Forum Dom Developerzy: Polska
ZMIEŃ
      osiedla

osiedla

(75 wyników)
    • Osiedle Książenice to unikalny projekt budowy miasta-ogrodu w pobliżu Warszawy. Osiedle położone jest 30km od centrum Warszawy, 4km od Grodziska Mazowieckiego. Na terenie Osiedla znajdzie się rynek z pasażem handlowym, aleja handlowo usługowa oraz klub sportowy. We wrześniu 2012 gmina wybuduje na terenie osiedla szkołę podstawową, do której będzie uczęszczać 400 dzieci. Osiedle otoczone jest lasem a dobry dojazd do niego zapewnia Trasa Katowicka, droga nr 719 /przedłużenie Al. Jerozolim...
    • Jestem zainteresowana kupnem, ale z tego co widze mieszkan pozostalo juz niewiele:( czy ktos kupil mieszkanie na tym osiedlu? jakie opinie? wiecie cos o deweloperze Lechbud i Tembud Bis ? Bede wdzieczna za wszelkie komentarze:)
    • Witam i bardzo proszę o informację do jakiej ceny udało się Wam wytargowac metr mieszkania na osiedlu Ksiażęcym w Katowicach. Interesuja mnie zwłaszcza mieszkania ok. 50 metrów (z wyjatkiem parteru) i czy miejsca parkingowe sa w cenie. Będę wdzięczny za wszelkie informacje.
    • Czy ktoś zna to osiedle? Nazywa się Bnińskie, jest z szarą elewacją. Buduje się zaraz obok LUK-POLu, ale dopiero zaczynają. Po targach zrobili na mnie bardzo dobre wrażenie, dział sprzedaży kompetentny i konkretny. pod tym względem lukpol nie dorasta im do pięt. Jakie macie zdanie?
    • Długo czekałam na informację o tym osiedlu, ceny nie są wprawdzie atrakcyjne, ale - sprawdzam na stronie plany mieszkań i co widzę? Mieszkania bez balkonów, aneksy kuchenne, ściany pod ostrymi kątami... Stawiam hipotezę: [b]BRE-Locum przetrzymało stary projekt z czasu boomu w szufladzie i dziś - w nowych realiach - próbuje wcisnąć ludziom "kaszaloty" [/b] (jak powiedziałby przyszły prezydent-myśliwy). I jeszcze o cenie (nie mogę się powstrzymać). Od 8.400 do prawie 12.000 PLN? ...
    • Jak to pięknie brzmi w folderze: [i]"W pobliżu osiedla majowego znajdują się tereny zielone, zachęcające do spacerów i rekreacji"[/i] Szkoda tylko, że firma SGI zataja przed klientami fakt, iż zaraz obok nowych bloków w "cichej okolicy" osiedla majowego w Łodzi przebiegać ma dwupasmowa wschodnia obwodnica Łodzi, tzw. trasa konstytucyjna. Gdybyśmy nie zasięgnęli informacji w Urzędzie Miasta, to pięć metrów od wybranego "spokojnego" mieszkanka mielibyśmy prawie autostradę. Inwestor oczywiście...
    • poczekamy na wyniki DD bo jakoś Wam pismaki i Waszym sponsorowanym artukułom nie wierzę ludzie kupowali po 3 mieszkania? pewnie kibice na euro
    • dzisiejszy artykuł o rosnących cenach mieszkań sponsoruje DomDevelopment...aby ułatwić Panstwu wybór nasza niezależna gazeta umieściła kilka zdjęć najlepiej umiejscowionych najładniejszych i najtańszych osiedli w Warszawie...zupełnie przypadkiem same z DomDevelopment ;)))
    • Jasne, bo nowe blokowiska to są "osiedla", a stare blokowiska to są "blokowiska". nowe osiedla swoją infrastrukturą i urbanistykę nigdy nie dorównają tym starym, gdzie jest zieleń, drzewa, place zabaw i przede wszystkim przestrzeń, która nie dopuszcza, by sąsiad sąsiadowi w okna zaglądał. Za skąpi są developerzy, by stworzyć coś porządnego. Stare blokowiska budowało państwo z myślą o ludziach, a nie wypompowaniu z byle akra ziemi jak najwięcej kasy.
    • Witam, planuję zakup mieszkania na Osiedlu Szesciu Planet w Bydgoszczy przy. ul Toruńskiej, developer Marbud.Czy moze na forum jest jeszcze ktos kto jest tym osiedlem zainteresowany, czy ma ktos doświadczenia z tą firmą?Dziękuję za wszelkie informacje :)pozdrawiam
    • Witam Jak w tytule czy ktoś zarezerwował mieszkanie na nowo powstającym osiedlu w Kórniku ?? czy ktoś wie jaki deweloper się tym zajmuje ?? jakie opinie na jego temat? Z góry dziękuję za odpowiedzi
    • Czy ktoś już może wie coś na temat tej inwestycji. Wygląda interesująco.
    • Zastanawiam się nad kupnem mieszkania w Łomiankach na osiedlu budowanym przez firmę Ronson. Czy ktoś orientuje sie jaki to jest deweloper Czy solidnie buduje? Czy to prawda o pogłosce że jest tam skazony arsenem teren?
    • Uważam, że to paranoja na miarę kraju 3-go świata, którym podobno już nie jesteśmy. Z pewnością wielu mnie skrytykuje...ale rozumiem, że ktoś mieszkający w takim 'ekskluzywie' ma prawo się gniewać na moja opinię. Sam mieszkałem kilka lat w takim miejscu i po jakimś czasie czułem się jak w getcie. Aby coś załatwić, trzeba 'się uwolnić' poza mury i strażników. Potem powrót. Alienacja i uczucie samotności w murach miejskich. Niestety też na wielu takich osiedlach zamieszkuje wielu nowoboga...
    • Dziś otrzymałem mail'a z ostrzeżeniem, że śpieszyć się warto :) ....... bo będzie drożej " Szanowni Państwo, Z dniem 01.12. 2009 roku został wprowadzony nowy cennik na oferowane przez nas lokale mieszkalne przy ul. Sowińskiego 72. Ceny wzrosły o ok. 2,5 % wartości brutto. Równocześnie informujemy, iż klienci którzy znajdują się w naszej bazie danych mogą dokonać rezerwacji na lokal mieszkalny zgodnie ze starym cennikiem w terminie do dnia 15.12.2009 roku. W razie jakichkolwiek pyt...
    • Witam, Czy ktoś móglby podzielić się swoimi doświadczeniami z SM Ustronie odnośnie domków na osiedlu Baśniowym w rejonie ulicy Prądzyńskiego?
    • Witam, Co sądzicie o nowym osiedlu Myśliwska w Krakowie firmy Budimex? www.budimex-nieruchomosci.pl/osiedle-mysliwska/ Ceny są jakoś podejrzanie niskie jak dla mnie, zwłaszcza że tuż obok Instal Nowy Przewóz sprzedaje po ok. 6500-7000 zł / m2. Z informacji, które są zawarte w księgach wieczystych widać, że grunt przyszłego osiedla Myśliwska należy do Skarbu Państwa, co skutkuje rocznymi opłatami, obecnie kilkadziesiąt złotych. Urząd miasta twierdzi, że obecne opłaty są na podstawie sta...
    • Ktoś się tym interesował?
    • poszukuję osób, które zdecydowały się na zakup domu lub mieszkania od PB FENIKS w Paniówkach. Podpisałam juz z Nimi umowę i dobrze by było gdybysmy byli w kontakcie w razie gdyby coś było nie tak w grupie razniej. Pozdarwiam wszystkich przyszłych sąsiadów :)
    • okolica o wielkim potencjale, ale obawiam się że wyjdzie z tego drugi wilanów

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się