Dodaj do ulubionych

Most dla Otwocka

11.02.12, 10:19

"Most dla Otwocka" to lokalna apolityczna, akcja społeczna na rzecz budowy mostu na Świdrze.

Mowa o moście łaczącym ul. Jana Pawła II (dawna Świerczewskiego) w Otwocku z ul. Sikorskiego w Józefowie.
Im więcej podpisów tym większa szansa, że uda się go zbudować.
Poniżej link, gdzie można się wpisać:

www.mostdlaotwocka.pl/verify.html
Obserwuj wątek
    • feelek "fajnie" pomyślana akcja 11.02.12, 12:38
      "fajnie" pomyślana akcja:
      most zaiste dla Otwocka bo dla nas?
      ktoś chce nam zrzucić ruch z połowy Otwocka , przerzucić korki z Otwocka do Józefowa i nawet nie przyjdzie temu komuś do głowy aby choćby sondażowo zapytać józefowian co też by o tym myśleli.
      Swego czasu jak jakiś czas temu było dosyć o tej budowie głośno, opinie były takie, ze ten most powinien powstać
      PO
      wyprowadzeniu dwupasmówki za Otwock
      :
      wtedy ten ruch nie zjechałby nam w J. na głowę tylko pojechałby zg. z logiką - do tej dwupasmówki,
      i w końcu nic to nie załatwiłoby ten postulowany most
      więc darujcie otwocczanie ale na mój podpis nie liczcie i jak tylko będę mógł namawiał będę aby tak jw. się to odbyło:
      najpierw dwupasmówka potem ten most
      dla nas ten most to średnie ułatwienie dojazdu do powiatu i nic poza tym, reszta to kłopoty
      pzdr.
      • mha1 off topic 11.02.12, 14:46
        strasznie ciężko mi się czyta Twoje posty. nie wiem, czemu mają służyć podkreślenia i pogrubienia. zdania przerywasz enterami, nie używasz kropków i przecinków w poprawny sposób. jesteś jedynym użytkownikiem na tym forum, którego omijam, bo po trzech zdaniach każdego Twojego postu czuję się zmęczona czytaniem. czasami wydaje mi się, że zapominasz wstawić jakiegoś wyrazu, np. "nie", bo zdanie nie ma sensu, ale po chwili zastanowienia dochodzę do wniosku, że z "nie" to zdanie również nie ma sensu.
        być może jest jakiś powód, dla którego tak piszesz, ale nie potrafię go sobie wyobrazić.
        • feelek Re: off topic 12.02.12, 12:03
          [i]mha1 napisała:
          > strasznie ciężko mi się czyta Twoje posty. nie wiem, czemu mają służyć podkreśl
          > enia i pogrubienia. zdania przerywasz enterami, nie używasz kropków i przecinkó
          > w w poprawny sposób."

w istocie interp. [interpunkcja]to moja pięta achillesowa [słaba strona, za SPPP [Słownik poprawnej Polszczyzny]], staram sę aby przecinki, entery, podkreślenia, wygrubienia służyły uwypukleniu, podkreśleniu jakiejś treści, przekazu etc. o jaki, sorry , o jaki mi idzie,
          tu:
          chodziło o to aby podkreślić, ze ten miost , [sorry most] powinien powstać już po ( i dlatego : enter, caps, print: po, bold, podkreślenie, enter etc.) zbudowaniu , dociągnięciu dwupasmówki [sorry dwupasmowej ulicy , przedł. Wału Miedzeszyńskiego], za granice Otwocka.
          Sorry za kłopot w czytaniu posta, którym dla Ciebie zrobiłem taki kłopot
          ...

jesteś jedynym użytkownikiem na tym forum, którego omijam,
          > bo po trzech zdaniach każdego Twojego postu czuję się zmęczona czytaniem..."
          etc.
          jedyna rada: bądż wierny/wierna swoim zasadom i tych postów z moim sign. zwyczajnie nie czytaj,- forum to wolne miejsce wymiany myśli etc. etc, których formą (tych myśli) zajmę się, excuses le moi (czy jakoś tak podobnie), osobiście uzurpuję sobie do nich mój copyright (tzn.: chciałbym dalej tak pisać, jak uważam, że jest dobrze, zrozumiale), sorry, przepraszam smile
          PS1. będę musiał prosić moją prywatną korektorkę aby udzieliła mi paru lekcji zanim wyślę cokolwiek do TIMe'a czy New York Timesa czy choćby JnŚ'a
          PS2. fragm. z karty wypis przez mojego lekarza, [pis. oryg.]: " oczkjue w styczmniu 2012 na opracjk...", tłum.: oczekuje w styczniu na operację, tłumaczyłem ja feelek, osobiście bo jak się chce to, jak się okazuje, można wink
          • mha1 Re: off topic 12.02.12, 12:25
            sorry, ale nie dałam rady przeczytać do końca.
            nie chodzi o to, że mi się nie podoba, jak piszesz, czy nie podobają mi się Twoje poglądy i próbuję zdyskredytować Cię personalnie. wydawało mi się, że może nie wiesz, że to, jak piszesz, może być mało czytelne dla innych. gdyby rozwiązaniem problemu było nieczytanie Twoich postów, to bym po prostu nie czytała i nie pisała o tym, ale ja po prostu chciałabym przeczytać i zrozumieć. tu nie chodzi o gramatykę czy ortografię, propagowania których jestem gorącym zwolennikiem. sama nie piszę wielkich liter z lenistwa, ale wydaje mi się, że moje wypowiedzi są czytelne. Twoje, przez ubarwienia słowne i stylistyczne, są trudne w zrozumieniu.
            • feelek Re: off topic 12.02.12, 12:53
              no popatrz a ja myślałem, ze ta możliwość używania boldów, podkreśleń, kurysyw, CAPSÓW, będzie służyć lepszemu przekazowi ...
              wink
              póki co - eksperymentuję z nimi bo to jest od jakiegoś czasu dostępne, te funkcje, w forum.
              ZAWSZE staram się pisać zrozumiale, ba - poprawnie też. Ale przecinki to szatan wymyślił, jak mówił red. Ibis (sic!).
              W związku z tym przepraszam za kłopot, choć taki głos spotkałem po raz pierwszy
              [piszący ginie zasypany e- mailami popierającymi tezę przeciwną]
              wink
              thanks anyway ( dzięki, mimo wszystko)
              pzdr.
              f.
              • mha1 Re: off topic 12.02.12, 18:36
                fajnie, że innym nie przeszkadza. mnie mózg od tego boli.
                nie wiem, czy zmiana Twojego sylu jest celowa, ale w tej chwili odczuwam autentyczą ulgę i przyjemność z czytania Twoich postów smile
                • 2zenek65 Re: off topic 13.02.12, 12:59
                  Mnie też to trochę męczy i przyznam się że nie czytam do końca wszystkich wpisów felka. Są często przy długie i jak słusznie zauważyłaś można zauważyć przerost formy nad treścią. Jakby wpisami walczył o jakąś nagrodę. Trzeba jednak przyznać że jest pracowity i..................chyba ma bardzo dużo czasu.
                  • feelek dla off topiców 19.02.12, 21:35
                    wiecie Wy co? a czytajcie sobie czyje chcecie, choćby i moje, wpisy albo i ich nie czytajcie
                    jeśli format ich wam nie odpowiada to wyrażam moje ubolewanie
                    my tu z paroma osobami wypisujemy jak najwięcej i idea jest taka , ze nam za to oczywiście płacą...
                    wink
                    im więcej bzdur napiszę tym więcej
                    mi płacą
                    wink
                    inaczej patrząc na sprawę - uparliśmy się edytować coś w rodzaju internetowej gazetki - tzn. FJ - Forum Józefów
                    już tak od kilku lat może 7 może 9, Adminki pamiętają, chyba od 2004?
                    problem jest że ludzie przychodzą i odchodzą jedni się przedstawiają, inni nie
                    a
                    gazetka tzn FJ - trwa
      • grzeg_sz_1 Re: "fajnie" pomyślana akcja 11.02.12, 17:51
        Wiesz feelek, ten most nie tylko dla Otwocka. Zwróć uwagę co się dzieje w Józku po południu.
        Jesteśmy jednym powiatem, pewne rzeczy są wspólne. Nie chcesz mostu, bo bardziej służy Otwockowi - możliwe.
        A gdyby Otwock nie zgodził się na józefowskie śmieci na otwockim wysypisku?
        Albo na józefowskich pacjentów w szpitalu powiatowym?
        Zawsze uważałem że zgoda buduje, niezgoda rujnujesmilesmile
        • maryshaa Re: "fajnie" pomyślana akcja 12.02.12, 00:41
          Problem w tym, że jak chcę skoczyć na siłownię w Świdrze, albo do mojego weterynarza na Ługach, albo wieczorem do znajomych do Otwocka - to w okolicy godziny 17-18 jest to niewykonalne, bo stoję w korku na most żeby wjechać do Otwocka i obojętnie czy Nadwiślańską czy tutaj torami jadę...ale w sumie co ja tam wiem, nie jestem Józefowianką, pewnie most się bardziej przyda ludziom z Otwocka, bo szybciej by do domu z pracy wracali...a ja? Mogę poczekać do 19 z pojechaniem do Otwocka.
          • grudziaz Re: "fajnie" pomyślana akcja 12.02.12, 10:41
            Chodzi o to, że w obecnym stanie rzeczy, most w tym miejscu spowoduje tylko zagęszczenie ruchu w J.,zwłaszcza po stronie wschodniej, bez jakiejkolwiek korzyści dla Otwocka czy Józefowa. Miasto powiatowe musi mieć dojazd na swoją miarę od dróg krajowych, po zbudowaniu takiego można byłoby myśleć o lokalnym moście od strony północnej Otwocka ale wtedy nikt już o tym nie będzie myślał....
        • feelek Re: "fajnie" pomyślana akcja 12.02.12, 12:14
          istota jest taka, ze to nie to samo:
          1. nikt tego mostu nie zatrzyma Wam pod warunkiem jaki w J. jest używany, jaki podałem
          2. śmieci, zdaje się, już się do Otwocka nie wozi tylko gdzieś dalej?
          3. to ze szpitalem - też nie kupuję, i czyj w końcu to jest interes, IM szpitale, myślałem, ze wspólny: pacjentów i otwocczan - z pracy w tych szpitalach na co dzień żyjących...
          daj arg., że ta droga w takiej postaci, tzn. bez tej dwupasmówki postulowanej tutaj, jest wspólnym interesem, tzn. także i naszym.
    • jozefow512 Re: Most dla Otwocka 14.02.12, 10:07
      syrenka2001 napisała:

Poniżej link, gdzie można się wpisać:

www.mostdlaotwocka.pl/verify.html

Strona jest beznadziejna. Jeśli nawet chciałbym coś podpisać to nie tak sformułowaną petycję. Nie wiadomo jaki most, gdzie, jak będzie przebiegała trasa. Nie ma żadnych argumentów, analizy ruchu.

Po prostu bulszit.

EOT.

• grudziaz Re: Most dla Otwocka 17.02.12, 17:36
        A do tego jest to petycja wyłącznie dla mieszkańców Otwocka.
        • czempis Re: Most dla Otwocka 19.02.12, 19:35
          Eee tam, ta strona i petycja powstała przed wyborami w celu promowania jednego z kandydatów, co z resztą jest widoczne na głównej stronie:

"Trudno, w to uwierzyć, ale dopiero w 2007 roku - na wniosek radnego Piotra Kot - w starostwie rozpoczęły się pierwsze prace koncepcyjne"

Most i tak i tak powstanie, petycja nic tu nie zmieni ani w jedną, ani w drugą stronę...
          • feelek Re: Most dla Otwocka 19.02.12, 21:25
            czempis :
            Most i tak i tak powstanie
            feelek:
            w Waszym otrwocczanie interesie byłoby jednak aby wszystkie wysiłki np.. finansowe skupić na tym aby jak najszybciej powstała ta dwupasmówka
            a most niech sobie powstaje ale później
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka