poli

(7 wyników)
  • Znalazłam w pasmanterii mieszankę wełny i akrylu. Znam chmurkę z której zrobiłam wiele sweterków. Niestety nie spotkałam się do tej pory z wełną Polo. Czy któraś z Was robiła z tej włóczki? Czy jest porównywalna, czy znaczne różni się grubością od chmurki? Będę wdzięczna za pomoc nęci lecz boję się kupić ją w ciemno:)
  • Kontynuuję poprzedni wątek. Nie mogę skończyć swetra, gdyż zabrakło mi pół motka, może mniej włóczki Polo Natura, ale kolor 006. Nie znalazłam w pasmanteriach internetowych. Może komuś zostało z robótki. Zawsze jednak trzeba kupić motek więcej, niż szacujemy lub przewiduje projekt. Mam nauczkę. Proszę jescze raz o przeglądnięcie zapasów. Dziękuję z góry.
  • Dostałam zamówienie od cioci na czapkę i szalik. Ma być w czerwonym kolorze, ale ta czerwień powinna być taka stonowana- cos jak zupa pomidorowa z łyżką śmietany :) Sam akryl lub z domieszką wełny- byle nie gryzło. Od kilku dni przeglądam sklepy internetowe w poszukiwaniu odpowiedniej włóczki i mam juz dosyć. Nic nie moge znaleźć. Poradźcie dziewczyny!
  • chcialabym zrobić córce i prosze o rady jaka wełna będzie trzymać ciepło
  • proszę o pomoc, stoję przed wyborem włóczki na sweter dla męża, wybrał sobie model cobblestone pullover, dla mnie to prawdziwe wyzwanie bo pierwszy raz będę robić dla męża i pierwszy raz będę robić bez szwów. Jeszcze do końca nie wiem jak to zrobię bo nie do końca potrafię rozszyfrować wzór ale liczę że pomożecie gdy moja głowa nie zdoła. Zaczęłam dość wcześnie moje zmagania ze swetrem na jesień ale chcę zdążyć a różnie z czasem może być bo wakacje tuz tuż. Proszę pomóżcie
  • Chciałabym zrobić taki kardigan foto.radikal.ru/f.aspx?p070191cb5175f43ejpg Poradźcie,proszę z jakiej włóczki,jakiej grubości/nie może być zbyt gruby,bo ma jechać do Anglii,a tam nie ma mrozów/.Czy musi to być wełna,czy może być mieszanka np.z akrylem,a może sam akryl/najtaniej/? Znalazłam w "fastrydze" taką włóczkę www.fastryga.pl/s/pl/ba%B6ka.html Będzie dobra?Ile jej będę potrzebować na rozmiar 36-38? I jeszcze jedna prośba-może ktoś ma jakiś opis takiego lub podobnego sw...
  • o zgrozo!(12)

Świetnie - właśnie zaczęłam robić sweter dla mężulka z włóczki która mi została z bezrękawnika (robionego dla koleżanki) zostały 2 motki i klops bo włóczka się skończyła! Oczywiście to normalne ale dla mnie duzy problem bo miałam zamówioną w moej pani w sklepie ale nadal jej nie ma i nie widomo kiedy będzie!!! A już zupełnie dobijające jest to że w pasmanterii niteczka była jeszcze ze dwa tygodnie temu ale teraz wczyscy robią sweterki i zapasy się skończyły. Ciągle czekam, a miał...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się