Forum Regionalne Śląskie Tychy
ZMIEŃ
      osiedla

osiedla

(64 wyniki)
    • Witam wszystkich. Niedawno przyjechałam do Tychów i jak na razie mieszkam w kawalerce, ale szukam czegoś większego. Bardzo jestem ciekawa mieszkania w Bramie Słońca. Budynek jest bardzo ładny. Szukam więc opinii o tych mieszkaniach. Czy to dobre miejsce? Może ktoś podzieli się własnymi doświadczeniami?
    • Najchetniej opinie kogos,kto kupił tam dom.Będę bardzo wdzieczna.Interesuje mnie przede wszystkim czy ten teren jest podmokły z racji bliskości zbiornika wodnego a także jak oceniacie wykonanie budynków?
    • Planuje założyć Portal społecznościowy Osiedla A, na portalu miałyby się znajdować informacje na temat modernizacji osiedla A która już powoli się zaczyna .... na portalu będą mogli się logować byli i obecni mieszkańcy ale również pasjonaci Osiedla A ! Taki portal jest potrzebny by na bieżąco informować was o przetargach rozpoczęciu modernizacji itp.
    • Witam, Czy wie ktoś skąd wzięło się opóźnienie związane z oddaniem budynku do użytku? Mam wiele zbieżnych informacji od Dewelopera i chciałbym je porównać, ponieważ powoli przestaje być śmieszna opieszałość przedstawicielstwa Dewelopera.
    • Podzielcie się opiniami na temat rożnych osiedli i miejsc w Tychach. do wszystkich mieszkańców tychów proszę aby napisali które osiedla i miejsca są spokojne i niebezpieczne według was zarówno w dzień jak i w nocy , aby napisali jak się wam mieszka na danym osiedlu prze te kilka lat spędzonych w tym naszym pięknym mieście .
    • Witam. Może to co napiszę wyda się niektórym śmieszne.. ale ja się nie znam i sama nie mogę sobie pomóc. Szperanie i szukanie w necie nie wiele mi pomaga. Mianowicie. Mam problem z internetem. Obecnie "dzierżawię" łącze od sąsiada.. który co chwile zmniejsza prędkość. Nie mówiąc już o tym, że niezbyt regularnie płaci i pod koniec m-ca nie ma go w ogóle. Czy ktoś mógłby mi coś polecić? Zależy mi najbardziej na stałym łączu bez kabla. W domu są używane 3 komputery. Potrzebujemy inte...
    • piszcie swoje typy
    • zamierzam kupić gdzieś w Tychach mieszkanie powiedzmy 50m2 i zastanawiam się gdzie są w miarę tanie czynsze?
    • Będę tam wynajmował mieszkanie. Jakie są opinie o tym osiedlu opórcz tego, że to blokowisko?Chodzi mi o kwestie bezpieczeństwa po nocach, czy samochodu nie porysują itd...
    • Czy jest w Tychach oś I lub J jeśli tak ,to gdzie , a jak nie to dlaczego ?? pozdrawiam
    • Powstaje nowe "osiedle" nie wiadomo do końca jak to nazwac, pomiędzy kosciołem a cmentarzem. Styl, architektura tych obiektów nie pasuje do okolicyu. Myslałem, że to będzie kilka budynków ale okazuje się, że właściciel tej firmy ma jakieś mocarstwowe plany do tej okolicy. Podobno przy ulicy Nowej ma nawet powstac 7 piętrowy wieżowiec !!!, zaś plany firma Akord ( inwestor) zmienia z dnia na dzień. Jeżeli to prawda to życze Urzędowi Miasta wszystkiego najgorszego za ewentualne pozwo...
    • No i sie doczekalismy zainteresowania tym tematem na szersza skalę. Swego czasu sami prowadzilismy spory na ten temat, po częsci rozwiewa go ponizszy artykuł. Tak jak pisałem kiedyś-koszt takiego basenu jest ogromny a celowość budowy prawie żadna, oprócz ogromnych kosztów budowy sa też b. duze koszty utrzymania-słuzyłby teoretycznie raptem 3 m-ce /bo praktycznie o połowe krócej/, koszty natomiast byłyby ponoszone okrągły rok, bez wzgledu na wykorzystanie, dlatego faktycznie jak je...
    • Założyłem bloga o osiedlu A wkrótce odbędzie się jego reklama tzn. ulotki na całym osiedlu no i na serwisach tyskich a jak narazie to mówie ze jesli jakiś problem to do mnie albo tu w tym poscie albo na gazetowy mail www.osiedlea.blog.onet.pl
    • Zauważyłem że trwa "oznakowywanie miasta" tablicami informacyjnymi. Tak mi sie przypomniało iż miały się pojawić tablice/drogowskazy do poszczególnych osiedli-kiedyś takie były ale, że były troszke zużyte więc zniknęły i ich miejsce miały zajać nowe. Nie wiece kiedy będą??
    • Witam Zauważyłem że firma KOMBUD wybudowała ładne osiedle przy Sikorskiego, położenie jest naprawde ciekawe, blisko szkoła, przedszkole, kościół, zaraz obok las. Jednak jest jedna rzecz która mnie w tej lokalizacji odpycha a mianowicie słupy energetyczne stojące pomiędzy lasem a pierwszymi dwoma blokami. Według mnie są za blisko postawione chyba że są wyłączone a nie zdemontowali ich jeszcze. Kombud nie udziela konkretnych informacji w tej sprawie. Wystosowałem pismo do ene...
    • czy ktos wie, dlaczego nie ma wody na osiedlu "T"? Jaka jest tego przyczyna i kiedy bedzie normalnie?
    • Witam, Jesteśmy z Krakowa i zastanawiamy nad zakupem mieszkania na osiedlu D, dokładnie nowy blok 11 piętr ( połączony z 3 piętr ) róg ulicy Darwina i Dąbrowskiego. Jak się domyślecie, chciałbym Was prosić o opinie na temat najbliższej oraz daleszj okolicy tego bloku. Czy ta okolica jest bezpieczna, schludna itp.
    • Witam, poszukuję szczegółów dot. budowy nowego osiedla (domków), po prawej stronie, jak wjeżdża się do Tychów od strony Kobióra. Zaraz potem jest Biedronka z lewej strony. Nigdzie w sieci nie mogę nic znaleźć (poza wątkiem, poniżej - w nim nie ma szczegółów) Roobsoonx
    • Czy ktoś kupił mieszkanie lub ma jakieś informacje nt tego developera. NIe powiem, wygląda to wszystko fajnie ale jednak strach jak się czyta jakie są potem problemy z nieuczciwymi developerami. Bardzo proszę o info

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się