osiedla

(127 wyników)
  • Mam pytanie co to za stodoły stanęły na osiedlu przy śmietnikach? Dlaczego nadal nie ma boiska dla dzieci?!
  • Co się dzieje w sprawie nowej bramy przy II wjeździe. Nie ma tam ochrony, wchodzi kto chce , bo wszyscy święci wiedzą jak otworzyć furtkę, a można przecież pod szlabanem wejść. Z tego powodu mamy duże oszczędności , bo ochrona ma mniej pracowników. Obiecano nam , że brama będzie założona bardzo szybko. Jest to dla nas sprawa naprawdę bardzo istotna. Cz my mieszkańcy bloku 77 mamy przestać płacić na ochronę ?!!! Czujemy się oszukani. Na zebraniach opowiada się o zakładaniu nowej zieleni, b...
  • Witam mieszkańców osiedla! Planujemy z mężem zakup mieszkania na osiedlu Victoria... Proszę o radę czy warto :) jak wam się mieszka, jak czasowo wyglądają dojazdy do stolicy, czy ogólnie rachunki są wysokie?
  • Witam Mam pytane dotyczące administracji osiedla, a mianowicie, która z firm zajmuje się administracją Państwa osiedla i czy z działań jej jesteście Państwo jako mieszkańcy zadowoleni. Pozdrawiam
  • Czy zna ktoś rozkład autobusów z osiedla Victoria do Warszawy i z warszawy na osiedle??? Poszukuje aktualnego rozkładu na cały dzień. A jeśli chodzi o wyjazdy z warszawy czy autobus jedzie z ul. Wileńskiej czy z pod stacji PKP. Z góry dziękuję.
  • WITAM, CO SĄDZICIE NA TEMAT WJEŻDZANIA AUTOBUSÓW NA OSIEDLE? WEDŁUG MINE AUTOBUS NA OSIEDLU TO: - HAŁAS - SMRÓD SPALIN (W PRZYPADKU OWYCH 15-20 LETNICH AUTOBUSÓW,WRĘCZ WYJĄTKOWY) - W PERSPEKTYWIE KILKU LAT ZNISZCZONA KOSTKA => WYMIANA(UTRUDNIENIA) => DODATKOWY KOSZT(NP. ZAMIAST ODNOWIĆ ELEWACJĘ, BĘDZIEMY ŚWIADKAMI WYMIANY KOSTKI) - ZWIĘKSZONE RYZYKO USZKODZENIA KTÓREGOŚ Z PARKUJĄCYCH SAMOCHODÓW - CHOCIAŻBY "PRZEMYCENIE" SZKODLIWEGO INTRUZA(CZYT.ZŁODZIEJA)NA OSIEDLE...
  • Chciałabym zwrócić uwagę rodzicom dzieci, które kopią piłką o ściany naszych budynków. Otóż jak tak dalej będą robiły to styropian, którym budynki są obłożone po prostu odpadnie. A wtedy nie będziemy mieli już ładnych domów tylko odrapane slumsy. A naprawiać będziemy musieli my wszyscy mieszkańcy z naszych pieniędzy. Niestety developer nie wyznaczył miejsca do gry piłkę, ale jest przecież plac zabaw i niedaleko klub z dużym boiskiem. Mieszkamy na osiedlu wśród ludzi i musimy przestrzeg...
  • Osoby będące na zebraniu usłyszały za co odpowiada ochrona na naszym Osiedlu. Nie za nasze mienie, ale za część wspólną. Pytanie co z Osiedla w ramach części wspólnej ktoś może nam wynieść: drzewa, trawnik, a może latarnie? Samochody na parkingu nie są bezpieczne, bo nie należą do części wspólnej! Zastanawiam się, CZY TAKA OCHRONA JEST NAM NA OSIEDLU POTRZEBNA??? Ochrona w naszym czynszu stanowi znaczną dla wielu osób pozycję. Moja propozycja do mieszkańców: Rozważmy zrezygn...
  • Ciekawostka: nie ma sklepu na osiedlu nie dla tego ze zostalo zebranych 51% glosow przeciw, tylko dlatego, ze wlascicielka powiedziala ze nie chce miec nic wspolnego z bydlem na tym osiedlu. Nie bedzie otwierala sklepu, bo szkoda jej nerwow na bydlo. Przy okazji: wiecie jak na nas mowia w radzyminie i okolicach? viktorianskie bydlo :) Wlasnie taka mamy nalepke za niektorych "wielkich panow". pewnie tych samych co chca zwolinic ochrone za to ze wykonuje swoje obowiazki i administ...
  • Na wlasnie, co robiles/as? Przyznaj sie, co zrobiles/as dla osiedla a przy tym dla siebie - no powiedz. Prosze oczaruj mnie swoja praca. Wiem, zapytasz co ja zrobilem, co zrobilem? Kilka zeczy. Nie bede mowil jakich bo to nie miejsce na chwalenie sie, czy reklame. Nadmienie: codziennie kazdy to widzi. Jak powstaly, kazdy to zauwazyl. Co jeszcze? Cos dla dzieci i ich rodzicow - co? Pomysl. Dlaczego? Bo chce zeby wszystkim nam sie milo mieszkalo. Bedzie wiecej? Tak bedzie, kilka spraw...
  • Co do administratorki,zgadzam się z wieloma na tm foru,niech się kobicina weżmie do solidnej i rzetelnej pracy,a przede wszystkim uczciwej,a nie codzi po plotach i każdemu d.... smaruje.sam przechodząc obok,byłem świadkiem jak z jednym z największych plociuchów naszego osiedla obgaduje swoich sąsiadów, a póżniej każda w swoją strone i się na wzajem obsmarowują....Paranoja!!! wstyd,jak można?Administrator osiedla powinien być sprawiedliwy dla wszystkich,powienien pomagać,a nie wy...
  • Może byłoby dobrym pomysłem załóżenie stowarzyszenie osiedla Victoria którym głównym celem byłoby dbanie o interesy ogółu mieszkańców jeżeli chodzi o takie bardzo głupie pomysły niektórych ludzi, w dlaszym i krótkim terminie pozbycie się JW, skoro ukrywa przed nami masęważnych spraw należałaby się go pozbyć zaraz po sprawie ze sklepem. Jeżeli chodzi o koszty założenia takiego stowarzyszenia to wyczytałam że są one zerowe.
  • Podobno mamy nadwyżkę pieniędzy za 2007 rok oraz dobry finansowo rok 2008 ! Czy za te pieniądze nie można by na terenie naszego osiedla wybudować boiska? Małego,bo małego,ale takiego mogącego pomieścić kilka dyscyplin sportu w jednym czyli kortu tenisowego,piłki i koszykówki? A może udałoby się wybudować mały kryty basen? Uważam,że to wszystko jest to w pełni realne,bez podnoszenia czynszów i mogłoby mieć wymiar komercyjny !!!!!
  • Witam wszystkich mieszkańców osiedla. Wczoraj dowiedziałam sie, że w bloku "E" ma powstać sklep osiedlowy.Niby fajnie, ale.......:droga dojazdowa do sklepu ma być zrobiona za nasze pieniądze, osiedle przestanie być osiedlem strzeżonym.Przecież każdy będzie mógł wejść do sklepu.Np.mieszkańcy powstających obok osiedli.Nikt nie pytał o nasze zdanie i czy zgadzamy się , aby rozporządzano naszymi pieniędzmi i bezpieczeństwem. Sugeruję,aby wystąpić z protestem do Wojewody Mazowieckiego,poniew...
  • wczoraj późnym popołudniem po osiedlu "spacerowali" panowie z policji dokładnie było ich trzech ... Słyszałem ostatnio o jakiś włamaniach do mieszkań zapewne to jest powód tej niecodziennej wizyty ... piszcie czy u Was dzieją się jakieś dziwne rzeczy w blokach, u mnie względny spokój nie mam na co narzekać stąd jestem ich wizytą zdziwiony :/ pozdrawiam,
  • Kochani właściciele piesków! Bardzo Was proszę byście przestrzegali obowiązku wyprowadzania Waszych piesków na smyczy - na terenie osiedla oczywiście. W regulaminie jest tez mowa o kagańcu (por. Uchwała nr 2/2007 z dnia 10 stycznia 2007 r. paragraf 11). Już raz zdarzyło sie, iż pies, całkiem duży, prawie wbiegł z impetem na moje małe dziecko. Od tamtej pory dziecko zaczęło się bać psów! Gdy zwróciłam uwagę, właściciel psa udał, że mnie nie słyszy. Ja rozumiem, ze psy trzymane w ...
  • Drodzy sąsiedzi! apeluję do tych, którzy "ćwiczą" szybką jazdę na terenie osiedla. na tym osiedlu jest na prawde dużo małych dzieci, które mogą wyskoczyć pod samochód. Czy potrzebna jest tragedia, aby zrozumieć jak to może się skończyć? Zastanówcie sie nad tym. pozdrawiam
  • Tak na marginesie: pomyslal ktos, kto lazil za nami i smedzil abysmy byli ZA lub PRZECIW? Kto lazil z ustawami i prosil o wyrazenie opinii? Kto o 3 w nocy nie dopuscil do zalewu gownami naszego osiedla? Kto odbiera nasze telefony o polnocy lub o 6 rano? Kto mimo ze na niego psioczymy, przeklinamy i wyzywamy stara sie zeby nam sie zylo lepiej i zeby wszystko dzialalo? Pomysleliscie? Moze naprowadze chwile: 1. pracuje od 8-16 (tak ma w umowie) a w rzeczywistosci cala dobe zatruwany zyci...
  • Jak myślicie czy powstanie na naszym osiedlu (lub w bliskiej okolicy) jakiś skepik spożywczy? W sumie by się przydał nawet z podstawowymi artyk. Tj.piecztwo, nabiał.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się