Dodaj do ulubionych

pora brania tabletek anty

IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 23.07.08, 08:15
czy tabletki nalezy stosowac o jednej godzinie czy wystraczy brac je
np rano- i nie ma znaczenia czy to 8 ,9 czy 10 godzina???
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: pora brania tabletek anty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.08, 08:28
      skacz sobie skacz, a potem sie okaże,że jakoś tak przypadkiem minęło 12 godzin i
      dramat gotowy
      naprawde tak trudno łykac codziennie o tej samej porze?
      • claratrueba Re: pora brania tabletek anty 23.07.08, 08:36
        Zależy od tabletek. Tradycyjne- o stałej porze najlepiej wieczorem po myciu
        zebów i przy porannym sprawdzić czy poprzednia wzięta. Minipigułki co do
        godziny. To jest w ulotce albo znajdź w wyszukiwarce wpisując nazwe.
    • Gość: emka Re: pora brania tabletek anty IP: 91.104.106.* 23.07.08, 09:14
      A co na to ulotka-tak trudno przeczytać ulotkę od czegoś co się bierze i nie
      jest obojętne dla organizmu? Wspomniane jest o godzinie czy o stałej porze-nie
      piszesz jakie tabsy bierzesz.
    • e.milia Re: pora brania tabletek anty 23.07.08, 10:46
      ja biorę wieczorem, bo rano wstaję o różych porach, a wieczorem jakoś łatwiej
      pilnować stałej godziny. Spać chodzę też o różnych porach, podobnie z kolacją,
      myciem zębów, nie mówiąc o weekendzie czy wyjazdach. Ale jakoś się udaje i
      pamiętam, chociaż własnie tak jest - czasem biorę o 21, czasem o 22. No i staram
      się brać te tabletki razem z jakimś jedzeniem, np przy kolacji, bo jak biorę
      przed samym spaniem i już potem nic nie jem, to mi strasznie niedobrze.
      • agiee1988 Re: pora brania tabletek anty 23.07.08, 11:00
        >skacz sobie skacz,

ulotka nie widzici "przeciwskazan" co do 2-3 godzin roznic
        na wziecie masz 12 godzin
        • Gość: hania Re: pora brania tabletek anty IP: 194.73.217.* 23.07.08, 17:03
          ja od 10 lat biore miedzy 10 wieczorem a 3 rano (nie biore tabletek
          na impreze...). Przy zwyklych tabletkach masz do 12h mozliwosc
          pomylki. rano przestalam brac jak kilka razy zapomnialam i potem
          swirowalam zeby po pracy prosto leciec do domu. A wieczorem jak
          zapomnisz to jeszcze masz wczesnie ranosmile
          • oregano29 Re: pora brania tabletek anty 23.07.08, 17:22
            ja biore o 20, czsami 15 minut wczesniej lub poniej, zwlaszcza jak jestem w pracy na popoludnie. wydaje mi sie, ze wieczor jest dogodniejsza porą, bo faktycznie rano mozna czasami miec ochote na dluzsze wlegiwanie sie w lozeczku. zeby nie zapomniec, mam nastawiony alarm, ale w sumie nie zdarza mi sie zapomniec o wzieciu tabletki. weszlo mi to w nawyk. pozdrawiam
            • e.milia Re: pora brania tabletek anty 23.07.08, 19:02
              a poza tym, rano w pośpiechu można łatwo zapomnieć. ja biorę rano inne tabletki,
              po których muszę mieć co najmniej pół godziny przerwy zanim coś zjem, wypiję,
              więc żeby wziąć anty tez musiałabym czekać. a jak się ma wyjść rano z domu, to
              nie jest za wygodne. wieczorem nie mam takich problemów smile
              • Gość: ś Re: pora brania tabletek anty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.08, 19:07
                Ja tylko rano potrafię pamiętać o takich rzeczach. Poranek każdego dnia
                przebiega u mnie wg planu: mycie, śniadanko, sprawdzanie poczty itp. Z
                wieczorami bywa różnie wink
                • Gość: magda Re: pora brania tabletek anty IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 23.07.08, 20:42
                  ulotka mówi o stalej porze-a pora to moze byc zarowno rano/poludnie/
                  wieczor bez dokladnosci co do godziny, a mozna to wlasnie rozumiec
                  jako stala godzine.a czasem jest tak ze po prostu zamiast o 8 rano
                  wezme o 7 lub 9 i niepokoje sie czy tak jest ok
                  • Gość: ś Re: pora brania tabletek anty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.08, 21:07
                    jest ok
                • Gość: magda Re: pora brania tabletek anty IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 23.07.08, 20:42
                  a biore mercilon
    • Gość: Gosia Re: pora brania tabletek anty IP: *.lodz.mm.pl 23.07.08, 23:58
      ja brałam zawsze rano, przy myciu zębów, raz była to 7 innego dnia 8
      a czasami 9, jezeli to nie jest minipigułka to wystarczy
      przestrzegać pory dnia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka