organizm

(8 wyników)
  • Wczoraj dostalam DMG ktore zamowilma na ebayu, gratis dolaczony byl test na wystepowanie metali ciezkich w organizmie. Pobralam drugi poranny mocz dziecka (tak bylo w instrukcji) i wyszla obecnosc cynku - kolor rozowy. Gdy nie wystepuja zadne ciezkie metale kolor jest zielony. Test powtorzylam dwukrotnie. Powiedzice mi co mam teraz robic?? Co to oznacza i czy jakos sie to leczy Czym ewentualnie grozi? Do lekarza moge isc dopiero w poniedzialek.
  • ponieważ drogą e-mialową otrzymałem sporo pytań odnośnie chelatacji, postanowilem je upublicznić, może komuś się przydadzą. ( mam nadzieje że Magda, która zadała mi te pytania nie będzie miała mi za złe ) 1. Czy miałeś jakieś obserwacje, na podstawie których wydało Ci się prawdopodobne, że Twój synek jest zatruty rtęcią czy też próbujesz różnych dostępnych metod poprawy funkcjonowania dziecka i chelatacja była jednym z nich? każde dziecko które było szczepione szczepionkami...
  • "Badano czy Succimer ( DMSA ), związek merkaptanu, który powoduje zmniejszenie stężenia ołowiu we krwi u dzieci, zmniejsza też stężenie rtęci. Bywa on stosowany u dzieci z autyzmem zgodnie z przekonaniem, że rtęć odgrywa rolę w jego powstawaniu. Stosowany podczas chelatacji ma jednak ograniczoną skuteczność. Chociaż badacze stwierdzili po tygodniu leczenia obniżenie stężenia rtęci we krwi, dalsze podawanie Succimeru przez pięć miesięcy nie wykazało znaczących zmian. Takie spowolnienie wzros...
  • pisze to głównie z powodu postu oleczek555 jakie napisała na innym forum. EDTA jest jednym z najbardziej niebezpieczych chelatorów w przypadku gdy istnieje podejrzenia zatrucia rtęcią! przede wszyskim dlatego, że EDTA nie jest chelatorem rtęci! EDTA chelatuje w pierwszej kolejności ołów, póżniej kadm, tal, a następnie wapń www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=764 w przypadku zatrucia rtęcią i chelatacji EDTA, powoduje to, że rtęć staje się jeszcze bardziej toksyczna bez ...
  • już mniej więcej wiem wszytsko na temat chelatacji ołowiu i rtęci. A co z KAdmem. U Nas jest go niestety duży nadmiar. Czy ktoś miał jakieś doświadczenia?
  • na jednym z forum przeczytałem ciekawy tekst jednej osoby która z powodzeniem chelatowała się z rtęci za pomocą ( kwasu alfa liponowego- w skrucie ALA ). profesjonalna chelatacja jest niestety rygorystyczna jak wygląda ? chelatacje przeprowadza się cyklami, najlepiej tygodniowymi, tzn. przez 3-4 dni podaje się ALA i przez tyle samo dni przerwa. jest jeden jednak szkopuł- okres półtrawania ALA wynosi 3 godziny dlatego ALA TRZEBA
  • całkiem niedawno poprosiłem Helenę Czarnojan o przeskanowanie mózgu syna pod kątem obecności aluminium w mózgu i wyszło że jest tego sporo. aluminium to obok rtęci to jeden z najbardziej toksycznych na mózg metali. i niestety jak widać kwas alfa liponowy słabo chelatuje ten pierwiastek ( rtęć już nie wychodzi ) o ile z części szczepionek pod wpływem protestów opini publicznej etylortęć została wycofana to aluminum cały czas jest ładowana w toksycznych ilościach do każdej szczepionki do...
  • od niedawna podaje tran synkowi, który ma opóźnienie mowy , podaje go bo dzięki temu forum dowiedziałam sie o jego wspomaganiu w rozwoju mowy, ale coś mi sie obiło o uszy że w lecie nie można go podawac czy to prawda. Lekarza mojego nawet nie mam co pytać bo się by okazało że wogóle nie muszę go podawać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się