Forum eDziecko eRodzice Oszczędzamy
ZMIEŃ
      przepisy

przepisy

(77 wyników)
    • pisałaś w jednym z wątków na forum o wędlinie własnej produkcji mogłabyś udostępnić przepis na taką domową pyszną szyneczkę???
    • W jakimś wątku mi mignęły ciastka z suszoną żurawiną, których koszt wychodził chyba 4zł i nie mogę odnaleźć tego wątku :( Czy ktoś może ma ten przepis, wie gdzie szukać?
    • Ablims, w innym wątku dałeś przepis na chleb. Zamierzam go zrobić jakoś w tym tygodniu, ale zadziwia mnie brak np. wody.. To jest na pewno kompletny przepis? 2 szklanki mąki przennej 1 szklanka mąki żytniej 750 1 szklanka mąki razowej 2000 0,5 koski drożdzy 2 łyżeczki soli 2 łyżeczki cukru Wymieszać i odstawić aby urosło. Następnie dokładnie mieszamy i wlewamy do formy i czekamy żeby znowy urosło. Jak urośnie to wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Ja pieke 1h w tem 160C w piekarnik...
    • Z racji swojej diety (a co tam, pochwalę się - od 03.01. 8 kg na minusie) zaczęłam się baczniej przyglądać temu co zjada moja rodzinka, no i postanowiłam m.in. upiec chleb. Tak na próbę na początek:) Chciałabym taki pyszniutki i zdrowy, najlepiej z pestkami dyni, słonecznika, ale żeby był prosty w zrobieniu, więc na zakwasie na razie chyba odpada... Przejrzałam różne przepisy w necie, ale nie wiem który jest taki, że napewno się uda. Poratujecie przepisem?
    • proszę o przepis, nie umiem zrobić więc proszę o napisanie jak krowie na rowie tyle wody, dwa skrzydełka, jedna marchewka , dwie łyżki przecieru czy tam puszka pomidorów i zaznaczam że to nie prowokacja po prostu raz zrobiłam i wyszedł ocet siedmiu złodzieji
    • Proszę czy ktoś mógłby podzielić się właśnie takim. Niestety opuściła mnie wena i potrzebuję inspiracji. Z góry dziękuję.
    • najlepszy przepis jaki znalazłyście na forum i stosujecie i warto polecić,ja robie sałatke gyros pychotka palce lizac i blok czekoladowy z dawnych lat pysznnne polecam a co wy polecacie?
    • nigdy nie gotuje kasz, chodz pamietam z dzieciństwa ze chyba lubiłam:) powiem szczerze ze nawet nie rozróżniam ich rodzai. pomożecie, chętnie poczytam jak je przyrządzacie
    • Niedługo będe miała dużo jabłek z działki i chciałabym zrobić mus z jabłek, do jabłecznika lub dla malucha jak znalazł, ale już któryś raz z kolei, po otwarciu zawartość po prostu wychodzi mi ze słoika i cała praca idzie na marne, czy zna ktoś sprawdzony przepis na mus jabłkowy, będe wdzięczna, pozdrawiam wszystkich!
    • Dwie różne galaretki(czerwona, zielona na przykład) 1 śmietna kremówka tak w woreczku , byle miała 30 %. sposób: Jedną galaretke przygotować w połowie wody podanej na opakowaniu tj.w 1 szkalnce i zostawic do stężenia. Najlepiej dzień wcześniej. Pozostałą przyrządzić tak samo i studzić do zimnego. Śmietanę ubić mikserem i gdy juz będzie gęsta to powolutku wlewac zimna galaretkę i delikatnie wymieszac łyżką. Do środka dodajemy galaretkę w kostkę tą z poprzedniego dnia. Lekko mieszamy i...
    • Wszystko jedno z czego, byle nie z królika;)
    • cześć. Często zostaje mi w domu makaron z obiadu (bo mąż czasem zjada coś u swojej mamy:) Czy można prosić o jakieś sprawdzone przepisy na zapiekanki makaronowe.Ja czasem robię makaron z truskawkami -latem.
    • Czy ktoś mógłby podzielić się przepisem na to co w temacie? Wielokrotnie w różnych wątkach pojawiają się stwierdzenia, że ktoś nie kupuje wędlin, tylko piecze mięso na kanapki. Z góry bardzo dziękuję.
    • macie może jakieś fajne przepisy na udka z kuraka,pyszne i niedrogie??
    • Nadmiarowe białka z jajek mrożę i zebrało się ich całkiem sporo. Na razie wykorzystuję do białej lub czekoladowej Pavlowej oraz bezów. Ale są to potrawy b. słodkie siłą rzeczy. Wiem, że można upiec kokosanki, ale tu będzie podobnie: sporo cukru. Przepisy na keks oraz pieguska znam, ale jadamy mało ciast. Kojarzy mi się, że kiedyś trafiłam na przepis na batony bakaliowe (figi, śliwki, orzechy, rodzynki), gdzie baza była białkowa. Wyglądało to w miarę dietetycznie - mniej cukru, sporo błonnika....
    • Szukam jakiegoś sprawdzonego przepisu na ciasto do drożdżowych pierogów. Takie,które zawsze się udaje i łatwo wałkuje.Może robicie i macie doświadczenia w tym temacie?
    • ktoś założył post, miały być tam podawane przez nas przepisy i co? nie ma.............PISZCIE proszę. Tak chciałabym nauczyć sie oszczędzać....
    • Ablims, widziałam Twoją stronę www. GRATULUJĘ! DObrze zorganizowana, poukładana, ładna graficznie. Chapeau bas!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się