-
A ja jestem zadowolona z pracy w PKO chociaż zawsze raczej miałam podobną opinie jak większość na tym forum. Mile się zaskoczyłam. Myślę, że duży wpływ jak postrzegamy swoje miejsce pracy są osoby z którymi pracujemy. Trafiłam na bardzo fajną załogę ( chociaż wiadomo, że zawsze znajdzie się ktoś kto mi podniesie ciśnienie ) i dobrą naczelniczkę, która wie jak ogarnąć zespół i jak dobrze mobilizować. Z poprzedniej pracy wyniosłam w tym temacie okropne doświadczenia. Nie wiem może to też kwesti...
-
W moim oddziale praktykuje się spotkania wszystkich pracowników w celu podsumowania wyników pracy poprzedniego kwartału. Odbywają się o godzinie 19.00, kończą się o 21, obecność obowiązkowa. Siedzimy tam oczywiście za darmo w czasie wolnym od pracy, następnego dnia trzeba przyjść rano. Co myślicie o tym, też tak jest w innych oddziałach?
-
wyborcza.biz/Firma/1,101618,13048739,Jak_mniej_zwalniac.html#MT
-
Warto może zadać pracownikom PKO BP (forumowiczom) i emerytom tego banku pytanie ogólne na temat zadowolenia ze swojej pracy. Chodzi o zastanowienie się i odpowiedź , tu na forum:
CZY PRACA W PKO BP DAJE/DAWAŁA MI SATYSFAKCJĘ ?
Odpowiadając opisowo na to pytanie warto byłoby się przedstawić, np. : pracownik pionu sprzedaży, X lat w banku, w oddziale, w zarządzaniu bankiem, itp. itd.
Odpowiedzi są anonimowe. Zakres ich nie narzucony. Odpowiadać będą zadowoleni i niezadowoleni. Mo...
-
Czy pytanie o zadowolenie z pracy na forum ma sens ?
Otworzyłem wątek dla chętnych podzieleniem się odczuciami ze swojej pracy w PKO BP.
Aby ukierunkować wypowiedzi , zadałem pytanie :
Czy praca w banku daje Ci satysfakcję ?
Co o tym pomyśle sądzicie ?
-
Witam
Czy wiecie Panstwo czy przysługuje pracownikowi PKO BP odprawa 12-miesięczna przy likwidacji stanowiska pracy? I czy "przeniesienie stanowiska pracy" do odległego miasta jest czy nie jest likwidacją stanowiska pracy?
Bardzo proszę Kolegów o podpowiedź.
Pzdr
-
idę jutro na rozmowę o pracę
stanowisko to doradca ds. bankowości hipotecznej
co mnie może czekać na rozmowie
jakie oczekiwania finansowe mogę zgłosic
ktos może pomóc
-
PRACA WŚRÓD NAJLEPSZYCH
"Bank zapewnia niepowtarzalne możliwości rozwoju zawodowego oraz satysfakcję z pracy. Oferuje możliwość stałego podnoszenia kwalifikacji, zdobywania doświadczenia w renomowanej i zmieniającej się instytucji finansowej. Szeroka oferta oraz bardzo duża skala działalności, pozwalają uczestniczyć w realizacji największych projektów na rynku. Zatrudnienie w PKO Banku Polskim, to zarówno wyzwanie, jak i szansa. Zespół pracowników tworzą specjaliści wyznaczający wysokie st...
-
Mam pytanie do osób zorientowanych w temacie. Otóż na czym dokładnie polegało wartościowanie stanowisk pracy? Czy wszyscy doradcy mieli wyrównywaną podstawę do jednego poziomu czy w jakiś sposób dokonywano oceny efektywności pracownika i na tej podstawie dokonywano tej oceny?
Od 2009 roku jestem na wychowawczym. Za miesiąc wracam do pracy i nie wiem czego się spodziewać. Domyślam się, że obecnie moja pensja będzie bardzo odstawać od koleżanek i to jest zrozumiałe. Jednak wiem, że zawsze po...
-
"...
465 tys. nowych klientów w ciągu 12 miesięcy
W marcu minął rok od wprowadzenia do oferty nowych kont osobistych. Bank podał, że w tym czasie otworzył w sumie 820 tys. kont, z czego 465 tys. należy do nowych klientów. Na koniec pierwszego kwartału bank prowadził 5,5 mln rachunków plus 674 tys. kont Inteligo. To niewiele więcej niż rok temu. Ale trzeba pamiętać, że jeszcze do niedawna PKO Bank Polski z kwartału na kwartał notował odpływ klientów. Zmiana oferty zahamowała ten negatyw...
-
Jestem zainteresowana pracą w CAK w Warszawie. Ciekawa jestem jak się tam pracuje , jaka jest atmosfera w pracy i jakiego wynagrodzenia mogę oczekiwać.
-
Witam
czy w innych rejonach godziny pracy małych oddziałów też są takie durne? od poniedziałku do piątku od 11 do 18 ? czy tylko w ROD-zie na pomorzu? Mam informację od wielu Klientów , którym te godziny też nie odpowiadają, że pisali skargi lecz cóż standard- nie było żadnych odpowiedzi. Dyrektor regionu czuje się dumny z tego powodu, że ujednolicił godziny pracy na pomorzu....co tam pracownicy i ich życie prywatne którego ich pozbawił.
-
Kolejne badanie za nami...
Swego czasu wredny pieróg obojga płci napisał na tym forum, że pracowników niezadowolonych w tym Banku jest zdecydowanie mniej, a to forum wypacza rzeczywistość w tym Banku.
Otóż po raz kolejny okazało się, że jest zupełnie odwrotnie...
Po raz kolejny okazało się, że tylko X pracowników poleciłoby tego pracodawcę innym (aż wstyd napisać ile pracowników by poleciło, dlatego nie napiszę)...
Po raz kolejny okazało się, że do benchmarka dzieli nas przepaść....
-
witam chce poruszyc watek pracy w firmie sprzatajacej.Jak wiadomo jestesmy grupa ludzi bardzo ciezko pracujacych i bardzo slabo wynagradzanych.Generalnie pracujemy zawsze na umowe-zlecenie.Mamy ciagle takie same wynagrodzenie,a obowiazkow coraz wiecej i wiecej.Wymagania sa bardzo wygorowane.Jestesmy grupa ludzi,ktora jest traktowana z niewiarygodna pogarda przez ludzi gdzie sprzatamy.Jestesmy gorsza kategoria.Nikt nie szanuje nas ani naszej pracy.Odnosza sie do nas jak do ludzi bedacych hołot...
-
.............. każdy z KONSULTANTÓW wie o co chodzi.
TRZEBA COŚ Z TYM ZROBIĆ !!!
-
Szukam pracy od jakiegoś czasu i zastanawiam się, czy nie aplikować do PKO. Mam jednak sporo wątpliwości. Po pierwsze nie jestem pewna, czy się do tego nadaje, bo do tej pory pracowałam w firmach biznesowych na stanowiskach sprzedażowych. Po drugie jakoś przeraża mnie taki moloch jak PKO, bo to jednak jest w dużej mierze firma, która ma sporo z firmy państwowej i nie wiem, czy byłabym w stanie się przestawić. Po trzecie zarobki – do tej pory jako specjalistka obsługująca klientów zarabi...
-
czytaliscie o prezenterce bbc? wyrzucili ja z pracy, bo na wizji widac bylo zmarszczki, a ona nie chciala sobie zrobic botoxu.
spotkaliscie sie z sytuacją, by w polsce wyrzucano z pracy z powodu wieku, albo zlego wyglądu?
-
Powiedzcie mi proszę (bo może ktoś wie?) czy pracodawca (w domysle PKO) może zmusić mnie do tego aby pracować (pogłębiać swoją wiedze ) po godzinach w domu w czasie prywatnym? Bo w mojej umowie o pracę nie mam takiego zapisu a usiłuje mi sie wmówić, że powinnan drukować sobie materiały, brac je do domu aby się z nimi zapoznac. itd.
Ja uważam skoro pracuje "od - do" to takie rzeczy powinno robic sie w godzinach pracy. Za nadgodziny mi nikt nie płaci a moje stanowisko nie jest najlepiej zwarto...
-
Witam
Chciałbym się Was zapytać czy w banku pracują tylko osoby po
specjalizacji "bankowość"?
Na swojej uczelni mam do wyboru m.in. 1) Bankowość i Doradztwo
Finansowe oraz 2) Finanse Przedsiębiorstw i Controlling. Są to dwie
specjalizacje, które mnie interesują. Bardziej zainteresowany jestem
pracą analityka finansowego, ale w banku jednocześnie nie zamykając
sobie furtki w innych instytucjach finansowych tudzież firmach.
I właśnie tu się zaczyna mój dylemat, bo na drugiej ...
-
W moim Oddziale panuje fatalna atmosfera. Tak jest od lat. Większość załogi to kobiety. Pod białą bluzką i żakietem kryją się zawistne, podłe intrygantki. Gotowe wyśmiać, zniszczyć.
Szef - facet chętnie nadstawia ucha na wszelkie plotki i z lubośćią szczuje ludzi przeciw sobie.
Nie wiem co było pierwsze: czy one takie podłe, czy on taki głupi. W każdym razie, to zamknięty krąg i trzeba by chyba bomby żeby to rozpierd....
Nigdy nie pojmę jak "koleżanki" mogą sobie robić świństwa (łącznie z...