osiedla

(117 wyników)
  • Do wyborów zostało dwa dni.Próbowałem znaleźć w internecie na różnych stronach gdzie mogą głosować mieszkańcy w tych wyborach. Niestety mam kłopot ze znalezieniem tych informacji. Kiedyś był dobry zwyczaj rozwieszania takich informacji w budynkach mieszkalnych. Nie wiem jak u innych,ale w moim budynku takich informacji nikt nie umieścił,podobnie było podczas pierwszej tury wyborów Prezydenckich.Zadnej informacji gdzie mogą głosować mieszkańcy budynku. A może Rady Osiedla są tylk...
  • Poszukuje mieszkania w Wawrze. I okazuje się, że najwięcej ofert jest (oprócz Ogórkowej gdzie planowana jest obwodnica), równiez na osiedlu Borki, ew. ul. Południowa, Trakt Lubelski 140 itp. W ciagu paru godzin zadzwoniło do mnie pare biur nieruchomości z ofertami w tamtych rejonach. Czy cos jest na rzeczy? Czy tam będzie jakaś droga czy coś? Wydaje mi sie podejrzane, że tak duzo ofer jest właśnie z tamtej strony. Może wiecie o co chodzi?
  • Cóz to za kuriozum jakoweś przy torach? I czemu taka nazwa, czy to żart jakowyś?
  • www.tvnwarszawa.pl/-1,1605067,0,,nielegalnie_zajeli_wlasne_mieszkania,wiadomosc.html Kto winien - developer czy burmistrz? Tracą ludzie.
  • Ludzie Drodzy, czy ktoś mieszka na wspomnianym osiedlu? Jakie tam są warunki? Pytam, bo znajoma jest zainteresowana, ale z tego co widzę budynek, a przynajmniej część zewnętrzna (chodniki itd.) jest w rozsypce. Podejrzewam, że jest to spowodowane ziemią i pobliskim "kanałko-jeziorkiem". Czy w mieszkaniach są z tego powodu jakieś większe usterki? Dajcie znać, jak tam się mieszka, będę wdzięczna za odpowiedzi.
  • Prosze o kontakt osoby które kupiły w niedawnym czasie mieszkania na osiedlu Santorini przy Kwatery Głównej 46. Chciałbym sie dowiedzieć na jakie ustępstwa poszedł Wam developer przy negocjacji umowy przedwstępnej. Pozdrawiam
  • czym zajmuje się Rada Osiedla?
  • podobna sytuacja z 'ekskluzywnymi apartamentami' Gorczewska Park (J.W. Destruction). z jednej strony Górczewska, z drugiej tory, po ktorym w przyszlosci bedzie mknac SKM-ka i tuz obok Trasa NS po dwa pasy w kazda strone. Ale ciemny lud to kupi.
  • zaczynam nowy temat, z propozycja aby teraz tutaj kontynuwać poruszane tematy w kilku innych wątkach. Tak naprawdę trudno już cokolwiek nowego napisać. Jak jest wszyscy widzą i część odczuwa. W Lesie można zauwazyć podziały, nie tylko na już tych oklapanych "nowych z koszarów" i starych, ale także ostatnio zaczyna być wyraźny podział na ulicę Sęczkową (w wiekszej czesci zamieszkaną przez "starych", zupełnie nieinteresujących sie tymi problemami osiedla) i na dużo bardziej aktywną ulicę...
  • Osiedle Grochów Północ - 21 mandatów, 21 kandydatur Osiedle Grochów Centrum - 15 mandatów, 15 kandydatur Osiedle Grochów Południe - 21 mandatów, 15 kandydatur jakieś komentarze ??
  • Zapraszam do odwiedzania portalu osiedla Zerzeń, forum osiedla, oraz proszę o uwagi co do strony osiedla . www. osiedlezerzen.waw.pl
  • Witam Czy ktos z WAS wie o jakielkolwiek możliwosci podciągnięcia internetu na ul. POPRAWNą (osiedle LAS). Kabelówki tam nie dochodzą, z tpsy też nie można skorzystać, zatem jedynym rowiązaniem jest łącze radiowe, ale nie mogę znaleźć jaiejś sensownej propozycji Pozdrawiam muller
  • Droga ta przez dwa lata służyła jako szybki tranzyt do Centrum dla mieszkańców Otwocka i innych podwarszawskich miejscowści (teraz juz nawet oni stoją w korkach) ale dla ludzi mieszkających w Osiedlu Las od początku była początkiem kłopotów. Czemu na osiedle w którym mieszka około 2 tys. mieszkańców nie ma dogodnych wjazdów i wyjazdów? Czemu np. w Miedzeszynie istnieją dogodne wjazdy i wyjazdy do lasu i na ogródki działkowe? Czy My jesteśmy gorsi? Czyżby jakieś niewyjaśnione in...
  • Czy Grochów raczej. Całe życie na Gocławiu a teraz człowiek musi się w nowe miejsce zaklimatyzować. Niby tylko kilka przystanków a jednak zupełnie inny klimat jest.
  • Dzisiaj jechałem al.Dzieci Polskich w kierunku Wesołej i kilkaset metrów za Centrum Zdrowia Dziecka widziałem osiede rezydencji za wysoki murem. Zdaje się że po drugiej stronie ulicy budują jego drugą część. Czy ktoś wie co to jest???
  • ktos pomoze ktora to byly ( a moze sa jeszcze) domy? Osiedle budowane w latach 1937-38 sciskam PanTalon
  • Tak... w Polsce zawsze trudno było się porozumieć, choć przecież wszyscy mówimy w tym samym języku.
  • Jesli ktos z Panstwa chcialby kupic mieszkanie w nowobudowanym bloku MOTOROWA II, radze sie zastanowic, czy nie wolicie mieszkac w innej sprawnej spoldzielni. Niestety RSM Osiedle Mlodych nie doroslo do zarzadzania tak nowymi blokami, dla nich standard to brudna sciera i panie w administracji "majace wszystko w glebokim powazaniu". A lokator ma tylko placic czynsz i jak jakis oszolom cieszyc sie z faktu, ze mieszka... nie zwracajac uwagi, ze wszystkie okoliczne nowe spoldzielnie d...
  • Popatrzcie sami www.youtube.com/watch?v=FnQHtnzcuhk
  • Witajcie. Zastanawiam się nad kupnem mieszkania na osiedlu zbudowanym przez Skanska przy ul.Trakt Lubelski/Południowa. Czy są tu może osoby, które już tam mieszkają? Niewiele wiem o tych okolicach, więc będę wdzięczna za wszelkie informacje - jak się mieszka :-) Jakie plusy i minusy itp. itd. Jak tam wygląda komunikacja miejska (teraz w www.ztm.waw.pl nie da się sprawdzić autobusu 322, niestety). A może jest jakaś alternatywa dla ZTM? Czy jest możliwość stałego dostępu do internet...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się