Forum Zdrowie Migrena
ZMIEŃ
      piotr

piotr

(6 wyników)
    • Prosze, tutaj link po angielsku gdzie jest krotka charakterystyka co to jest chroniczna migrena: www.emedicinehealth.com/articles/37055-3.asp Chronic migraine: Persons with chronic migraine have headache attacks at least 15 days of every month for at least 2 months. Chronic migraine may affect up to 4% of teenage girls and 2% of teenage boys. Osoby z chroniczna migrena maja ataki przez co najmniej 15 dni w ciagu ostatnich dwoch miesiecy. Chroniczna migrena moze dotknac do 4% na...
    • ... czy moge prosic o przypadki kliniczne migreny w ktorych bol glowy NIE wystepuje? THNX Venus
    • Moi drodzy z przykroscia przeczytalem to co zostalo tu napisane.Zostalem tu zaproszony przez venus22,chcialem w jakikolwiek sposob pomoc,cokolwiek zasugerowac.O zwiazku chorob watroby z migrena mowi sie juz od dawna w srodowisku naukowym.Poniewaz jednak nie doszlo do postawienia konkretnych dowodow nie mowi sie o tym zbyt szeroko.Dlaczego bowiem watroba???Zauwazono bowiem,ze ludzie ktorzy przeszli w swoim zyciu,szczegolnie w dziecinstwie zoltaczke,oraz inne schorzenia watroby m.in...
    • ..ani forma padaczki. Przynajmniej zaden z lekarzy u ktorych bylam tak nie twierdzil. Tak samo Maszar uwaza ze migrena to nie padaczka. Owszem, w kilku ang-jez zrodlach podaja ze w migrenie i padaczce wystepuja pewne podobienstwa, ale w/g mnie wcale to nie swiadczy o tym ze migrena jest forma padaczki. W/g dra Piotra dlatego leki p/padaczkowe stosuje sie w migrenie, bo migrena to forma padaczki. Ale leki ktore nieraz skutecznie pomagaja w padaczce, niekoniecznie rownie skut...
    • Czy Wam też ta pogoda nie pozwala funkcjonować? Ja czwarty dzień chodzę nafaszerowana tryptanami i już nie wiem, co mam ze sobą począć... :( nie wiem, czy klimatyzacja może mieć jakieś negatywne oddziaływanie na migrenę?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się