Forum Kobieta Uroda i kosmetyki Uroda
ZMIEŃ
      przepisy

przepisy

(66 wyników)
    • chcialabym zrobic sobie peeling kwasowy w domu ale nie wiem jakich proporcji uzyc. kupilam na mazidlach glikolowy,mlekowy i migdalowy. chce te trzy kwasy polaczyc tak aby wyszedl 60% peeling powiedzmy 20% glikolowy+20%mlekowy+20%migdalowy. wie ktos jak otrzymac taki peeling?
    • Szukalam w googlach i wyguglalam :) jestem przeciwna uzywaniu wazeliny - bo to pochodna ropy. Ale czasem trzeba czegos co naprawde pomoze ochronic skore- i co wtedy?? mozna uzyc oczywiscie shea butter - ale jesli potrzeba cos naprawde tlustego?? i znalazlam przepis: ogolnie potrzebny jest wosk pszczeli i jakis olejek - moze byc oliva, z migdalow albo kokosowy. Tu wklejam linki do stron z przepisami (po angielsku sa, bo szukalam pod haslem non petroleum jelly, nie wiem za cholere jak to bedz...
    • Dziewczyny, często czytam na forum posty tych z Was, które samodzielnie potrafią przygotować sobie pielęgnacyjne to i owo, ja też bym chciała:) Interesuje mnie serum regulujące wydzielanie sebum (skóra mieszana z błyszczącą strefą T) jeśli takowe jest do zrobienia. Proszę o jakieś przepisy, oczywiście językiem dla laików bo w temacie biochemii urody jestem zielona.
    • Szukałam na allegro cen pasty cukrowej i co się okazało: Przepis na pastę, który jest np. na wizażu co sprytniejsi sprzedają po 4,99, a czasem w wyjątkowej okazji za lzł!!! Interes kwitnie, a ludzie kupują. Widziałam tam już różne "kwiatki" ale płacić za kawałek kartki?? Jedna z ofert: www.allegro.pl/item111223415__depilacja_cukrowa_pasta_zrob_ja_sama_hit_.html
    • Proszę o przepis na peeling kawowy do ciała
    • Slyszalam ze bardzo skuteczna metoda na zgubienie kilku kilogramow jest zupa kapusciana. niestety nie mam przepisu wiec bardzo prosze jesli ktos moze sie podzielic tym przepisem i wrazaniami po stosowaniu takiej diety. Pozdrawiam i dziekuje:))
    • Z gory przeraszam, ze pytam na forym Uroda ale tu jest duzy ruch a ja PILNIR potrzebuje Wasze pomocy. Jak sie robi placki ziemniaczna dla 1 os? Prsze napiszcie!! Potem wrzuccie do kosza!
    • Znacie jakieś? Bo czasem to, za co płącimy cięzkie piniądze w drogeriach jest ... w naszej lodówce. Popularna fajna maseczka, bardzo wygładza twarz, oczywiście nałożyć na wypilingowana: ####TWARZ#### -łyżka miodu -sok z ćwiartki cytryny -płatki owsiane lub otręby (muesli też może być)i tak z pół godzninki, a potem krem odżywaczy. Wczoraj robiła, dziś buzia gładziutka jak pupa niemowlęca... #### okład z zielonego ogórka i cytryny- na plamy na twarzy #### okład z winogron (p...
    • witam! chciałam zapytać o przepis na domową maseczkę oczyszczającą, jeszcze coś napinającego i wygładzającego, ewentualnie coś na bladą i zmęczoną cerę. Najbardzie zależy mi na domowych sposobach, ale jeżeli macie jakies wypróbowane i niedrogie gotowe maseczki to napiszcie, bede baardzo wdzięczna za podpowiedzi. Pozdrawiam!
    • Jeśli któraś z Was wie, jak zrobić taką odżywkę na włosy z czarnej rzodkwi lub może polecić kajieś dobre odżywki z tej serii będę niezmiernie wdzięczna. aga
    • czy ktoś może mi napisać jak się robi peeling z płatków owsianych? I czy trzeba je mielić (wszędzie piszecie o zmielonych płatkach). Będę niezmiernie wdzięczna
    • Cześć, podajcie przepis na odżywkę z jaja, oliwy i cyrtyny. Ile tych składników i czy jajo całe z białkiem. Na brudne włosy nałozyć czy umyte wilgotne, póxniej tylko spłukac?
    • Mam włosy zniszczone przede wszystkim codziennym prostowaniem, od jakiegoś czasu bezskutecznie poszukuje dobrej odżywki aby wspomógł moje zmaltretowane włoski.Ostatnio przypomniałam sobie domowy sposób na odżywke z żłótka, oliwy z oliwek i soku z cytryny.Podeszłam do tego bardzo sceptycznie ale skoro miałam wszystkie składniki w domu to postanowiłam spróbować.Nałożyłam to na suche włosy owinełam głowę folią i ręcznikiem i chodziłam z tym 3 godz.Po umyciu głowy byłam zachwycona, po...
    • Tak jak w temacie. Przytałam poprzednie wątki ale nie znalazłam tam sprawdzonego przepisu. Czy ten będzie dobry: 1 szkl wody, 1/2 szkl cukru, 1/2 cytryny??
    • dziewczyny ratunku!!!! jak zrobic te paste? probowalam z 10 razy, krocej, dluzej, zmienialam proporcje i nic!!!! prosze, nie przepisujcie przepisow z innych watkow, jesli ich nie wyprobowalyscie - bo ja tych przepisow tez mam sporo! co robie nie tak? opiszcie prosze krok po kroku jak zrobic taka paste :)
    • wiem że robi sią tą maskę do włosów z żółtka,cytryny i nafty ale w jakich proporcjach ,jak się nakłada ,ile trzyma na włosach, i czy włosy później bardzo smierdzą? Będę wdzięczna za rady.
    • buszujac nocami po przeroznych stronach wpadam raz po raz na arykuly poswiecone kosmetykom naturalnym , uznalam, ze warto zachecic Was do zajrzenia na ta sronke , a w szczegolnosci do dzialu - kosmetyki naturalne - jest tam mase ciekawych i niedrogich , a przede wszystkim nie - chemicznych przepisow :)) pozdrawiam blizejnatury.org/
    • skoro macie takie pomysly na pielegnacje urody to i tu mnie nie zawiedziecie - szukam przepisu na sprawdzony, prosty (nie 10-skladnikowy) drink (najlepiej slodko-kwaskowy), oczywiscie z %.
    • Dziewczyny! chcialabym zeby kazda z was, ktora upieksza wlosy jakimis domowymi sposobami, ma jakis ulubiony przepis, podzielila sie nim na forum. to samo jesli wiecie cos o sposobie odzywiania, ktory wplywa na poprawe stanu 'owlosienia"... mam zamiar przystapic do krucjaty przeciw moim sianowatym biednym wloskom, ktore dodatkowo zostaly oszpecone przez krwiozercza fryzjerke w salonie Hair Coif w Wola Parku i potzrebuje waszej pomocy! Dziekuja i pozdrawiam
    • Witam :) Od kilku dni hoduję w słoiku kryształki alg japońskich - dość szybko się mnożą - stoją w bardzo nasłonecznionym miejscu :) Jestem ciekawa, czy Wy prowadziłyście hodowlę alg i jak wykorzystywałyście kryształki? Wodę z alg piję codziennie- zobaczymy jakie będą efekty :) Pozdrawiam :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się