-
Ale łatwe, szybkie i dobre:)
W sobotę mamy koncert charytatywny i zobowiązałam się upiec ciasto. Miał być 3 bit ale z racji upałów masowe ciasta odpadają.
Dziękuję za przepisy:)
Ps: z owoców mam truskawki:>
-
bo na święta będę robić świąteczny tort :D
a ponieważ nigdy nie robiłam biszkoptu tortowego, to poproszę was o sprawdzone przepisy, dla debila i debilki ;) bym nie musiała robić 5 razy, że jak zrobię to wyjdzie :D
chodzi mi nie tylko o biszkopt zwykły, ale i brązowy :D i jeszcze pytanie do tych, co robiły kolorowe biszkopty, jak dokładnie je robiłyście.
ma być sprawdzone, by wszyscy się zajadali :P
z lukrem plastycznym poradzę sobie sama :P
DZIĘKUJĘ :*
-
muszę zabłysnąć przed córą i obiecałam jej zrobić pizzę.
mam dwie lewe ręcę, więc prosze o przepis na ciasto, ale nie za cieńkie, łatwe i zawsze wychodzące
-
szukam książki z przepisami kulinarnymi dla diabetyków.
no takiej, żeby jadłospis był.
nie, nie dla mnie, dla znajomego z hameryki...
możecie coś doradzić?
-
Czy masz jakieś sprawdzone przepisy Dukana?
Chlebek zrobiłam, jest fantastyczny, dwa zamroziłam ;)
Ale placki kalafiorowe nijak się nie da przekręcić na patelni.
Jeśli masz sprawdzone, przetestowane dania to się podziel ze swoją ulubioną magielką ;)
fenkju from de mautejn :*
-
Wiem, że jest dużo przepisów w necie ale może , któraś ma już sprawdzony? Mój mąż uwielbia a ostatnio jak byliśmy na mazurach zamówił w restauracji i dostał kompletnie zimny :/ nieźle się wk...rwił, niby mu podgrzali ale stwierdził, że boi się teraz go jeść bo nie wiadomo co teraz z nim zrobili :D nie zapłacił. No kompletnie zimny był. No i jakoś chciałam mu go zrobić, sama też mam ochotę zjeść , dlatego musi być sprawdzony przepis :)
-
macie jakiś sprawdzony?
-
któras tu niedawno pierogami częstowala i jakis super hiper latwy przepis na ciasto miała. Pliiis, rzuccie przepisem na ŁATWE ciasto pierogowe które zawsze wyjdzie i nie trzeba sie narobic jak koń. Bo mnie wychodzi różnie...
-
Już jeden w swym życiu popełniłam. Przepisy wygooglowałam.
No, ale wy pewnie macie lepsze. Za wszystkie z góry dziękuję :)
-
Zostanę obdarowana takim oprawionym. Ale nigdy nic nie gotowałam/piekłam/przyrządzałam z królika.
Poratujcie przepisami ludziska.
-
podajcie,mi prosze jakis sprawdzony przepis(a zarazem latwy do zrobienia) na jakies ciasto albo babke.
help!!!!
moje rece to niezdary wiec jak pisalam cos latwego :)
-
To już któryś z kolei, który smakuje super.
Z racji wolnego czasu trochę eksperymentuję.
Dziś zrobilam ciasto "Shrek" i jajka faszerowane tuńczykiem :)
Wcześniej- kilka rzeczy.
Pierwsze miejsce na razie zajmuje sos do ryżu- po prostu boski!
Danie z makaronem, pieczarkami, kukurydzą i papryką.
Zapiekanka z mięsem.
A niedlugo:
-
kurcze pani w pracy właśnie mnie uraczyłam przepisem na śledzie pomimo że stwierdziłam dobitnie że śledzi NIE LUBIĘ. I tak się zastanawiam po co opowiadać potrawę komuś, kto wyraźnie stwierdza, że takiego czy innego składnika nie lubi? Pani się rozwodzi nad wspaniałością potrawy, rozanielona opowiada co dodaje do tych śledzi a ja cierpnę i muszę udawać że słucham. Przyznaję się bez bicia - przedwczoraj po raz pierwszy w życiu spróbowałam śledzia. I teraz mogę z czystym sumieniem stwierdzić - ...
-
mogą być obiadowe.
macie jakieś sprawdzone i godne polecenia? jakieś sałatki, zupy?
prosze o łopatologiczną prezentację przepisu;)
-
zapodajcie jakieś linki, gdzie są fajne, sprawdzone przez was
przepisy
czy takie potrawy może jeść też dzieć? oczywiście nie będąc na
diecie. Chyba jej nie zaszkodzi,co?
-
ale nie takie proste, latwe i nudne.
jutro jest majowka w szkole u corki i wlasnie 5 minut temu mi oznajmila ze...ma przyniesc ciasto.
no pozno troche jest ale sie poswiece.
tylko pomyslu mi brak.
to moze byc jakies finezyjne, nieznane-zeby nie bylo 66 takich ciast. ale tez zeby nie bylo trudne bo ja .....akurat w pieczeniu kiepska.
szarlotka odpada-kolezanka oli robi:>, sernik na zimno tez-druga kolezanka robi...
no babki-tak na juz, cos niezwyklego, pliss!!!
-
potrzebuję przepis na łatwą i udającą się szarlotkę, pomocy:) Mam mus z jabłek
już gotowy, mam Kasię, mąkę, jaja, cukier waniliowy, proszek do pieczenia i
mleko, da się stworzyć z tego pyszne ciasto? Przepis potrzebny mi na jutro,
chodzi mi o taki, gdzie do masy z jabłek nie dodaje się kisielu ani budyniu, a
ciasto składa się z dolnej i górnej części a pomiędzy nimi jabłuszka. Da się?
Internet pełen przepisów, ja potrzebuję taki więcej sprawdzony, bo w necie
każdy jest "łatwy, szybki, u...
-
a ja przepis na dobra drożdżówke poproszę. |( bry kiedys mi podawałas na
czacie, ale ja wtedy w PL byłam i tam to zostało :( )może byc z jabłkami,
kruszonką... taka co z mlekiem będzie pyyyyszna.
Od razu mówie ze mnie nigdy nie wyszło ciasto drożdżowe... Nie woiem co zle robie
-
kobiety pomóżcie. W grudniu mój ślubny ma urodziny i imieniny jednym, na moje urodziny upiekł mi tort i chciałabym mu się odwdzięczyć. Poza tym ostatnio był cudowny:) Błagam o podsunięcie mi jakiegoś ŁATWEGO przepisu na fajny tort:) Łatwego bo kulinarnie to może i sobie daję radę, ale deserowo nijak. Jeszcze trochę czasu mam więc mogę się przygotować.
-
Nie widziałam takie wątku ogólnego, a fajnie byłoby mieć wszystkie
przepisy w jednym miejscu, ja która NIE UMIE INIE LUBI gotować musi
się zabrać za robotę, więc chętnie będę korzystała z porad. To będzie
taka nasz (e)maglowa kuchnia bo nie chcę mi się latać po innych
forach.
Dobry pomysł ?