Forum Zdrowie Psychologia Psychologia
ZMIEŃ
      powstrzymany

powstrzymany

(6 wyników)
    • Zaczynam chyba się w niej pogrążać... Czy ktoś zna sposoby na jej powstrzymanie? Jakieś własne, sprawdzone?
    • aby nie wkleić tego tu:(tytuł wątku: każdemu może sie zdarzyc) Właśnie zdążyłem usiąść na kibelku, kiedy usłyszałem głos z sąsiedniej kabiny: "Cześć! Co słychać?" Nie mam w zwyczaju prowadzenia konwersacji w WC, i nie wiem, co we mnie wstąpiło, że – chociaż zakłopotany – odpowiedziałem: "No, w porządku!" A tamten na to: "I co porabiasz?" Co za pytanie?! W tej sytuacji – trochę dziwaczne... Odpowiedziałem: "Eee, to, co ty... Wiesz..!" Właśnie postanow...
    • Czy ktoś wie, jak przetłumaczyć z angielskiego idiom "frozen tears". Czytam teraz książkę z dziedziny psychologii po angielsku i kompletnie nie kumam o co chodzi z tymi "frozen tears", a pojawiają się kilka razy. Z góry dziękuję za pomoc.
    • Łzy (12)

Jak powstrzymać łzy bezsilności?
    • bardzo prosze pomozcie, obgryzam wewnętrzna stronę warg,cały czas, do krwi, i nie moge sie powstrzymać, oduczyć.....co robić? wiem ze to okropnie wygląda ale nie nie mogę przestać
    • Zastanowiło mnie nawoływanie (słuszne skądinąd, ale nie o to chodzi) do "powstrzymywania się od": czytania cudzej korespondencji/trzymania na siłę drugiej osoby przy sobie w imię danej przysięgi/komentarzy mogących zostać odczytanymi jako hołd złu... Skąd przeświadczenie, że (na przykład) powstrzymywanie się od czytania cudzej korespondencji jest łatwiejsze od powstrzymania się od pójścia do łóżka "w celu zdradzenia" współmałżonka? Skąd ta pewność w osądzaniu innych, pozwalająca tolero...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się