osiedla

(92 wyniki)
  • Jako że nie znalazłem bardziej odpowiedniego miejsca na tego rodzaju pytanie, zamieszczam je tutaj. Jestem mieszkańcem jednego z mieszkań w osiedlu developera Natolin Plaza Center Sp. z o.o. Po wyodrębnieniu lokalu wraz z miejscem postojowym powyższa spółka - jako tymczasowy zarządca nieruchomością wspólną, zaczął wystawiać comiesięczne faktury na astronomiczne kwoty - prawie 1000 zł na miesiąc za lokal o powierzchni mniej niż 70 metrów. Z tego, co mi wiadomo, nie ma takich kwot na ursynowie....
  • Z GazetaDom.pl: Za kilka dni na Ursynowie, zaledwie kilkaset metrów od stacji metra Imielin, rozpocznie się budowa nowego osiedla Spółdzielni Inwestycji Mieszkaniowych "Ursynów". Zaprojektował je Marek Budzyński, autor nowej Biblioteki Uniwersytetu Warszawskiego i osiedla przy Herbsta, jednego z najładniejszych na Ursynowie. Osiedle Pod Brzozami II powstanie na trójkątnej działce u zbiegu al. KEN i Płaskowickiej. Będzie się składać z dwóch wieloklatkowych budynków zawiniętych w kształty p...
  • Kargul i Pawlak wieczni żywi, otóż można ich znaleźć na osiedlu Pachnąca. Zapraszam więc na moje osiedle, tylko śpieszcie się zanim w ogóle Prezesi zamkną wjazd i wyjazd z tego osiedla. Piszę Prezesi bo są tu dwie spółdzielnie (blok oddzielony od segmentów). No rewelacja! To jest ewenement na skalę światową! Prezesi dbają o naszą kondycję, poranny jogging do autobusu - zamisat 3 min teraz 13 min. Tylko u nas na Pachnącej...Wysokie płoty Prezes grodził, żeby do szkoły i pracy nik...
  • Szukam osób z Osiedla Kabaty, które poprą mój protest w sprawie zatruwania powietrza spalinami przez ekipę filmową serialu Ssmo Życie.Ochrona Osiedla na polecenie Zarządu i Administracji Spółdzielni wpuszcza agregat pradowórczy ekipy na gęsto zabudowany teren mieszkalny pomiędzy Wąwozową 8 i Wańkowicza 2 raz lub dwa razy w tygodniu. Agregat pracuje non stop przez 8-12 godzin emitując spaliny prosto w okna mieszkań. Po kilku godzinach pomiędzy blokami nie daje się oddychać. Jeste...
  • Miało być po nowemu. Przejrzyście. Transparentnie. Wiosenne zebrania w Garden Clubie aż tryskały rewolucyjnym oburzeniem. Podawano straszne wieści. Piętnowano. Rewolucjoniści wstąpili na barykady. Dla winnych (???) szykowano szafot ! EFEKTY ? Dla ogółu członków spółdzielni : ŻADNE . Dla wielu czołowych rewolucjonistów – interesujące !!!! A więc nasuwa się proste pytanie: jaki był prawdziwy cel działania Spółdzielczej Komisji Społecznej ? Kto wykorzystał słuszne oburzen...
  • Od kilku dni po osiedlu przy Relaksowej błąka się bury kot (najprawdopodobniej kotka). Zwierzę jest głodne, przestraszone i zdezorientowane sytuacją, w której się znajduje. Ewidentnie jest to kot domowy – daje się głaskać, jest przyjaźnie nastawiony do człowieka. Ponieważ kot/kotka pokazuje się na osiedlu od niedawna, najprawdopodobniej oznacza to, że uciekł opiekunom, świadomie jest wypuszczany na zewnątrz lub został wyrzucony. Jeśli ktokolwiek z Państwa poznaje go i wie ...
  • Powinni tego zabronić :P
  • Pierwszy!!! A teraz na poważnie, "kart jest mniej niż mieszkańców" jest tyle ile jest zameldowanych mieszkańców, jak się mieszka w 5 osób, a płaci za 1 to sorry...; sami mieszkańcy chcieli, ale jak to ludzie zawsze znajdą się tacy co są niezadowoleni... nigdy nie da się tak zrobić żeby było 100% osób zadowolonych; a jak się nie podoba osiedle czy system kart to jest rada osiedla i przedstawiciele, ale tylko niezadowoleni i potrafią wiecznie psuć klimat :-(
  • Generalnie podział jest mi obojętny. Interesuje mnie jedynie wpływ ew. podziału na wysokość opłat na fundusz remontowy i kosztów utrzymania administracji. No i kwestia wzajemnych rozliczeń ze starym osiedlem. (Czy inicjatorzy podziału zrobili jakąś analizę ekonomiczną??) Myślę,że to zdrowe podejście do sprawy, bo dla zwykłych mieszkańców najważniejsze jest utrzymanie budynków w dobrym stanie technicznymm i niskie koszty eksploatacji, a niekonieczne dalekosiężne strategie rozwoj...
  • Pomocy!!!! Jako mieszkanka osiedla strzeżonego, wniosę kilka praktycznych uwag. Ale najpierw pytania:Czy ktoś zna się na prawie i może mi odpowiedzieć na pytania: w jakim stopniu jestem zobowiązana przestrzegać zasad ustalanych przez spółdzielnię (i pewnie walne zgromadzenie), jeśli uważam, że są idiotyczne? Czy mam prawo odmówić płacenia comiesięcznej kwoty na ochronę osiedla, jeśli uważam, że ta ochrona nie chroni mnie i moich interesów, a przeszkadza? Już wyjasniam, w skrócie, żeby n...
  • Z biuletynu spółdzielni: "2. Rozpoczęła się realizacja projektu ograniczonego zamknięcia terenu Spółdzielni Konieczność ochrony własności, a co za tym idzie ograniczenia dostępu osób postronnych do posiadanego terenu jest znakiem naszych czasów. Skończył się okres, kiedy wszystko było państwowe, czyli zarazem nasze i niczyje. Inwestorzy budujący na działkach sąsiadujących z terenem naszej Spółdzielni doskonale rozumieją tę konieczność. Osiedle ?Dom Development" zostało otoczone szczeln...
  • Jestem mieszkanką tego osiedla. coraz częściej zastanawiam się czy tylko ja zauważam że ochrona za którą płacimy prawie 80 zł miesięcznie jest nieskuteczna, arogancka i chamska. dziś (wielkanocna niedziela) ci panowie byli totalnie pijani w dodatku wyraźnie mieli zaczepny nastrój. Kiedy zadzwoniłam do kierownika zmiany, odpowiedział mi bełkot w słuchawce prawdopodobnie on też był wstawiony. czy za to płacimy? Czy mamy prawo wymagać profesjonalnej ochrony a nie żuli siedzących w sw...
  • Spółdzielnia wezwała wczoraj w zmasowanej akcji ogłoszeniowej na klatkach schodowych do protestu przeciwko Dom Development, właścicielowi działki przy Kiepury. Obawiam się, że chodzi tu jedynie o prywatny interes przyszłych właścicieli zadania IIb , które zostało rozsprzedane po cichu pomiędzy znajomych zarządu. Teraz grozi im ,że Dom Development wybuduje duże, gęste osiedle tuż pod ich oknami, a miało być tak pięknie: cisza, widok na zieleń . Sama spółdzielnia też wybudow...
  • Grodzic! Mieszkancy musza czuc sie bezpiecznie!
  • Sprawa jest już w prokuraturze. Admnistrujący od pięciu lat osiedlem "Sadyba Kabacka" pan Jacek S. ukradł z kasy wspólnoty mieszkaniowej prawie 300 (trzysta) tysięcy złotych. Po prostu je sobie wziął....fajne nie?! A najlepsze ,że facet nadal mieszka na tym osiedlu i jakby sobie nic z tego wszystkiego nie robi.... i choc nie zaprzecza ,ze pieniądze wziął to utrzymuje ,ze nie jest złodziejem!!! Od pieciu lat wszyscy mieli do niego bezgraniczne zaufanie. I to nas zgubiło. Facet...
  • Generalnie uważam, że na Ursynowie (mam na myśli całą dzielnicę) nie powstają zbyt ładne osiedla, ale które Waszym zdaniem jest najładniejsze? Co roku sa organizowane "Złote żurawie", ale co Wy o tym myślicie? Mi podoba się osiedle na Lanciego (biało-szare) vis a vis urzędu dzielnicy, chyba Spółdzielni Natolin. Na ładne zapowiadają się (wizualizacje) Edbud Relaks, Biały Dom Ronsona i może Edbud Plaza, ale boję się że będzie za duża. Lubię też osiedle między Aqua Relaxem a Tesco ...
  • Gdy zaczną się grodzić, poczujemy się jak w więzieniu, a nie jak na południu Europy. Cóź, Polacy Polaom zgotują taki los :-(((
  • "Deweloper najpierw buduje osiedle na odludziu, a potem oczekuje, że my zaraz doprowadzimy do niego dojazd - burczą urzędnicy ZDM." - gratulacje dla urzędników!!! Odludzie jakich mało... ;))) Szkoda tylko, że miasto zdecydowało się na poprowadzenie linii metra ok. 500 m od tego "odludzia"... Przecież na około same pola i lasy... Brak mi słów...
  • Mamy sklerotyczny system administracyjny. Kompetencje absolutnie zbędnych wojewodów krzyżują się z kompetencjami marszałków i prezydentów miast (jak ostatnio w Krakowie). Galimatias warszawski jest tak samo od czapy: władze miasta podważają ustalenia władz poszczególnych dzielnic. Ale ruszenie tego trzęsawiska jest niemożliwe ze względu na rozliczne interesiki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się