreksje. Przy wzroscie 162 cm. wazylam 37 kg. Samowolnie zglosilam sie najpierw do lekarza, pozniej do szpitala. W ciagu miesiaca przytylam 11 kg. Nie wyzdrowialam do dzis. Co prawda sie nie glodze, ale jem malo. Barzo malo. Nigdy miesa i zako kiedy sery, zadnych czekolad lub ciastek. Chleba prawie nigdy. Odzywiam sie surowymi warzywami i owocami. Nadal jestem szczupla ( 50 kg ) ale nie chuda. Moim zdaniem wygladam zdrowo i normalnie. Nie chcem schudnac ale i ...
  • Kochane dziewczyny, kobiety, kochane moje!! Jak czytam to forum, to czuje, ze nie jestem sama ze soba i ze swoim problemem.Mam pewna propozycje, moze razem bedzie nam latwiej z tego wyjsc? Powiem krotko, szukam kogos, z kim moglabym najpierw podjac glodowke zeby oczyscic organizm, a potem zaczac jesc normalnie, tzn 5 posilkow dziennie, bez robienia jakichkolwiek rzeczy zeby sie ich pozbyc z organizmu... ktora chetna, to pisac na moja skrzynke, mam nadzieje ze nam sie uda. Trzymam z...
  • Hej wam, Mam 'drobny' problem. Otoz odkad mam nawrot bulimii dostalam okropnego uczulenia skory. To wyglada jakby cos ja od srodka wyzeralo i ogolnie pojawia sie czetrwona wysypka, ale czasem przeradza sie w krostki ktore wygladaja jak dziury w skorze i robia strupy. Mam to na calym ciele i w sumie nie zniknela mi ani jedna plamka/krostka odkad to sie zaczelo (4 miesiace temu) a pojawiaja sie ciagle nowe. Nie chodzi mi o to zebyscie daly porady jak sie pozbyc problemu bo to raczej...
  • Dziewczyny, czy to w ogóle możliwe? Mam normalną wagę (55 kg / 165 cm) i nie mam okresu. Ostatnio wróciłam nawet do antykoncepcji, żeby okres się pojawił, ale boję się, że jeżeli znowu przestanę łykać pigułki to i okres zaniknie. Do tej pory myślałama, że jest to problem tylko i wyłącznie osób z niedowagą, albo z ogromną otyłośćą! Czy któraś z was orientuje się dlaczego orgaznizm tak reaguje w bulimi? Zupełnie mnie to zaskoczyło :(
  • Hormony(16)

Witam. Dziewczyny kochane, mam do Was pytanie. Nie miałam anoreksji, ale wiele lat stosowałam restrykcyjną dietę, która miała być zdrowa, a okazała się w skutkach podobna do anoreksji właśnie. Byłam wychudzona, chora na wszystko, nie chciałam zmienić żywienia, bo to takie zdrowe itp. Teraz rozszerzyłam dietę, i od razu poczułam się lepiej: cera przestała być sucha, grzybica zniknęła, utyłam, mam piękne włosy, piersi urosły itd. Niestetym popadłam w kolejną obsesję zdrowotną, miano...
  • Przez ostatnie 4 miesiace sporo schudlam (obecnie przy wzroscie 1,60m waze 48kg), przy czym staram sie jesc regularnie (4 posilki dziennie, srednio co 3 godziny, najpozniej o siedemnastej, dosc male porcje): na sniadanie owoc i kawa, II sniadanie: 2 kromki pieczywa chrupkiego np. z maslem i jakims serkiem lub twarozek i owoc lub jogurt i owoc, nastepnie znow owoc, a na obiad: mieso/jajko z warzywami lub makaron/ryz z warzywami, czasem do tego kawalek czekolady. Wieczorem 2 szklank...
  • Dlaczego gdy zaczyna się normalnie odżywiać chudnie sie zamiast przybierać na wadze???
  • ----------------------------------------------------------------------------- --- Nigdy nie myślałam, że to napisze. Wynika to pewnei z faktu, że moja choroba nigdy nie zaszła bardzo daleko. W porę zauważył to ktoś bardzo mi bliski. Rozpcozął walkę o to, żebym jadła. Dwa neiudane leczenia. Ciągła nieakceptacja. Wewnętrzny ból. Potem, to co uważa się za naturalne następstwo anoreksji - bulimia. Organizm chciał jeść, a psychika nie. Środki przeczyszczające, wymioty. W końcu, po 5 mi...
  • HORMONY(7)

mam bardzo dla mnie wazne pytanie, z którym się kieruje do was. juz od ponad 5 miesięcy nie mam okresu. nie mam pojęcia z jakiej przyczyny (może dlatego, że się odchudzam? sters?, mniejsza o to, ciąża nie wchodzi w gre, ponieważ nienaruszona jestem jeszcze). przed wizytą u ginekologa chciałabym się was spytać czegoś, bo może jest juz ktoś "doświadczony". zapewne lekarz przepisze mi jakieś hormony, ale ja się boje, że podczas ich urzywania moja waga podskoczy do góry (co by było mas...
  • Moja bulimia to 5 lat nazmiennego opychania się wszystkim, co wpadnie mi w ręce i łykania tabletek. Patrzenia z obrzydzeniem w lustro i z nienawiścią na szczupłe dziewczyny, które nie kiwanęły palcem, zeby wygladac tak, jak wygladają. Niesmak na widok coraz wiekszych spodni, a za tydzien coraz mniejszych. Apetyt wyciekający wszystkimi neuronami na widok obcych ust pochłaniajacych smakowitą czekoladę lub paskudnego, niesmacznego hamburgera. Przymus jedzenia, poranki z głodem na ust...
  • Bardzo proszę,ten problem jest dla mnie bardzo ważny.Około rok temu pojawiły się u mnie problemy z wypróżnianiem.Poszłam do lekarza,zapisał mi jakiś syrop ale mimo,ze go stosowałam nie dawał żadnych efektów.Coraz bardziej bolał mnie brzuch ,więc poszłam do zielarskiego ,w którym polecono mi senes.Zadziałało.Długo wystarczała mi 1 torebeczka,jednak organizm sie przyzwyczaił i teraz żeby się załatwić muszę brać aż 4! Chodzi o to,że nic innego mi nie pomaga,a po senesie długo mnie br...
  • mam pytanie co do konsekwencji związanych z zatrzymaniem miesiączki. jakie one dokladnie moga byc? iestety wiem, e bardzo powazne..
  • Zastanawiam się czy bulimia odchudza czy też powoduje tycie. Wiele osób skarży się że utyło wymiotując, a inne mówią z kolei coś zupełnie innego. Ja sama schudłam 23kg przez bulimię, ale nie wymiotowałam często: 2-3 razy w tygodniu, a poza tym się ograniczałam. Ostatnio coś się jednak popsuło. Stałam się nerwowa, przestraszona i w ogóle dziwnie się czuję. Od kilku tygodni (chyna już ponad 3) wymiotuję codziennie i niezbyt trzymię dietę przez resztę dnia. Ćwiczę zawsze po wymiotach...
  • moje łydki wyglądają koszmarnie, są jakby "nabite", spuchnięte. Nie jestem pewna czy mam to utożsamiac z wymiotowaniem, ale zauważyłam, że przeważnie po ataku mi puchną i robią się ochydne, nawet kostek nie widać. Czy któraś z Was też tak ma???
  • Anorektyczki!!! Jak wyobrażacie sobie swoją przyszlość?Macie jedynie 2 wyjścia: 1.Smierć - będziecie jeść mało do końca życia i zagłodzicie się na śmierć 2.Wyzdrowienie - będziecie jeść więcej i przybierzecie na wadze. Macie rozregulowany metabolizm i wasz organizm jest już przestawiony na niższe obroty. Mimo że będziecie jeśc mało kalorii choć więcej niz dotychczas to będziecie tyły!!! Człowiek zdrowy przy takim pokarmie nie tyłby. Ale uwaga!!! Nie wszystko jest stracone!!! 1.Mus...
  • Zgadza sie, osoby glodzace sie nie traca tluszczu, gdyz tluszcz to jakby zelazna rezerwa organizmu. W ogole proces odchudzania w sensie somatycznym dzieli sie na 7 faz (szczegolowy opis tych faz znajdziesz w ksiazeczce dolaczonej do preparatu Slinea).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się