procesor Re: Piwo:))) 31.05.05, 12:10 nic w tym dziwnego kiedys piwo było jak dzis herbata czy kawa a i wino.. tylko raczej było "małoprocentowe" i nie tylko w Egipcie - Słowianie też piwkiem od dawna sie racza.. Odpowiedz Link
vitalia Re: Piwo:))) 31.05.05, 12:25 No proszę !! Polak potrafi wywąchać piwo, nawet sprzed tysięcy lat. Teraz też potrafi jak bardzo jest spragniony.Zawsze znajdzie. Odpowiedz Link
clairejoanna Re: Piwo:))) 01.06.05, 23:08 procesor napisała: "kiedys piwo było jak dzis herbata czy kawa a i wino.. tylko raczej było "małoprocentowe"" ---> A tak nadal nie jest? Myślałam, że to tylko skandynawowie swiruja! :-o Pozdrowienia, CJ Odpowiedz Link
procesor Re: Piwo:))) 02.06.05, 11:25 clairejoanna napisała: > procesor napisała: > > "kiedys piwo było jak dzis herbata czy kawa > > a i wino.. > tylko raczej było "małoprocentowe"" > > ---> A tak nadal nie jest? Myślałam, że to tylko skandynawowie swiruja! :-o ?? Pijesz piwo do sniadania?? Ja procenty nieczęsto w siebie wlewam, ale w ramach śniadania to juz w ogóle sobie ich nie wyobrażam.. Odpowiedz Link
clairejoanna Re: Piwo:))) 02.06.05, 11:59 procesor napisała: > clairejoanna napisała: > > procesor napisała: > > > > "kiedys piwo było jak dzis herbata czy kawa > > > > a i wino.. > > tylko raczej było "małoprocentowe"" > > > > ---> A tak nadal nie jest? Myślałam, że to tylko skandynawowie swiruj > a! :-o > > ?? Pijesz piwo do sniadania?? > Ja procenty nieczęsto w siebie wlewam, ale w ramach śniadania to juz w ogóle > sobie ich nie wyobrażam.. > ---> Na śniadanie to może nie koniecznie. Ale ja mam taki europejski sposob picia piwa: Trochę mocniejsza cola, puszka raz na dwa, trzy dni. W Norwegii zaś piwem się upija, bo najtaniej. Alkohol jest okropnie drogi, an dodatek mają bardzo dziwne prawa; co najgorsze: ja widzę skutki uboczne tej polityki i nie są one dobre. Choć wczoraj rozmawiałam z kuzynką ze Szwecji i się okazjue, że może być jeszcze gorzej. Pozdrowienia, CJ Odpowiedz Link
koczisss Re: Piwo:))) 31.05.05, 12:46 Jak jest temat piwny, to zapytam, pił ktoś z Was piwo Dog In The Dog, ostatnio jest mocno reklamowane.Jakie wrażenia po konsumpcji???Piłem wczoraj po raz pierwszy i za razem ostatni))Nie leży mi ono Odpowiedz Link
kohol Re: Piwo:))) 02.06.05, 11:01 Mnie też nie leży (za mało goryczki, ciut za słodkie), ale ogólnie niezłe. Pierwsza butelka mnie odrzuciła, jakiś czas później spróbowałam znowu - i stwierdziłam, że w zasadzie jest ciekawe. Odpowiedz Link
frida2 Re: Piwo:))) 31.05.05, 15:16 A propos piwa. Byłam na spacerze z bestią i tak sobie chodzę, patrzę, a za drzewem stoją dwie dziewczyny, miały tak po 20 lat, jedna w ręku trzyma puszkę piwa, bierze łyk i podaje koleżankce, a obok stoi wózek z płaczącym dzieckiem. Stałam tak chwilę patrząc. Żałosny widok. Odpowiedz Link
frida2 Re: Piwo:))) 01.06.05, 23:52 sloggi napisał: > A masz dzis dla siebie Redsa na Dzień Dziecka? Nie mam. Siedzę o suchym pysku /pomijając kawę/ Odpowiedz Link