-
Witam,wczoraj wieczorem przy śmietniku na Sadowej widziałem cztery bardzo duże szczury,które wcale nie uciekały przede mną .
Administracja powinna się tym zająć bo nie długo nie wyjdziemy z domu.
-
witam wszystkich mieszkańców osiedla poszukuje mieszkania na osiedlu rajska jabłoń 3 pokojowego i prosiłbym bym o opinie osiedla jak i również opinie mieszkańców czy warto kupić mieszkanie na 3 ostatnim piętrze ,czy nie brać pod uwagę ostatniego piętra i szukać niżej proszę o opinie i z góry dziękuje.
-
Witam,
forum się ożywiło, pojawiają się wpisy członków Zarządu, więc i ja postanowiłam napisać.
Mam problem z sąsiadem wyprowadzającym dużego psa nagminnie bez smyczy. Pies wychowuje się z dziećmi i niestety podbiega też do obcych dzieci, w tym mojego. Moje dziecko zostało przewrócone przez psa, zaczyna dopiero chodzić i teraz boi się tego psa. Pies często wybiegając z klatki załatwia się od razu przy placu zabaw, albo nawet na placu-zimą było mu pozwalane bieganie po piaskownicy i całym...
-
Witam wszystkich sfrustrowanych użytkowników miejsc parkingowych na naszym osiedlu.
Chciałbym powrócić do wątku parkowania na naszym osiedlu i skupić grupę ludzi która by tą sprawą się zajęła.
Natchniony nie mile, po raz kolejny doświadczeniem w nie mal codziennym utrudnieniem związanym z wyjazdem ze swojego miejsca parkingowego, powziąłem desperacką decyzję o walce w sprawie przestrzegania prawidłowego użytkowania dróg i miejsc parkingowych na naszym osiedlu.
Zacząłem od wysłania do zarzą...
-
Witam,
Zauważyłam, że w ostatnim czasie na naszym osiedlu przyszła moda na parkowanie aut na drodze wjazdowej ,tuż za szlabanem (od strony boiska).Kochani sąsiedzi apeluję do Waszego rozsądku.Według mnie pozostawianie auta zaparkowanego w ten sposób jest szczytem lenistwa, skrajnej głupoty,braku wyobraźni, ignorancji i bezczelności.Nie można przecież parkować gdziekolwiek i tłumaczyć się tym, że nie ma się pieniędzy na wykupienie miejsca postojowego, bo pieniądze duzo większe na zakup mieszk...
-
Tak przeglądam te wszystkie posty i mogę Wam tylko pogratulować rewelacyjnej antyreklamy osiedla. Antyreklama działa co widać po tym że trzeba dłuugo czekać na sprzedaż mieszkania.
Kiedyś mieszkania na naszym osiedlu rozchodziły się na pniu, teraz ludzie zaglądają na nasze forum i nie maja ochoty kupować tu mieszkania. Wszystko dzięki wymagającemu hrabiostwu, które sie tu wprowadziło i oczekuje nie wiadomo czego.
Życzę Wam drodzy wiecznie narzekający, żebyście czekali na sprzedaż swojego m...
-
Mili państwo, mamy na osiedlu wandala, człowieka który chce uczyć innych porządku i akuratności a sam jest oprychem i zwyczajnym chuliganem. Otóż 27.10 przyjechali do nas goście. Nie wiem czy nie mogli znaleźć lepszego miejsca do parkowania, czy z powodu złej pogody (padał śnieg a byli z małymi dziećmi) chcieli być bliżej wejścia do bloku, dość, że zaparkowali na łuku drogi przy wyjeździe z ul koszteli, przy bloku grabsztyny 1. Wiem, że to nie najlepsze miejsce do parkowania ale czy wyginani...
-
Szanowni właściciele pięknych czworonogów,
psy na osiedlu powinny być wyprowadzane na smyczy!!!
Jest wielu piesków średniej wielkości, które warczą, szczekają na ludzi, dzieci, inne psy, a chodzą bez smyczy...Są też duże psy np. bokser, który również jest wyprowadzany bez smyczy.
Szczekający na wszystko co się rusza jamnik i biegnący do dzieci...
Niewiele brakuje, żeby psy się pogryzły czy zaatakowały dzieci (bo są takie, które lecą do wózków i skaczą do dzieci)
Jeśli sytuacja się ni...
-
CZY MI SIĘ ZDAJE CZY FIRMA SPRZĄTAJACA OLAŁA SPRZĄTANIE ZE ŚNIEGU NASZE OSIEDLE!!!
SÓL JEST TYLKO CHECI ZABRAKŁO A ALEJKAMI MIEDZY BLOKAMI NIE DA SIE JEŻDZIC!!!!
A PŁACIC TRZEBA!!!!!!
-
witam, kto z Was parkował w poprzednim sezonie swój motorek na miejscu obok budki ?
Od pewnego czasu mamy nową ochronę. Nowi Panowie z tej firmy upodobali sobie miejsce obok swojej budki na parkowanie swoich samochodów (wcale im się nie dziwię)
Dzisiaj podszedłem grzecznie do nich i powiedziałem że przyjęło się na naszym osiedlu że jest to miejsce dla jednośladów i za przyzwoleniem administracji zawsze parkowało tam kilka motorów .
Poprosiłem grzecznie żeby od niedzieli już nie stawiali ta...
-
Witam
Mam pytane dotyczące administracji osiedla, a mianowicie, która z firm zajmuje się administracją Państwa osiedla i czy z działań jej jesteście Państwo jako mieszkańcy zadowoleni.
Pozdrawiam
-
Chętnie zapoznałabym się z założeniami projektu organizacji ruchu na naszym osiedlu, przed podjęciem decyzji za czy przeciw Uchwale.
pozdrawiam
-
Dziś w nocy na naszym osiedlu grupa dresiarzy zabawiała się w
najlepsze.Pili alkohol,hałasowali i urządzali sobie wyścigi.Po czym
przeszkoczyli ogrodzenie od strony ul.modlińskiej i po prostu
wybiegli sobie.Zastanawiam się nad tym po co mamy na osiedlu ochronę
a właściwie po co za nią płacimy skoro oni się do niczego nie
nadają.Niestety jak znam życie pojawi się tu pani żmijkowata i
będzie wypisywała swoje banialuki jak to jest wspaniale a wszelkie
uwagi należy kierować do admin...
-
Co sąsiedzi myślicie o nowym, prywatnym parkingu przy osiedlu ? Trochę daleko od klatki..... Ja myślę że w czasach wolnej amerykanki na drogach osiedlowych szału nie będzie. No chyba że zimową porą kiedy spadnie trochę śniegu.
-
Czy naprawdę na tym osiedlu mieszkają sami narzekający, że ktoś za
głośno uprawia seks, że straż pożarna, że coś tam... Sam ostatnio
dostałem pogróżki przez domofon podczas oglądania meczu mistrzów
świata, żebym zamknął mordę, albo nadawca mi w tym pomoże. Cisza
nocna obowiązuje od 22 do 6, a cała sytuacja była przed 22. Dzisiaj
komuś chyba znowu coś przeszkadza, ponieważ kolejny telefon... Jeżeli
ktoś nie ma hobby, to niech nie psuje radości innym... ewentualnie
niech zmieni na...
-
Dziś koło północy na osiedlu widziany był lis. Szczególnie właściciele psów i kotów powinny być uważni, ale także mieszkańcy. W sumie lis nie atakuje ludzi, ale wściekły może zaatakować, szczególnie w nocy.
-
Zgłosił się do mnie Pan Mariusz (Duster), będący administratorem
nowego forum Osiedla na stronie www.rajskajablon.net, z propozycja
przeniesienia naszego forum gazetowego na nowe. Jest to jak
najbardziej zrozumiałe ze względów bezpieczeństwa, gdyż dostęp do
nowego forum będą mieli tylko mieszkańcy naszego osiedla, a co za
tym idzie nie będzie obawy, iż np tematy dotyczące bezpieczeństwa na
osiedlu, będą docierały do osób z zewnątrz.
Chciałabym w związku z tym poznać Państwa opin...
-
Nie zapominajmy zagłosować na naszych mieszkańców którzy biorą udział w wyborach pamiętajcie NIC O NAS BEZ NAS!!!!!!!
-
Witam,
otrzymalismy dzisiaj rozlicznie opłat, w tym bardzo interesujace
opłaty za ochrone osiedla 20zł miesięcznie - czy nie wydaje się
wam,że to jest jakoś dużo? Jaka suma wychodzi jak pomnożymy ją przez
ilość mieszkań? Zauważyłem, że ochrona większość czasu spędza w
budce. Ciekaw jestem czy w nocy ktoś non stop patroluje nasze
osiedle? Bo za dnia napewno nie. Co zawiera pakiet ochrony? Czy po
dołączeniu kolejnych bloków zwiększyła sie ilość pracowników
dozorujących? Jaką odpo...
-
Zainteresowanych Mieszkańców,użytkowników naszej klasy zapraszam do wyszukania
znajomego OSIEDLE RAJSKA JABŁOŃ JABŁONNA K.WARSZAWY ;)