poli

(7 wyników)
  • Jedna z najbardziej lubianych i najpiękniejszych polskich aktorek, Pola Raksa, niezapomniana Marusia z serialu "Czterej pancerni i pies", będzie świętować w czwartek, 14 kwietnia, 70. urodziny. film.interia.pl/wiadomosci/film/news/70-urodziny-poli-raksy,1623922,38
  • rozrywka.pl.msn.com/muzyka/article.aspx?cp-documentid=16556767
  • Czołem:) Gra w polo. Rozgrywana "konno na trawiastym boisku przez 2 czteroosobowe drużyny, których gracze dążą, używając długich kijów tzw. malletów, do umieszczenia w bramce przeciwnika drewnianej, białej kuli, wielkości pomarańczy". Gra powstała w Azji Środkowej. Do Europy dotarła w XIX wieku przez stacjonujące w Indiach wojska brytyjskie. Polo było dyscypliną olimpijską podczas czterech olimpiad: 1908, 1920, 1924 oraz 1936. Gra sama w sobie jest dla nas Polaków egzotyc...
  • sąsiadka poprosiła mnie żebym wypaliła jej płytkę z takimi największymi przebojami. poszperałam troche w sieci i natknęłam się na ten filmik: www.youtube.com/watch?v=QiXocX5TZCE www.youtube.com/watch?v=Mir7PACRtHM www.youtube.com/watch?v=akQYGDOUOQI www.youtube.com/watch?v=pPO3cOES4WQ www.youtube.com/watch?v=GcOJu9rPBZk www.youtube.com/watch?v=b2OJgQfDJow www.youtube.com/watch?v=qErKMsFcY9M jakie macie zdanie o tej muzyce? niby wszyscy się zarzekają, że nie słuchają, ale tak n...
  • Krzysztof Kolumb wcale nie był pierwszym Europejczykiem, który postawił swoją stopę na amerykańskim lądzie. Ubiegł go wenecki kupiec Marco Polo. Do takiego wniosku doszli amerykańscy historycy zatrudnieni w FBI, badający pewną bardzo starą mapę. www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=14&ShowArticleId=56455
  • T-shirt(5)

T-shirt – ikona popkultury, podstawa mody ulicznej i przemysłu odzieżowego. Najpopularniejszy element ubioru to dziś również narzędzie wyrażania poglądów politycznych. www.polityka.pl/wakacje/1517172,1,krotka-historia-t-shirtu.read
  • Czołem:) Pamietacie takie auto jak Trabant? Mały samochodzik, produkowany w zamierzchłych czasach w państwie zwanym NRD. Auto zwinne, proste w obsłudze, z powodu niskiej wagi i niezawdności zwane przez niektórych "Ford Karton"... Mozliwe, że za rok Trabant powróci: moto.onet.pl/1465312,2217,artykul.html Pozdro Krzysztof

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się