Dodaj do ulubionych

Otwock żegna N75

30.12.12, 01:09
www.ztm.waw.pl/aktualnosci.php?i=893&c=100&l=1
Obserwuj wątek
    • eitha Re: Otwock żegna N75 31.12.12, 10:04
      - Linia wykorzystywana była sporadycznie. Względy ekonomiczne zmusiły nas do jej likwidacji - poinformowała w piątek wieczorem Marta Woźniak, rzeczniczka Otwocka.

Ciekawe czy ta "mądra" pani choć raz jechała N75.

Teraz jedyne o co mieszkańcy mogą zrobić, to wyciągnąć wnioski i w następnych wyborach odesłać Zbyszka do domu...
      • rmaciek2 Re: Otwock żegna N75 31.12.12, 12:06
        Nie wiem jak bardzo wykorzystywana była ta linia (nigdy nie jechałem), ale faktem jest że Warszawa chce bardzo dużych dopłat do utrzymania komunikacji autobusowej, SKM, KM itd... a wiadomo też, że budżet nie jest duży i na wszystko nie starczy, trzeba się na coś zdecydować.

Biorąc pod uwagę inne potrzeby (patrz wątek o zamykanych przedszkolach czy dziurach w drogach) moim zdaniem autobus nocny nie jest akurat najpotrzebniejszym wydatkiem - chociaż gdyby pieniędzy było dużo, to nie wątpie że wygodnie by było gdyby jednak został utrzymany.
        • sibeliuss Re: Otwock żegna N75 01.01.13, 21:16
          Ile kosztuje utrzymanie UM Otwock?
      • tokoniak Re: Otwock żegna N75 07.01.13, 13:55
        Osobiście uważam, że zamiast N75 powinni zlikwidować linię 702. Nocną linią jechałem parę razy,w okolicy 1.00-2.00 w nocy i autobus zawsze był pełny. Natomiast autobus linii 702 widzę w paru miejscach i zawsze prawie pusty. Już samo to, że jeździ tylko do Wiatracznej powoduje, że nie jest to połączenie popularne. Zresztą w dzień są do wyboru inne środki komunikacji jak kolejki i prywatne autobusy. Oszczędności były by większe bo 702 kosztuje miasto koło 200tys, a N75 połowę tego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka