otwock

(107 wyników)
  • warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,17061585,W_Otwocku_zostaje_prezydent__ktorego_rzady_zdewastowaly.html#LokWawTxt
  • pociągi na Okęcie-hurra! ale nie z Otwocka;.... javascript:open_pdf('AKT/120526B/pdf.html') dlaczego nie będzie bezpośr. połączenia od nas? wiem i jak odnajdę - zawieszę.
  • Na FB istnieje już jakiś czas fanpage "NIE dla likwidacji N75 do Otwocka". Zbierane są podpisy pod petycją ale brakuje podpisów zwłaszcza podpisów mieszkańców Józefowa! szczegóły poniżej... [b]UWAGA! POTRZEBNE OSOBY ZBIERAJĄCE PODPISY W JÓZEFOWIE! OSTATNI TYDZIEŃ AKCJI. 1) W Otwocku sytuacja z podpisami wygląda całkiem nieźle (choć oczywiście wciąż potrzebujemy podpisów, więc zachęcamy do zbierania na własną rękę). W Józefowie natomiast sytuacja wygląda fatalnie, jeśli nie z...
  • "Most dla Otwocka" to lokalna apolityczna, akcja społeczna na rzecz budowy mostu na Świdrze. Mowa o moście łaczącym ul. Jana Pawła II (dawna Świerczewskiego) w Otwocku z ul. Sikorskiego w Józefowie. Im więcej podpisów tym większa szansa, że uda się go zbudować. Poniżej link, gdzie można się wpisać: www.mostdlaotwocka.pl/verify.html
  • [u][b]rocznice najtragiczniejszych wydarzeń Linii Otwockiej[/b][/u] 19 i 20 sierpnia 1942 to najtragiczniejsze z dat naszych ziem, Linii Otwockiej. Tego dnia realizując [i]Endlosung Den(? -des) Judenfrage[/i] (ostateczne rozwiązanie kwestii żydowskiej) okupacyjne hitlerowskie władze niemieckie, przy współudziale policyjnych jednostek litewskich (szaulisi), łotewskich, granatowej policji (formacja złożona z polaków, przedwojennych policjantów, ówcześnie podległych władzom okupacyjnym) i po...
  • z sąsiedniego Otwocka. Chyba wstrząśnie tymi "elytami" zobaczcie tam są 2 odcinki
  • Potrzebna szybka podpowiedź: Jak dojechać z Wawra do Szpitala Ortopedycznego na Konarskiego w Otwocku? Mieszkam - przy stacji kolejowej WAWER. W Otwocku od stacji do szpitala - patrząc na mapie - to kawał drogi. Nic tam bliżej nie podjeżdża??? Podobno minibusa do Śródborowa już nie ma....Pilne - pomóżcie szybko.
  • Mówiłem, że naród powoli normalnieje. "Mówiłem, że naród normalnieje.. Były poseł wytrwale buduje swoją partię, ale zadanie ma niełatwe, bo nie wszędzie jest przyjmowany z otwartymi ramionami. W weekend próbował wprosić się na imprezę motocyklistów z Otwocka, ale ci... pogonili byłego posła PO. Palikot chyba nie takiego przyjęcia się spodziewał, kiedy przyjechał do Parku Miejskiego w Otwocku, gdzie zgromadził się tłum mieszkańców. Ci jednak przyszli nie na kolejny wiec byłego polityka Plat...
  • Którego świetnie zorganizował dobrze nam znany Chiste, a uczestniczyła w nim reprezentacja Józefowa w składzie Mefistto wraz z synem. Oczywiście "popełniłem" małą (foto)relację - zapraszam do czytania/oglądania na alleycat.jozefow24.pl
  • Witajcie. Czy ktoś może polecić dobrego szewca w naszych okolicach?
  • www.tvnwarszawa.pl/-1,1641992,0,,otwock_nie_chce_byc_skansenem,wiadomosc.html co myślicie? Na forum Otwocka też coś napisano, ale dyskusji nie ma.
  • Czy ktoś pokusił się o porównanie cen? W Otwocku na Batorego byliśmy już ze 2 razy i ceny (szczególnie ubrań dla naszej "Mrówki") przypadły nam do gustu. Jak się ma to do Falenicy? Tam byliśmy chyba raz i to tylko po bakalie... Na którym bazarze jest większy wybór "towaru" i ciekawsze ceny?
  • www.05420.pl/1/2010/Jul/09/skm-przyjedzie-1-wrzesnia/
  • Moja ukochana WGB ma koncert w MDK w Otwocku 28 września o 18,00. Bilety (nie wiem po ile :(( ) w Hufcu ZHP Otwock. Polecam gorąco i życzę miłych wrażeń.
  • Nie wiecie "co" to Komuna Otwock? www.komunaotwock.engo.pl/ Komuna Otwock mówi o sobie: 'jesteśmy anarchistyczną wspólnotą działań'. Miłośnikom teatru znana jest jako jedna z najciekawszych offowych grup teatralno-performerskich w Polsce. Wielokrotnie nagradzana na festiwalach zarówno w Polsce, jak i za granicą. W październiku Komuna zaprezentuje trylogię 'Dlaczego nie będzie rewolucji' – trzy spektakle pokazywane po raz pierwszy jednocześnie: 'Design/Gropius', 'Perechodnik/Bau...
  • Na pewno wszyscy już wiedzą tej inwestycji. Bardzo jestem jej ciekawa. To już niedługo :) "Jeśli nie będzie żadnych niespodziewanych przeszkód, inwestycja zostanie zakończona na Wielkanoc 2008 roku. Inwestycja ruszy już w pierwszych tygodniach stycznia. Niebawem zacznie się rozbieranie pawilonów oraz przekładanie rur wodnych i kanalizacji" Całość tutaj linia.com.pl/public/article.php?1-10152-0
  • Służby porządkowe nie nadążają ze sprzątaniem ulic i lasów. Otwocka radna uważa, że niechciane prezenty robią sąsiedzi z Józefowa. Więcej tutaj: zo.eo.pl/apps/a/tekst.jsp?place=zw2_a_ListNews1&news_cat_id=2021&news_id=91952
  • Drodzy forumowicze, mam ogromna prośbę: Czy możecie podzielić się ze mną opiniami na temat tej szkoły? W głównej mierze chodzi o to: Kto do niej chodził, jak ją wsponinacie, jak układały Wam się stosunki relacji uczeń-nauczyciel? A może któreś z Waszych dzieci teraz uczęszcza do tej szkoły? Będę wdzięczna, za każdą nawet najmniejszą uwagę!:))))
  • Obiło mi się o uszy wczoraj w sklepie, że szpital w Otwocku jest na "czarnej liście" ministra Religi i ma zostać zlikwidowany, podobnie jak ok. 70 innych zadłużonych szpitali. Czy ktoś wie coś pewnego na ten temat??
  • Może ktoś wie, czy jeździ wreszcie nocny autobus Warszawa - Otwock przy torach ? Podkreslam przy torach- nie Wałem Miedzeszyńskim... Bo jak dotąd ostatni autobus z Warszawy odjeżdza o 24.00. Miał być o 0.15 - 1.15 i 2.15- czy wreszcie Józefów się dogadał z warszawa... prosze o wiadomośc , jesli ktoś coś na ten temat wie... z góry dziękuję...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się