pracy

(65 wyników)
  • nie polecam pracy w korporacji w Pekao, pracowalem w dwóch innych bankach i musze przyznać ze zdecydowanie najgorzej wspominam prace wlaśnie w Pekao - nie kompetentni dyrektorzy nie mogący dogadać sie z pracownikami - mimo skarg HR nic nie robi bo im się nie chce - w innym banku jest to nie do pomyślenia aby zatrudniać dyr. którzy nie potrafia zarządzać, podejmować decyzji a tym bardziej dogadac się ze swoikmi pracownikami co prowadzi do malo efektywnej pracy, mobbing n akażdym kroku - gdzie ...
  • Pracuje w Pekao ponad 15 lat. Przeszedłem łączenia, fuzje, racjonalizacje zatrudnienia. Zmiany, zmiany i zmiany. Obecnie od kilku lat pracuje na sprzedaży i chyba mogę zaryzykować stwierdzenie, mam wyniki - jestem dobry. Jednak nie przesadzę jeśli powiem, że nie było jednego dnia abym czuł zadowolenie i satysfakcje z tej pracy. Użeranie się ze skrzywionymi psychicznie przełożonymi, ciągła walka o absurdalne plany, podwyżki jedynie dla ludzi z układami - a ja do takowych nie należę. Jeśli ...
  • ... , nasze plany sprzedażowe, ich kompilacja stoją na głowie. Jak słyszę słowo ,, potencjał sprzedawcy'', nóż mi się w kieszeni otwiera. Już pomijam wielkości które z miesiąca na miesiąc są większe, ale ich podział pomiędzy sprzedawców powodują, że tak naprawdę jedni sprzedawcy pracują na pieniądze innych. Skoro funkcjonuje u nas coś takiego jak ,, karta zasad '' - cokolwiek by to znaczyło - to wielkości powinny być równe dla wszystkich a ludzie oceniani w oparciu o ich stopień realizacj...
  • ...Czy są jeszcze oddziały w których jest taki wyzysk człowieka?To jest chore,bo jak wiadomo sobotni dzień pracy jest krótszy,a nadgorliwi przełożeni zmuszają nas do dopracowania kilku godzin,by móc odebrać cały dzień.
  • Proszę wypowiedzcie sie jak to jest z tą pracą w sobote.W naszym oddziale pracując w sobotę 5 godz. musimy dodatkowo jeszcze dopracować 3 godz. w tygodniu, żeby móc wziąść jeden dzień wolny /8 godz./
  • Czy Wy, Wasze Koleżanki i Koledzy też jadą na środkach uspokajających??? To przecież jest chore!!!
  • Witam. Mam prośbę, pisze pracę i potrzebuje informacji na temat wysokości premii, bonusów oraz dodatków w banku. Jeżeli ktoś byłby skłonny mi pomóc to podam adres e mail. Z góry dziękuje.
  • Witam wszystkich. W Pekao SA sądze, że da sie normalnie pracować pod następujacymi warunkami : 1. Ma się szacunek do samego siebie i nidy, przenigdy nie pozwoli innej osobie ( w tym przełożonemu ) na tłamszenie siebie. Przeciez zawsze można powiedzieć ,, jesli ja tego nie potrafię to Pan/Pani jako przełożony niech pokaże jak to zrobić ''). 2. Absolutnie samemu się nie zwalniać. Przecież istnieje ,, układ zbiorowy pracy '', jesli pracodawca chce niech uruchomi odprawy. Ich wy...
  • I wszystko w tym temacie.
  • Witam Czytając ostatnie wpisy faktycznie można odnieść wrażenie, że Forum zamiera. Jednak czy może być inaczej skoro morze różnych emocji jakie ostatnimi czasy w nie wlaliśmy do niczego nie doprowadziły. Niestety mamy dziadowskie związki, ludzie są rozbici a sam bank Pekao stał się tylko małym trybikiem ogromnej korporacji i to niewiele znaczącym trybikiem, gdzie jednostka podobnie jak w socjaliżmie jest niczym. Zarządowi banku jesteśmy potrzebni jedynie do utrzymywania fasady ...
  • Czytałam Państwa wypowiedzi na forum. Nie ukrywam, że będę próbowała dostać pracę w Centrali Pekaesu. Jakie są realne zarobki na stanowiskach analityka bądź specjalisty? Pracują Pańswto w molochu ja zrezygnowałam z dobrze płatnej pracy w małej firmie po 10 latach ze względu na złą atmosferę, która wykańczała psychicznie odbierajac radość z życia. A teraz szukam pracy w której znajdę anonimowość brak plot i o dziwo co dla niektórych - dużo pracy i która pochłonie czas który w niej...
  • mam dosyc: 1. kilku osób bynajmniej nie należących do grona konsultantów. 2. outbondów - przegięcie totalne żeby dzwonić do ludzi np o godz. 20.50 i się przedstawiać że dzwonię z banku i proponować pożyczke! OBCIACH TOTALNY, niech to robi ten kto to wymyślił. pamiętam rok w którym dzwoniliśmy 1 listopada i ludziom zapalającym świeczki na grobach proponowaliśmy karty kredytowe heheheheheeheee. 3. pracy w dni typu Wigilia do godz. 22. Przecież i tak nikt nie dzwoni, czy tak cię...
  • Mam pytanie. Czy w naszym banku istnieje coś takiego jak podział obowiązków ? Dlaczego jedni za gówniane pieniedze muszę robic - za sprzedaz, dyspozycje i wsparcie a inni udając, że pracują wykonując powtarzalne czynności zarabiaja 2-3 średnie krajowe ? Kiedy na stanowiskach kierowniczych zostaną zatrudnieni ludzie, którzy będą posiadali umiejętności kierowania ludźmi ? Kiedy będzie stworzona atmosfera do osiągania ponad przeciętnych wyników bez poniżania pracowników ? Kiedy bę...
  • Czy godziny od 12:00 do 20:00 są zgodne z regulaminem pracy ? Regulamin mówi,że najpóźniej kończymy pracę o 19:30 .Bardzo proszę czy ktoś z Was może odpowiedzieć na to pytanie?
  • Chciałabym się dowiedziec na jaki trudności napotykacie podczas pracy. Mnie np. bardzo brakuje drukarki laserowej. Jedna drukarka na piętro to koszmar, wydruki się mieszają od kilku osób. Po każdy wydruk trzeba biegac do innego pokoju i nigdy nie wiadomo czy go ktoś nie zakosił. A Klient obserwuje i nie wiadomo co sobie myśli.
  • Mam rozmowę o pracę w małym oddziale pekao są na stanowisko doradca/kasjer. Napiszcie proszę jaka jest atmosfera w tym banku, na czym polega praca, jak pozyskujecie klientow. Czy jest to praca w biurze czy trezba tez wyjsc do klienta w teren? Na jaka kwote moze liczyc ktos po studiach, kto zaczyna prace. Pozdrawiam i czekam na odpowiedx.
  • witam, mam pytanie do szczęśliwców którzy rozwiązali umowę o pracę z PEKAO, czy miał ktoś problemy z rozwiązaniem umowy o pracę za porozumieniem stron tj ze skróceniem okresu wypowiedzenia - zależy mi na czasie a obowiązują mnie 3 mies. - czy też ktoś musiał się uciekać do porzucenia pracy..?
  • witam-jestem mężem pracownicy i zastanawiam się jak długo jeszcze przetrwa nasz związek-w domu cały czas narzekanie - brak depozytów , zamknięte rachunki przewyższają otwarte , wnioski kredytowe odrzucane itd itp a ja do qwy mam swoją pracę nie mniej stresującą-większość z Was narzeka i wiem bardzo dobrze , że słusznie ale dajcie żyć partnerom !!! a tak apropo czemu na oficjalnym forum tak mało komentarzy :) www.pekaosa.fora.pl/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się