osiedla

(75 wyników)
  • Witam, jestem na etapie poszukiwania mieszkania w celu zakupu. Niby mieszkam w Piasecznie od zawsze, ale co innego patrzeć z boku, a co innego mieć informację "od źródła", dlatego bardzo proszę o cenne opinie, gdzie się dobrze mieszka (by budynki się nie waliły, mieszkania były dość przestronne i ustawne, czynsz nie przekraczał 500zł na dwie osoby i by sąsiedzi nie zaglądali sobie "okna w okna") Myślałam o osiedlu Zapiecek lub Nad Perełką, ale słyszałam, że to osiedle ma problem z odpływam...
  • Czy ktoś mógłby się podzielić informacjami na temat tego osiedla,tzn. standardu wykończenia, czy jest ciepło teraz zimą w tych mieszkaniach, czy są jakieś problemy czy też bez zarzutów wykonane są te lokale, itp, itd. Bardzo proszę o informacje, wskazówki. Będę wdzięczny za każdy szczegół.
  • Witajcie, był wywiad z radnym sejmiku wojewódzkiego na TVN Warszawa i mówił , że to skandal, że wybudowano w Piasecznie osiedla na terenach zalewowych rzeczki Perełka - są to przecież naturalne tereny zalewowe . Oczywiście padło wiele pytań kto na to pozwolił aby powstały osiedla na terenach zalewowych... Pozdrawiam ab www.tvnwarszawa.pl/-1,1659284,0,,perelka_zalala_piasecznoto_nie_czas_na_szukanie_winnych,wiadomosc.html
  • na terenie obecnych zaniedbanych parkingów od strony ul. Wojska Polskiego - czy to prawda? Jak pamiętam miały tam powstać bloki. forum.gazeta.pl/forum/w,95469,112907184,122748384,CH_Jozefoslaw_bedzie_oddane_na_wiosne.html
  • czy warto zamieszkać w tym elegamckim osiedlu. Tylko martwi mnie ta mała działka. 440 domów w jednym miejscu. czy to nie za dużo ? A jak architektura budynków. www.sosnowadolina.pl/pl/index.php
  • Zbieram materiały do reportażu TVPiaseczno. Jeżeli zaobserwowaliście coś niepokojącego, absurdalnego, dramatycznego lub śmiesznego - bardzo mi się to przyda. Chodzi nam o wszystkie osiedla: Słowiczą, Arkadię, Myszkę, Plazę itd. Jeżeli mieliście przygody z podpisaniem umowy, ktoś Was oszukał itd. to również będzie to dla mnie cenna informacja. Możecie pisać na yo.niec@wp.pl :) Pozdrawiam
  • Witam, Czy spotkaliście się kiedyś z przypadkiem założenia blokady na koło auta na osiedlu MultiHekk na Słowiczej? Moja sąsiadka miała taką przygodę parę dni temu. Pojechała tam wieczorem do dentysty (nie jest mieszkańcem osiedla) i według niej zaparkowała prawidłowo. Kiedy wróciła miała na kole blokadę, jak się okazało założoną przez prywatną firmę Rob Service Roberta Staszewskiego. Za zdjęcie blokady musiała zapłacić tej firmie 180 złotych. Wydaje mi się, że coś tu nie gra... Rozumie...
  • Wprowadzone przez Zarządy Wspólnot blokady aut od 2006 r oraz spore opłaty pobierane za zdjęcie takiej blokady są nielegalne uznał sąd wyższej instancji. Jeden z mieszkańców osiedla, który zapoczątkował walkę z blokadami twierdzi, że wynajęta firma przez wspólnotę ROBO-SERWICE nie kierowała się do końca regulaminowymi przesłankami. Finałem tej sprawy jest koniec blokad na autach na wszystkich ulicach osiedla od lipca tego roku. żródło: www.kurierpoludniowy.pl/?page=artykul&id=1854
  • Jaki warto/mozna zalozyc? Watek dla kolezanki, ktora zamieszkala i nie ma netu. Ponoc neostrada tam nie dziala?
  • Cześć, Niedługo przeprowadzamy się do Warszawy i szukamy jakiegoś mieszkania. Z tym, że nie chcemy mieszkać w centrum - strasznie mnie to przytłacza. Znaleźliśmy w necie oferte Piekut Development - Japan Garden. Wygląda to dość dobrze - niedaleko las kabacki i komunikacja z miastem jest, a do tego ceny całkiem znośne. Co o tym myślicie?
  • Witam, Zastanawiam się nad zakupem mieszkania na Młynarskiej. Czy mogę prosić mieszkańców o podzielenie się uwagami na temat tego osiedla? Czy hałas z obwodnicy jest duży, da się wytrzymać? Będę wdzięczny za wszelkie spostrzeżenia. Pozdrawiam Marcin
  • czyli na osiedli Metropolis, Cental Park, Nad Perełką, etc, etc. warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,68086,8946557,Mala_rzeka_ciagle_grozna__Mieszkancy_walcza_z_wladzami.html
  • Witam wszystkich, Wspólnie z dziewczyną rozglądamy się nad własnym lokum w Piasecznie bo ceny są dla nas zaakceptowania - na Warszawę nas nie stać. Chciałem się Was poradzić - oglądaliśmy ostatnio mieszkanie na ul. Albatrosów 1. Bardzo nam się podoba. Słyszeliśmy masę negatywnych opinii o całym osiedlu Słowicza - chciałem to w jakiś sposób zweryfikować. Czy naprawdę jest tak źle? Czy wszyscy się stamtąd wynoszą? Mamy masę obaw - to jest nasze pierwsze mieszkanie. A boimy s...
  • Czy tam słychać samoloty? Dajcie znać, sprawa naprawdę pilna!!!
  • czy ktoś zna to nowe osiedle ? www.bbnieruchomosci.pl/osiedle-brzozowy-gaj.php
  • ładnie. Dobrze ,że mamy poczucie piękna. miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,4814110.html
  • Drodzy Rodzice! czy musicie "załatwiać" potrzeby waszych milusińskich pod oknami sąsiadujących z placami zabaw mieszkań? W moim przypadku jest to akurat okno jadalni i kuchni. Strach otworzyć okno! O ile można przyzwyczaić się do wrzasków i przekleństw (dzieci są w różnym wieku...) o tyle fetor uryny a nierzadko także "kupek" jest nie do zaakceptowania.
  • Koleżanka prosiła mnie bym się rozeznała co do dostępnych obecnie do kupienia nowych mieszkań w Piasecznie. Wiecie może na jakim osiedlu dostępne sa mieszkania? Jakie macie opinie o deweloperach i jak to wygląda cenowo? Powstaje np. takie małe osiedle przy torach kolejowych, blisko stacji, wiecie coś o nim?
  • Jakies wiadomości w tej kwestji
  • Witam Mam pytanie dotyczące osiedla strzeżonego na ulicy Julianowskiej na przeciwko cmentarza. Mam zamiar tam kupić mieszkanie, ale jedna ze znajomych powiedziala mi, że osiedle jest bardzo głośne przez obecność wielopoziomowego parkingu by MH oraz, że jest źle wykonane i wymaga już robót naprawczych. Z drugiej strony słyszałem dużo ocen pozytywnych na temat osiedla na ul. Jana Pawła II też wybudowanego przez firmę Kandro. Czy ktoś szanownych forumowiczów może mnie oświecić w t...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się