IP: *.* 06.06.02, 23:33
Cokolwiek zawiera fervex, to biorąc dwie saszetki raczej nie zaszkodzisz dziecku. Wiem, że karmiąc piersią można brać paracetamol (oczywiście w odpowiednich dawkach, tzn. nie nadużywać go, ale to zawsze obowiązuje), tzn. np. panadol, codipar i in. Nie wiem, co akurat zawiera fervex...:hello: Monika
Obserwuj wątek
    • Gość: Paka Przy wprowadzaniu nowych pokarmów IP: *.* 06.06.02, 23:34
      Mam pytanie. Zosia zjada w dzień zupkę ze słoiczka (czasem 1,5 porcji), porcję owoców ze słoiczka oraz trochę kleiku ryżowego. Piersią jest karmiona ok 21.00, ok. 24.00, ok. 6.00 i ok. 9.00. Potem w ciągu dnia podjada, ale nie są to takie długie i satysfakcjonujące mnie ;) karmienia. Czy Waszym zdaniem tyle mleczka jej wystarczy? A co, gdy zacznę wprowadzać jeszcze więcej nowości? Ile razy na dobę należy karmić piersią 10-miesięczne niemowlę, jeśli nie mogę (i nie chcę!) dać mieszanki (skaza białkowa)? Dodam, że kontroluję wagę, chodzi mi raczej o proporcje wapnia, czy czego tam trzeba...Jeśli to już było rozpatrywane na forum, to napiszcie tytuł postu. Nie wiem za bardzo jak wpisać pytanie do wyszukiwarki :).Pozdrawiam. :hello:Paka
      • Gość: sylklu Re: Przy wprowadzaniu nowych pokarmów IP: *.* 07.06.02, 10:07
        Wedlug Instytutu Matki i Dziecka karmienie piersia w 10 miesiacu tylko 3 razy dziennie. Do tego obiadek z dwoch dan (zupka, ziemniaki, papka jarzynowa, klopsiki), kaszka, pieczywo, owoce.Moj Lukasz mleko pije tylko pare razy w nocy. W dzien je stale pokarmy. Chyba, ze mamy jakas sytuacje krytyczna - jak teraz zabkowanie - wtedy czesciej domaga sie cyca.Tak wiec nie martw sie, jest OK.Acha! Mozesz wprowadzic pare razy w tygodniu jogurt lub kefir.Pozdrawiam goraco! sylklu
        • Gość: Paka Re: Przy wprowadzaniu nowych pokarmów IP: *.* 07.06.02, 14:30
          Czesc Sylklu,dzieki za odzew. Gdzie w necie mozna znalezc te zalecenia? Poza tym, wyrazilam sie nieprecyzyjnie - moja Zosia ma skonczone 7 miesiecy, czy dla niej te 4 posilki wystarcza?Dzieki. Paka
          • Gość: halina Re: Przy wprowadzaniu nowych pokarmów IP: *.* 07.06.02, 17:47
            Zalecenia sa np. tu: http://www.dzieckook.pl/zywienie/zyw_tabelapiers.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka