otwock

(419 wyników)
  • Witam. Kto ma Facebook niech wejdzie na konto Fundacji Azylu pod psim aniołem.Powiem krótko o co chodzi.Fundacja wzięła pod swoje skrzydła (choć praktycznie nie ma miejsc) sunię,która koczowała na przystanku w Otwocku.Ze zdjęć wnioskuję,że to przystanek na Andriollego w pobliżu biblioteki publicznej i władz naszego miasta.Te władze zawiadamiane były poprzez Straż Miejską o psie,który od paru dni koczuje na przystanku - prawdopodobnie wyrzucony.......Nie zrobiły nic......Straż Miejska przyjech...
  • Mieszkam w Warszawie na Pradze w małej kawalerce. Wszystko było ok. dopóki nie pojawiły się dzieci i zrobiło się ciasno, no i ta Warszawa trochę nie dla nas, wyścig, nie ma gdzie wyjść z dziećmi, aby markety wokół, i takie tam. Bardzo byśmy chcieli zmienić na mieszkanie min. 2 pokojowe, ale obecnie jestem na urlopie wychowawczym i nie mamy dobrej zdolności kredytowej, dlatego rozważamy sprzedaż kawalerki i kupno w tej cenie mieszkania większego ale gdzieś na obrzeżach W-wy lub w niedalekiej o...
  • Drodzy Mieszkańcy Otwocka i okolic, Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami w Polsce Oddział w Otwocku informuje Was, że Urząd Miasta Otwocka ma zamiar podpisać umowę dotyczącą świadczenia następujących usług przez Straż dla Zwierząt w Polsce, która swoją siedzibę ma w Warszawie, w dzielnicy Wola: - wykonywanie bezpłatnych sterylizacji/kastracji bezdomnych zwierząt - odławianie bezdomnych zwierząt - całodobowa opieka weterynaryjna nad bezdomnymi zwierzętami z terenu miasta Otwocka Dla ...
  • Potrzebuję umeblować kuchnię i nie mam pojęcia gdzie w Otwocku/Karczewie albo najbliższych okolicach mogę kupić kuchenne meble. Ale nie na zamówienie .Tylko gotowe szafki. Czy ktoś wie?
  • Witam Piszcie Wasze opinie o SP 1 i SP 12 w Otwocku W roku 2013/2014 muszę zapisać dziecko do którejś z nich i nie wiem którą wybrać
  • Całkiem niedawno naszła mnie pewna refleksja dotycząca wsi pod tytułem Otwock od niedawna zwanej miastem. Czy aby na pewno Otwock zasługuje na miano miasta? Wiele jest czynników które wskazują na to, że tak nie powinno być. Ale zostawmy to już w rękach Waszych wszechmogących radnych. Wystarczy aby popadało przez 15 godzin non stop wtedy w Otwocku pojawia się sztuczne pole do popisu dla amatorów surfingu czy wielbicieli amfibii, dlaczego miasto za to nie pobiera opłat ? przecież tyle wody nie ...
  • www.ztm.waw.pl/aktualnosci.php?i=893&c=100&l=1
  • Czy ktoś z Policji , ze Straży Miejskiej lub władz miasta raczyłby zajrzeć w soboty ok. g. 12.00 na ul. Andriollego od świateł do Hożej i zobaczył co dzieje się z parkowaniem na tej ulicy ? Na poboczu chodnika stoi rząd zaparkowanych bezprawnie samochodów . Tak dzieje się już od dłuższego czasu . To samo dzieje się na ulicy Hożej prz sklepie z częściami samochodowymi. Sporadyczne przyjazdy policjantów nic nie dają . Może trzeba ...
  • Jakie znacie hotele, hoteliki, pensjonaty itp. ? (tylko Otwock). Jest jakas lista ? Poprosze o link.
  • To pytanie do mieszkańców Otwocka. Jak myślicie? Czy warto otworzyć sklep z odzieżą używaną?
  • www.youtube.com/watch?v=ACCsM4fFVMc&feature=youtube_gdata_player
  • Większość podwarszawskich miast ma linie dowozowe typu "L", oczywiście Otwock nie ma. Opowieści o cudownych właściwościach Minibusu znamy na pamięć, sek w tym, że kupując kartę miejską ZTM możemy ją sobie w Minibusie wsadzić w buty. Czy naprawdę Otwock jest tak biedny, że nie stać go na dopłatę do linii ze Śródborowa do stacji.
  • Straszne......ludzie tracą dobytek. Podobno płonie dom przy Kościelnej....
  • Czy ktoś się orientuje, czy zbliżamy się do uruchomienia przez ZTM autobusów jeżdżacych po Otwocku, tak aby dojechać do stacji kolejowej w Otwocku i skorzystać z SKM i większej liczby pociągów. Chodzi oczywiście o przejaz w ramach karrty miejskiej, czego nie mamy przy przejeżdzie prywatnymi liniami. Z wypowiedzi osób z otoczenia obecnego przezydenta Otwocka, wypowiedzianych w ramach minionej kampanii wyborczej, wynikało, iż temat nie jest dla nich priorytetowy i zamierzają odroczyć go w bliż...
  • Na temat porodówki i oddziału noworodkowego od lat trwa burzliwa dyskusja. Ci, którzy mają złe doświadczenia sprzed kilku lat wymieniają się opiniami z osobami, które rodziły w Otwocku niedawno. Ja rodziłam w listopadzie 2012 roku i również chciałabym przedstawić swój punkt widzenia. Porodówka- trochę z czasów PRL, obskurna, ale położne bardzo miłe. Ja trafiłam na Panią Renię, Panią Małgosię i Panią Jadwigę Leśniewską. Kobiety z sercem, tworzą rozluźniającą atmosferę podczas porodu. Bardzo mi...
  • Witajcie, Takie piękne plany były z Galerią Otwock (multikino, sklepy, restauracje, etc. ) , a tylko została dziura w ziemi, którą widać nawet na Google maps... maps.google.pl/maps?hl=pl&tab=wl Dlaczego tak się stało? Czy inwestor splajtował? Czy jakiś inny powód? Pozdrawiam serdecznie:) a
  • Chcesz pomagać bezdomnym, bitym lub zaniedbywanym zwierzętom? Przyłącz się do nas! Razem możemy zrobić więcej. Zapraszamy serdecznie wszystkich mieszkańców Otwocka do zapoznania się z treścią naszego bloga: toz-otwock.blog.onet.pl/ Bardzo potrzebujemy Waszego wsparcia, by móc skuteczniej działać. Powiadamiajcie nas o każdym przypadku znęcania się nad zwierzętami na terenie naszego miasta. Agresja powszednieje. Reaguj i pomóż nam reagować, przeznaczając 1% podatku na Towarzystwo Opiek...
  • Witam, Jestem nową mieszkanką Świdra. Szukam chętnych do chodzenia z kijami lub dołączę do istniejącej grupy w Otwocku, Świdrze, Józefowie. Proszę o info, kontakt. Pozdrawiam :)
  • Słuchajcie na tvn24 pokazują Błekitnego latającego jak pokazują nad Otwockiem i widać jedno wielkie rozlewisko. Jak tam u Was? I gdzie są te zalane tereny?
  • Witam;) Możecie cos napisać gdzie najlepiej wybrać się na prawo jazdy w Otwocku? Interesuje mnie II połowa sierpnia możecie polecic jakaś szkołę z góry dziękuję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się