pracy

(348 wyników)
  • Witam Poszukuje pary kobieta plus meszczyzna lub dwoch kobiet do pracy przy sprzataniu domkow w orange county , okolice Newport beach ,Irvine, mission viejo , angielski nie jest wymagany , potrzebne prawo jazdy u przynajmniej jednej osoby, pomagam w wynajeciu mieszkania oraz kupnie samochodu , odbieram z lotniska , praca na dobrym grafiku -sprawdzonych klientach.Jesli ktos jest zainteresowany lub zna kogos kto poszukuje pracy w Usa prosze o kontakt zalatwiam mieszkanie w p...
  • Witam. Jestem studentem i chciałbym się dowiedzieć kilku rzeczy na temat pracy. Chcę wziąć sobie urlop bo nie idzie mi najlepiej na studiach. Nie umiem dobrze języka, ale myślę że mógłbym się dogadać. - czy byłaby możliwość że mógłbym pracować u Polaków w USA - jakie dokumenty musiał bym złożyć żeby wyjechać - jaka cena byłaby tego wszystkiego (wyjazd, zakwaterowanie, jedzenie) Z góry dzięki PS: jak sobie jeszcze jakieś pytania przypomnę to dam znać
  • Witam wszystkich. Mam pytanie zwiazane z emigracja do Kanady. Jaka jest szansa znalezienia pracodawcy bedac jeszcze w Polsce? Zastanawiamy sie z mezem powaznie nad wyjazdem, jednak nie wyobrazam sobie jazdy "w ciemno". Czy wysylajac CV z Polski jest szansa na jakis odzew? Co z ewentualnymi rozmowami, telefonicznie czy moze wycieczka do Kanady na rozmowe? Czy ktos juz w taki sposob zdobyl prace? Dodam ze maz szukalby pracy na inzynierskim stanowisku, po obronie doktoratu w Polsce, a wiec racze...
  • Witam, czy możecie się podzielić swoimi doświadczeniami z agencjami pracy w Chicago? Szukałam na różnych forach czarnej listy agencji, ale niestety nie znalazłam :( przeraża mnie fakt, że większość agencji bierze pieniądze z góry, tyle już się nasłuchałam jak się tu oszukuje i wykorzystuje niewiedzę przyjeżdżających Polaków, że aż strach się bać :) ) Może ktoś z Was wie, gdzie możemy szukać pracy u uczciwego pracodawcy(oprócz Dziennika Związkowego, gdzie Polacy oferują 5$/h, gdzie min....
  • Witam, jestem studentem i w tym roku wybieram się do USA za pośrednictwem biura CCUSA. Niestety nie znalazłem pracy. Lecę pod koniec czerwca najprawdopodobniej w ciemno i sam. Czy jest ktoś w podobnej sytuacji? A jeśli nie to czy potraficie doradzić jak można znaleźć ofertę pracy "last minute"? :) Nie mam już siły szukać - wysłanie kilkuset CV przez 3 miesiące nic nie dało. Studiuję na dobrym uniwersytecie, a nawet nie mogę znaleźć pracy za minimalną płacę w USA.
  • Witam. Studiuje na 3 roku psychologię w przyszłości chciałbym przeprowadzić się do kanady i rozpocząć tam pracę w swoim zawodzie.I w związku z tym mam do Was pytanie, jaki tytuł muszę uzyskać na polskiej uczelni aby rozpocząć tam pracę, jakie certyfikaty będą mi potrzebne?Wiem że w USA wymagany jest doktorat ale informacji o Kanadzie nigdzie nie mogłem znaleźć. Z góry dzięki za pomoc i przepraszam za mój brak podstawowej wiedzy:)
  • Wkrótce bede sie starał o wize,i planuje wyjechac do Chicago.Dodam ze jestem studentem,moja mama jest w chicago(ma zieloną karte),a tata jest obywatelem ameryki.Interesuje mnie rynek pracy w tym mieście.Czy jest cieżko dla polaka który zna angielski w stopniu średnio-zawansowanym znależć jaką kolwiek prace,za nienajgrosze zarobki tak zeby sie utrzymac i troche oszczedzic?
  • Czy ktoś może ma doświadczenia w poszukiwaniu pracy w zawodzie psychologa czy psychoterapeuty ?? Jak wyglądała ta droga aż do podjęcia pracy w zawodzie??? Dziękuję za wszystkie odpowiedzi Pozdrawiam
  • A więc mam pytanie, wiem, że głupie, ale jeśli ktoś się orientuje niech odpowie. Mam wizę turystyczną, i moje pytanie w związku z tym: czy da się podjąć pracę na czarno, np w McDonaldzie? Jeśli się orientujecie, napiszcie. Z góry dzięki za odp
  • Planuję na wiosnę wyjechać do Nowego Yorku.Ciekawy jestem jak teraz w kryzysie jest z pracą.Może lepiej zrezygnować z wyjazdu.Dodam,że jak byłem 6 i 2 lata temu nie było problemu z dostaniem pracy na budowie,oczywiście na czarno.Wyjazd na wizę.
  • Poszukuję osoby do pracy w Chicago.Praca zmianowa ( ze mną) 4 miesiące na 4 miesiące.Do uzgodnienia. Wyżywienie i nocleg zapewniony..Jest to opieka nad osoba starszą panią( sprawną fizycznie). Osoby zainteresowane prosze o kontakt: hala6@onet.eu pozdrawiam.
  • Heja, mysle o wyjezdzie do USA jako pracownik socjalny. Wiem, ze dla wielu to kiepska praca, ale ja lubie sie opiekowac ludzmi i sluzyc im pomoca psychologiczna i nie tylko. Czy jest duze zapotrzebowanie na ten zawod w USA? Jak z zarobkami? Spedzilam 1,5 roku w UK i chcialabym sprobowac gdzie indziej, bo UK poza tym ze bardzo drogie jest tez nietolerancyjne. Wiem, ze idealnie nigdzie nie jest, ale USA z zalozenia jest krajem emigrantow, wiec chyba az tak zle nie jest z akcepta...
  • Słyszałem że u polskich kontraktorów w USA praca jest bardzo ciężka.Pracował ktoś w USA na budowie może??Czy rzeczywiście jest tak ciężko??Po ile godzin się średnio pracuje??Nie żebym chciał pracowac nielega;nie ale chciałbym się coś o tym dowiedziec.
  • Zastanawiam się nad podjęciem pracy w USA na stanowisku w dziale IT (bazy danych, developerka, application management, etc.). Czy to pod względem finansowym warto? Jak wyglądają koszty utrzymania w tych krajach? Czy ktoś się orientuje jakie są warunki pracy w USA (godziny pracy, nastawienie ludzi do obcokrajowców, atmosfera w firmach, etc.)?
  • Witam, gdyby byl ktos zainteresowany praca w nieruchomosciach na Florydzie w USA - prosze o prywatna wiadomosc. Szukam wlasnie pracownika, chetnie Polaka/ Polke :)
  • Jestem zawodowym kierowcą i zastanawiam sie nad wyjazdem do Kanady. Czy ktoś móglby przybliżyc mi sytuacje na rynku pracy w tej branży i w jaki rejon najlepiej się udać? Będę wdzięczny za każda podpowiedź. Pozdrawiam
  • Czytam to forum i mam wrazenie, ze niektorzy tego nie rozumieja. Zniesli wizy TURYSTYCZNE do Kanady, to ludzie od razu do pracy chca tam jechac. Ktos doslal wize TURYSTYCZNA do USA to tez o pracy mysli. Nie ma sie co dziwic, ze USA nie znosly wiz dla Polakow. Jeszcze wiecej tutaj do nielegalnej pracy przyjedzie.
  • Jestem zdrową,zadbaną,pogodną nie palącą osobą,wykształcenie średnie,praktyka w prowadzeniu domu i opieka nad dziecmi ok.15 lat.Obecnie samotna,dorosła samodzielna córka.Podejmę pracę z zamieszkaniem.Poprowadzę dom,zaopiekuję się dzieckiem.Proszę tylko o poważne oferty.Gwarantuję godziwą uczciwą pracę za przyzwoite wynagrodzenie. beasy@gazeta.pl
  • Chciałbym się zapytać jakiego używaliście portalu w poszukiwaniu pracy?Czy jechanie w ciemno jest dobrym pomysłem jestem spawaczem MAG/MIG z 3 letnim doświadczeniem czy łatwo znaleźć pracę za godne pieniądze jakie miasto w Kanadzie proponujecie ?
  • patrzylem na ogloszenia na stronach kanadyjskich i jest duzo ogloszen do pracy w lesie- oczywiscie chodzi mi o prace fizyczna nie jakas kierownicza. teraz po 1 marca mozna bez wiz, i mam pytanie jesli moze ktos sie orientuje w temacie. czy trudno by bylo dostac pozwolenie, jakas wize pracownicza, na prace wlsnie w branzy lesnej. bo wydaje mi sie ze zapotrzebowanie na pracownikow jest duze, lasow nie brakuje i chcialbym do kanady wyjechac np na te 3 miesiace i w tym czasie znalezc konkre...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się