-
hej myślę ze warto w końcu napisać co się tu dzieję strach, mobbing, stres - żenada tak krótko można to opisać.Praca stała się tu nie do zniesienia to jest koszmar. Napiszcie co sądzicie o tym co się dzieje na tym sklepie.Powiem krótko kierownicy i zastępcy uciekają gdzie popadnie jak widza DSa a ten już czepia się o wszystko nie tylko kierowników czy z-ców ale i nas prostych pracowników stresując j głupimi pytaniami. Nie wspomnę o zwolnieniach które miały ostatni miejsca. Albo wybieranie zal...
-
Witam,mam zamiar otworzyć własną, dodatkową działalność gospodarczą. I wszystko było by ok gdyby nie fakt iż typ tej działalności byłby zbliżony do usług casto. Czy ktoś z Was też ma swoją działalność pracując jednocześnie w k100? Informowaliście dyrekcję o fakcie założenia działalności? Oczywiście nie muszę nazwać swojej firmy podobnie jak usługa casto, nie muszę również w profilu swojej firmy wpisywać tych usług kojarzonych z castoramą, jednak sprawa się rypie gdy chodzi o np reklamę... gdy...
-
Mam zamiar przyjac sie do nowo budowanej castoramy. Mam pare pytan
1. Jak wygladaja godziny pracy. Czy pracuje sie po 8 godzin dziennie na rano
lub po poludniu, czy tez moze caly dzien i potem jakis inny jest wolny?
2. Co z sobotami i niedzielami? Jest jakis grafik? Sa dodatkowo platne? Sa
chetni na te soboty i niedziele, czy kazdy dostaje swoj przydzial i nie ma
zmiluj sie?
3. Co z socjalem? Sa jakies dodatki, premie itd?
4. Czy jest jakas szansa zeby przeskoczyc na wyzsze stanowis...
-
Moim zdaniem praca w sobotę jest jak za karę.Powinien być jakaś kasa za to
-
CO to za bezsens z przesunieciem godzin pracy z 13.00 na 13.15.
Koniec pracy 21.30 - to jest skandal. Po 21 tramwaje jezdza co 20-30
minut. wracam z 2 przesiadkami.Podroż do domu zajmie mi teraz 1.5
godziny. Za chwile zmienia 2 zmiane na 14.00 i sklep bedzie otwarty
do 22.00? Kto to wymyślił i po co??
-
Nasz dyrektor J.K. przegina na całej lini obraża pracowników przy klientach
drąc się na nas ,klnąc jak obłąkany (nic go nie nauczyło zdarzenie na dz.90 po
którym pracownik przeniósł sie na pilotów na dz.50)ale wszystko do czasu .jak
na początku zakopianki J.P. mógł jednym nagraniem zwolnić każdego teraz
swiadomość swoich praw przez pracowników sprowadziła go na ziemie , tak i
Jacek trafi jak ta kosa na kamień na kogoś z jajami . On jest tylko jednym z
wielu dyrów i jak zacznie robic koł...
-
Pracuje w Castoramie na wiosennej od samego początku.
W pierwszym roku istnienia było fajnie wszyscy uśmiechnięci i zadowoleni.
Teraz jest jednak inaczej. Ciesze się gdy mam wolne a nie jak jestem w pracy.
Za byle co dostajemy notatki służbowe i nagany.
Dawali nam awanse a teraz robią wszystko by obniżyć koszty prowadzenia działu
np. nie przyznanie premii motywacyjnych lub doprowadzenie do zwolnienia się
lub przeniesienia pracownika z 4 stopniem awansu i zatrudnienie na jego
miejsce ż...
-
Siemka. Jak w temacie. Wiecie kiedy jest wypłacana? Tzn w m-cu kiedy minie 10 lat, czy pod koniec roku kalendarzowego?
-
sprzedać autko lasce bezpiecznika to proste od czasu do czasu je umyć
poprostu super !!!
-
dziś przedstawiono nam info na temat zwolnienia z pracy które mamy wszyscy podpisać 31 stycznia.
wypowiedzenie jest długości 3 miesięcy.mają się zmienić warunki zatrudnienia-co do wypłacania premii.
mamy byś zatrudnieni ponownie od 1 maja
Co o tym sądzicie?
jak wy to widzicie?
-
skoro to dla Was taki "dramat", jest wiele innych miejsc gdzie można pracować, poza tym jakby nie było nawet pracy w Polsce granice są otwarte...
Chyba, że jesteście masochistami bądź Castorama stawia bardzo niskie wymagania pracownikom i nie wymaga zaświadczeń o niekaralności dlatego tylko tam co niektórzy z Was mogą dostać pracę...
-
To co można przeczytać na tym forum to bezpodstawne wylewanie żali. Najpierw trzeba spojrzeć na siebie i na własną pracę, i w ten sposób zmieniać wizerunek naszej Firmy i walczyć o podwyżki. A tu tylko można przeczytać że oni to,że oni tamto... Spojrzcie najpierw na siebie. Pozdrawiam
-
Witam wszystkich castoludów!
Jestem pracownikiem sklepu 8037 i wiem, że casto zmienia się i to na gorszę! Nic tylko wyniki! Marża! Marża! i ciągła praca nad BS, nie rotami, brakami zaległymi DW i non stop to samo, co tydzień te same wyjaśnienia i „żelazne zasady” naszego dyr. Hehe! Zamiast zając się tym, co najważniejsze, czyli obsługą klienta to nie same papierkowe roboty jesteś od wszystkiego! – ściera w łapę i jedziemy jak to niektórzy mówiła z górą na czele i te humor...
-
Witam!
Jak u Was jest z przerwami? Czy we wszystkich Castoramach kasjerki po
przepracowaniu godziny wychodzą na przerwę? Dla mnie to jest chore. A Wy co o
tym sądzicie?
-
Dobrze, że powstają takie fora jak te i można przeczytać całą prawdę o takich
miejscach jak Casto(d)rama(t).
-
Witajcie robole (i tutaj też niestety mówię o sobie, więc w tym względzie samokrytyka jak za komuny wyrabia 150%, kalam i chylę czoła przed casto-oczywistością). Nie wiem czy ktoś wcześniej poruszył ten wątek, a mianowicie predyspozycje do pracy, światopogląd i to co się za tym wlecze, jeżeli tak, chętnie przeczytam Wasze opinie w tej kwestii. Ale do rzeczy:
Wydaje mi się, że generalnie (bez obrazy bo mówię tu o sobie) ludzie pracujący w takich mega-hiper marketach to specyficzna grupa spo...
-
czy u Was tez,najlepsi zabraniają Wam dorabiać do marnej pensji
-
Zastanawialiście się może czy praca na etacie to wszystko na co was stać ? Czy nie chcieli byście wziąć spraw we własne ręce i nie być juz nigdy zależnym od jakiegoś przełożonego Jesli tak to przesczytajcie artykuł do końca kilka minut może sprawić że zechcecie odmienić swoje życie Oferta którą tu opisze dotyczy pracy przez internet lub tradycyjnie i opiera sie na sprzedazy perfum w systemie markietingu wielopoziomowego Co to takiego ? Jest to system pracy oparty na pracy w grupie (I nie żadn...
-
Witam wszystkich!!!
Ostatnio niektórzy z nas zostali nagrodzeni za swoją pracę w casto awansem. Ale jak to w życiu bywa z radościami są też i zgrzyty. Akurat należę do tych szczęśliwców. Pracuje w Castoramie od niedawna i juz po tak krótkim czasie dostałem awans. Niestety odbiło się to na mnie negatywnie a mianowicie niektórzy mają za złe mi to. Przed awansem wszystko było ok i nikt nie miał zastrzeżeń co do mojej pracy a wręcz odwrotnie wszyscy byli zadowoleni ze mnie. Po awansie zaczęł...
-
Nikt nas się nie zapytał czy możemy pracować na dachu przy odśnieżaniu.
Każdy z kierowników wydzielił po 2 osoby z działu nie pytając się o zdanie
robola. Nikt z nas nie zapomni 1 szkolenia na daszku naszego sklepiku. Pizgało
jak w kieleckim wiatr wiał powyżej normy dopuszczalnej do wejścia i
przebywania na powierzchni dachu oraz zacinał deszcz. Niestety za szkolenie
było zabulone więc musieliśmy wejść. Połowa z nas po tym szkolonku zachorowała
niektórzy nawet na zapalenie zatok które n...