osiedla

(67 wyników)
  • W dzisiejszych Nieruchomościach jest felieton, że na wschód od skrzyżowania Głębockiej i Berensona powstanie nowe osiedle 9 bloków Unidevelopmentu, zdaje się, że ok. 200 mieszkań.
  • Witam serdecznie ,zastanawiam się nad kupnem mieszkania derby 14.moi rodzice mieszkają na Bródnie i ciekawi mnie ile zajmie mi dojazd do nich .Niby osiedle jest blisko bródna ale zastanawiam się ile czasu zajmuje dojazd z osiedla Derby na Bródno ,Metro Marymont w godzinach szczytu? Daleko jest przystanek 527,732,120 od osiedla ?autobusy mocna zapchane? Cały czas się waham nad zakupem mieszkania w tych okolicach ,każda rada będzie cenna :)
  • Osiedle Derby 8 przy ul. Skarbka z Gór na Białołęce. Ogrodzone i z ochroną. Deweloper postawił kilkadziesiąt latarni. Teraz administrator osiedla wyłączył 22 lampy. – W gablocie przy wejściu do administracji zawisł komunikat, że to z oszczędności. Ale przecież, kiedy kupowałam mieszkanie od dewelopera, podobało mi się właśnie to, że projektant osiedla zaplanował tyle światła, tak by było bezpieczniej – mówi jedna z lokatorek. – Poza tym skoro są oszczędności, to powini...
  • Czy ktoś słyszał o nowym osiedlu, domów dwupiętrowych, które ma powstać przy Ruskowym Brodzie? A dokładnie - ulica dojazdowa ma być obok sklepu spożywczego na Ruskowym.
  • Witam! Szukam wiadomosci o tym osiedlu i firmie TUP sprzedajacej te segmenty.Ewentualni Sasiedzi pomozcie!czy kupic ten ostatni segment!! Macie kanalizacje?co powstanie obok osiedla,czy ktos wie?Po rozmowach z posrednikiem wszystko wygladalo ROZOWO,a po krotkich poszukiwiach w necie okazuje sie,ze jest "jakis problem z tym segmentem",kanalizacja nalezy do Dom Dev.,firma nic nie zbudowala tylko przejmuje nieruchomosci innych firm... Co o tym myslec? jak z dojazdem do centrum i p...
  • nie wiem dokładnie czy to o tę ulicę mi chodzi, ale czy mieszkańcy osiedla graniczącego z kanałkiem nie mają czasem problemów z wodą? tzn mam wrażenie, że od kilku dni 'skądś' wylewa się do kanałku woda od strony domów na os.Viking (który nr to nie wiem) chyba ul.Lapońska (?) słychać szum cieknącej wody i widać spore rozlewiska kanałku na odcinku od Współczesnej w stronę Lapońskiej/Jesiennych Liści i dalej w stronę os.Derby może gdzieś pękła jakaś rura? czy mieszkańcy Vikin...
  • domdevelopment.pl/nieruchomosci-w-warszawie/inwestycje-w-przygotowaniu/w-przygotowaniu-mieszkania/regaty-lokalizacja.html wygląda, jak kolejne Derby
  • Osiedle segmentów w pobliżu szkoły - jak duże ma być to osiedle?
  • Zbieram informacje na temat osiedli mieszkaniowych na Zielonej Białołęce, do których nie ma porządnego dojazdu, tj. utwardzonej drogi, z chodnikami lub poboczem oraz z oświetleniem. Wszyscy wiemy, że tereny między Ostródzką i Głębocką, a także od Głębockiej w kierunku wschodnim (tj. Marek) to obecnie jeden wielki plac budowy. Jest wiele domów i całych osiedli, już zasiedlonych, do których nie tylko nie można dojechać, ale nawet dojść suchą stopą. Trudno zrzucać wszystkie winy n...
  • Do informacji wszystkich poruszających się ul. Białołęcką - od mojego kolegi mieszkającego przy ul. Danusi róg Białołęckiej dowiedziałem się, że w tamtej okolicy planuje się budowę osiedla, "domów bliżniaczych" (12-metrowej wysokości !!!) w których ma mieszkać ok. 600 osób "sic!". Pomijajać inne aspekty sprawy , z rana już teraz nie można wyjechać Białołęcką w stronę Bródna, a jeśli ten wrzód powstanie to komunikacyjny paraliż gotowy, o innych aspektach sprawy nie wspominając...
  • Sprawa powstajacego Osiedla Regaty nasunela mi ta mysl... Nie wiem jak duze bedzie to osiedle, ale z pewnoscia dzieci z tego osiedla beda chodzic do pobliskiej SzP przy tej samej ulicy. Szkola i Gimnazjum przy Kobialce juz teraz jest przepelniona, a ilosc nowych mieszkancow Bialoleki gwaltownie wzrasta w ostatnim okresie, o czym Wszyscy dobrze wiemy. Kwestja gimnazjum przy Ostrodzkiej jest nierozwiazana (prosze mnie poprawic jesli sie myle), a SzP przy Berenosona jest w fatalnym stani...
  • mam pytanie do ludzi zamieszkujących nowe osiedla - ile tak plus minus płacicie czynszu za swoje mieszkania? ciekawi mnie też koszt ochrony... chciałabym się zorientować jak 'gospodarują' się inne wspólnoty lub administracje dzisiaj mnie nerwy poniosły :) osiedle Brzeziny (Agroman), 54 m2 z kawałkiem, czynsz 750 zł w tym 100 za ochronę.. będę wdzięczna za info jak kształtują się czynsze w podobnych osiedlach i okolicach..
  • Właśnie wróciłem z osiedlowego spotkania mieszkańców Grabiny. Nasz Radny powiedział, że po drugiej stronie Kanału Żerańskiego (czyli na Białołęce) ma powstać jakieś wielkie osiedle domków jednorodzinnych. Nie widziałem żadnej informacji na ten temat w mediach. Czy ktoś wie, co to ma być?
  • www.inspiro.waw.pl/sloneczna_bialoleka.html W którym to jest miejscu?
  • Witam, Od dwóch dni błąka się po osiedlu Agroman pies - w obroży, bardzo przestraszony, zadbany; próbowałam go złapać, ale ucieka, wyniosłam mu miskę karmy - myslałam, że tak go złapię, ale był bardzo czujny - innych psów się nie boi. Może ktoś go szuka - jeżeli dzisiaj go zobaczę i nie da się złapać zawiadomię straż.
  • W ostatnich "Nieruchomościach" znalazłem reklamę firmy Miniwille, która informuje, że przygotowuje ofertę osiedla Augustów.
  • Asbud zaczyna sprzedaż mieszkań. To będą 3 budynki po 3 piętra. www.asbud.com
  • Budowę nad Kanałem Żerańskim rozpoczyna spółka Dom Development. Pierwszy z sześciu etapów osiedla Regaty będzie oddany do użytku na początku 2009 roku - zapowiada deweloper. Łączna wartość inwestycji wynosi 335 mln zł. www.rzeczpospolita.pl/dodatki/nieruchomosci_070730/nieruchomosci_a_29.html
  • Z wielką pompą dzielnica i DD odtrąbiły sukces w postaci przebudowania skrzyżowania Skarbka z Gór i Berensona i utworzenia nowej zatoki autobusowej. Pytam zatem: kiedy na nowym przystanku dla 527 postawiona zostanie wiata autobusowa? Ale nie taka jak na starej pętli, że wiatr przez nią hulał w dowolnym kierunku, tylko "zagrodzona" z boków jak np. na przystanku Berensona 03? Bo o wiacie przystankowej na przystanku dla 132 to już raczej nie ma co marzyć... Ale o nią też pytam! Proszę o odpo...
  • Tak twierdzi sam DD, na stronie internetowej i w reklamach prasowych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się