Forum Na emigracji Polki w Stanach
ZMIEŃ
      przepisy

przepisy

(71 wyników)
    • Mnie przypadlo zrobienie apple pie na Swieto Dziekczynienia. Jako ze ciast nie pieke, szukam sprawdzonego i latwego przepisu. Mozecie cos doradzic? Moze byc tez placek z innych owocow.
    • Znalazlam fajny przepis na stuffing, ale potrzeba do niego 1/4 szklanke wytrawnego wina, ktore dolewa sie na patelnie i gotuje z innymi skladnikami az wszystkie plyny wyparuja. Czy takie danie nadaja sie dla dzieci? A) Tak, bo alkohol i tak wyparowuje B) Nie, wykluczyc wino z przepisu C) Nie, bez wina potrawa na pewno nie wyjdzie jak trzeba, wiec lepiej szukac innego przepisu bezalkoholowego. Jakie jest wasze zdanie?
    • Moze mam kiepskie ksiazki kucharskie i malo szczescia w szukaniu przepisow przez internet, ale rzadko udaje mi sie znalesc przepis na danie ze slow cooker, ktore zachwyca. Mam dodatkowe utrudnienie, bo nie moga zawierac pomidorow albo ewentualnie w znikomych ilosciach. Moj 4-latek nie cierpi. Wiekszosc przepisow , w mojej ksiazce kucharskiej bazuje wlasnie na nich. Dodatkowy problem do doprawianie. Trzeba z gory wiedziec ile wsypac, bo slow cookera nie mozna otwierac, aby probowac i doprawiac...
    • na 7 obiadow. Musza byc pyszne, nie moga byc pikatne. Wolalabym przepisy weganskie, jesli wegetarianskie, to nabial i bialka nie moga byc jedynym zrodlem bialka. Wolalabym zeby przepis nie mial w ogole nabialu. Jakies linki ze sprawdzonymi przepisami? Moze komus bedzie sie chcialo napisac chociaz jeden przepis? Z gory bardzo dziekuje.
    • czy ma ktos sprawdzony przepis na musake? mam ochote, dawno temu jadlam w Grecji i baaardzo mi smakowalo, przepisow w necie sporo, ale ja wolalabym jakis wyprobowany dzieki
    • Przyjemniej lektury. www.gazetawyborcza.pl/1,75248,5120907.html
    • Dziewczyny, macie jakies popisowe dania ktore serwujecie na Wielkanoc? Szczegolnie mile widziane sprawdzone przepisy na ciasta bez uzycia jajek i nabialu.
    • Dziewczyny (i chlopaki);)szukam fajnego i latwego przepisu na lososia, najchetniej , zeby go upiec w piekarniku, moze byc z warzywami. Nic mi sie nie rzucilo w oko jak narazie. Mam gosci w sobote i chce zeby bylo smaczne ale i latwe. Dzieki
    • taki "polski " z piana z bialek na topie ....Kto poda przepis na cos pysznego ?
    • przegladalam stare watki odnosnie przepisow,wspominalas o indyku faszerowanym cebulka i pieczarkami. napisz prosze dokladny przepis i instrukcje.nie chce nadziewac indyka slodkim nadzieniem bo zalezy mi na gravy. nadzienie z podrobow ten odpada.bede bardzo wdzieczna.pozdrawiam
    • Jadlam to kiedys i baaardzo mi smakowalo. Nie chodzi mi o sernik z galaretka na gorze, ale o cos co jest polaczeniem galaretki i sernika (ser i galaretka sa wymieszane). Czy ktos zna taki przepis? Pycha!
    • bardzo bede wdzieczna za podanie przepisu na sernik,moze macie jakis dobry wyprobowany?z gory dziekuje.
    • Latem wybieram się z narzeczonym do USA na urlop i w czasie tego pobytu będzie tam obchodził urodziny. W związku z tym wolałabym wieźć ze sobą prezent dla niego, niż biegać tam po sklepach. Znalazłam ciekawą serię przedwojennych widokówek (z ok. 1920 r.), ale obawiam się, czy mogę je legalnie wwieźć do USA. Oczywiście wolałabym uniknąć jakichkolwiek problemów na granicy. Czy orientujecie się w przepisach celnych dot. takiego przypadku?
    • Witam, czy ktos ma moze "zpolszczony" przepis na smaczne danie z tej maszyny? Wiem ze jest pelno przepisow amerykanskich ale czesc mojej rodziny ma bardzo "polskie" podniebienie wiec chcialam cos latwego (czyli wrzucam, nastawiam i robie cos innego)wlasnie dla nich ugotowac. Z gory dziekuje
    • uniwersalny i wyprobowany prosze. nie mam doswiadczenia akurat w tym temacie a chcialabym zeby wszystkim smakowalo. -- "Albowiem tak Bog umilowal swiat,ze Syna swego jednorodzonego dal,aby kazdy,kto wen wierzy,nie zginal,ale mial zywot wieczny" Ew Jana3,16
    • Dziewczyny, potrzeba mi porady kulinarnej, jako ze kucharka ze mnie kiepska i w kuchni to sie najczesciej o garnki potykam :) Ale do rzeczy. Probuje przemycic do diety mojego meza troche wiecej warzyw w miejsce miesa. Ciezko idzie, bo w kuchni mojej tesciowej to im wiecej tluszczyku na miesku tym lepiej :) do tego fura ziemniakow i pare listkow samotnej salaty lub ogorki utopione w smietanie (czyli dla niewtajemniczonych - mizeria). Wiec mam pod gorke i do tego dwie lewe rece. P...
    • musze zalozyc oddzielny watek, bo nie wiem czy w tamtym mnie ktos zauwazy;) Potrzebuje przepis na grill wlasnie. Nigdy takich nie robilam, a chce zeby byly dobre. Czy ktos mi powie jak, zeby byly dobre?
    • Jako ze pora odpowiednia moze podzielimy sie swoimi sprawdzonymi przepisami na pysznego indyka... Aby indyk byl soczysty,zawsze go obkladamy plasterkami boczku i pieczemy w specjalnym worku a nadzienie oczywiscie robimy swoje z warzyw,przysmazanej cebulki i pieczarek... Pycha :-)) I oczywiscie do tego czerwone ziemniaczki, biale wino.. :-)) PS. Wlasnie wczoraj kolega nam przyniosl pyszne slowackie biale winko, juz wypilismy .. a szkoda bo byloby perfekt do czwartkowego obiadu. Dla...
    • Bardzo serdecznie Was prosze o przepis na golabki.Zupelnie nie mam pojecia jaka kapuste kupic i jak zrobic sos,aby przypominal taki tradycyjny - polski.Bardzo dziekuje.Pozdrawiam wszystkich serdecznie.Zupelnie udomowiona jestem od dwoch dni;-)Sprzatam i gotuje;-)-mila odmiana jak dla mnie!
    • stawiam dopiero male kroczki w tej dziedzinie i nie wiem jak to prawnie wyglada tzn do jakiej kwoty moge sie nie rozliczac co z kosztami jesli pracuje w domu? musze miec swoja dzialalnosc? macie jakies info???? pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się