paka

(5 wyników)
  • Mam 5 dniowego synka i pierwsze pytania "laktacyjne". Mój mały przez pierwsze 2 doby wisiał na cycku, urodził się w czwartek, w sobotę nas wypisali ze szpitala. W domu zaczął długo spać i nie budzi się tak często na karmienie jak "piszą w książkach", czyli co 3 godziny. Poza tym ssie bardzo leniwie, ciągle muszę go do tego pobudzać. Ostatnią noc przespałby całą, gdybym nie obudziła go o 5 rano na siłę...Nie wiem co robić, budzić i zmuszać do jedzenia, czy tak jak radzą inni czekać spokojnie ...
  • Marysia dziś kończy trzy tygodnie, i od wczoraj wystarcza jej pokarm z piersi. Do tej pory karmiłam ją butelką i piersią jednocześnie, (ku zdziwieniu wszystkich dwa różne smoczki traktowała z pełną aprobatą). Do dokarmiania zmusił mnie jej ciAgły płacz i bardzo duży spadek jej wagi ok. 500 g w 7 dniu życia. Czy któraS z was miała podobne perypetie z karmieniem maleństwa, czy butelkę w tym momencie mam człkowicie odstawić ? czy spadek masy ciała się nie powtórzy ? ewelina mama Marysi
  • Subject(4)

Cokolwiek zawiera fervex, to biorąc dwie saszetki raczej nie zaszkodzisz dziecku. Wiem, że karmiąc piersią można brać paracetamol (oczywiście w odpowiednich dawkach, tzn. nie nadużywać go, ale to zawsze obowiązuje), tzn. np. panadol, codipar i in. Nie wiem, co akurat zawiera fervex... Monika
  • Posłuchajcie. Karmie piersią już trzy miesiące i od początku mam taki problem: w 10-15 minut po karmieniu strasznie stają mi sutki i zaczyna mnie tak boleć pierś jakby ktoś solą posypywał od środka. Wszystko przechodzi po jakichś 10 minutach. Spotkałyście sie z czymś takim?
  • Czesc Dziewczyny, ledwie jako-tako przyzwyczilam sie do przystawiania Malej (mialam bardzo poranione brodawki, teraz juz sie prawie zagoily), a juz pojawil sie nastepny problem. Przy wieczornym i nocnych karmieniach Mala ssie ze strasznym impetem. Prawie calą twarzyczką "wgryza" mi sie w piers. Kuli sie przy tym tak, jakby jej sie cos zlego snilo i jakby szukala u mnie ratunku. Gdyby to sie zdarzalo sporadycznie, to daloby sie to zniesc, ale jak to ma miejsce co pol minuty, to jest mi trudno ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się