Forum Kobieta Porady domowe
ZMIEŃ
      przepisy

przepisy

(100 wyników)
    • Dziewczyny pomocy... Kupiłam automat do pieczenie chleba i pierwszy wypiek to klapa...zakalec:( a tak ładnie pachniało w całej kuchni Proszę podajcie jakieś proste przepisy na chleb w automacie. Jeśli to możliwe, to bez zakwasu:)
    • Z racji tego ze mieszkam w Szwecji nie mam dostepu do spirytusu bo w Szwecji jest traktowany jak miekki narkotyk i jest absolutnie zabroniony.Jesli znasz przepis na nalewke z wodki bardzo prosze o wyslanie na e-mail adamusso@hotmail.com. Dziekuje bardzo ..pozdrawiam Adam P.S. czy nalewki maja termin waznosci czy jak wino czym starsze tym leprze?
    • to nie sok tylko syrop. Po 40 minutach gotowania witamina C nie ma szansy przetrwać. Otrzymujemy więc straszliwie słodki i niemal bezwartościowy ulep.
    • Uwaga generalna do nalewek robionych na cukrze. Skuteczniejsze i znacznie lepsze efekty smakowe daje odwrócenie kolejności. Najpierw zalać owoce spirytusem ok. 70% na okres od 3 do 4 tyg, a nastepnie zasypać cukrem na ok. 4 tyg., po tym czasie oba płyny połączyć i odstawić do macerowania na 4 tyg. po tym czasie filtrować i butelkować. Dojrzewanie min. 3 m-ce. Tak produkuję jezynówkę, wisniówkę i pigwówkę. Są rewelacyjne, bo alkohol idealnie wyługowuje smak i zapach, a cukier wycią...
    • Co tu mówić jestem antytalent do ciast. Dziś nawet bitej śmietany nie umiałam ubić... Więc jeśli macie jaieś fajne przepisy na łatwe, szybkie, smaczne i takie co się ZAWSZE udają ciasta to poproszę. Moje koleżanki też na nie czekają... Dziękujemy!!!
    • ..naprade na bardzo pyszne danie za nie duże pieniądze. Napewno macie jakies pomysły..licze na was..
    • Moglibyscie dac mi przepis na placki ziemniaczne dla 1 os? Z gory b.dziekuje
    • Moje drogie.. szukam przepisu na dobre lecho, kilka razy próbowałam robić ale nie wychodzi mi, ciagle czegoś brakuje w smaku, jeśli macie jakieś sprawdzone przepisy na to fantastyczne danie, podajcie prosze. Z góry piękne dzięki!:-)
    • Czy któraś z Pań, zna łatwy i prosty (szybki) przepis na sos ? Obojętnie jaki ;) (najlepiej mięsny) I nie oczekuję tu odpowiedzi "Kup w torebce" Chciałabym ravzej jakiś domowy przepis ;) Z góry dziękuję :)
    • Czy ktoś zna przepis na sałatkę ziemniaczaną - proszę o przepis
    • Szukam dobrego przepisu na tak zwane "wyrosniete gofry":moje wychodza mi oklaple,ale da sie jesc:Czy ktos ma dobry i latwy przepis na pyszne puszyste gofry?Dajecie mleko czy wode do receptury?POZDRAWIAM!!! ;-)
    • Szukam przepisu na ciasto, robiłam je tylko 1 raz i to jakiś czas temu. Gdzieś zapodziałam przepis a niestety nie pamiętam dokładnie proporcji i wszystkich składników. Ciasto bazowało na wiórkach,białej czekoladzie, którą rozpuszczało się i mieszało potem z upitą śmietaną 36%. Wcześniej piekło się biszkopt, który krojony był a następnie otaczany w tej masie. Całość posypywało się wiórkami i migdałami. I tylko tyle pamiętam :-( Bardzo prosze o przepis, ciasto było super i chcia...
    • szukam jakiegos naprawde dobrego przepisu na ciasto do pizzy najlepiej zeby bylo cienkie smaczne i dobrze wygladalo...:)dzieki
    • W sobotę robiłam ciasto "Królewiec" z ostatniego PD. Nie tylko w masie nie było podane ilości cukru ale równiż niedokładny opis bo krem mi się zwarzył. Czy ktoś wie jak powinno się go zrobić i ile dać cukru.
    • Bardzo prosze o jakieś wypróbowane i oczywiście ....smaczne!
    • Znacie taki? zeby ciasto było miekkie? i smaczne?
    • Czy ktoś zna dobry przepis na surówkę z czerwonej kapusty? Ale naprawdę taki super.
    • Może macie jakiś wypróbowany przepis na ogórki kiszone ( jakoś co roku nie bardzo mi wychodzą ) proszę o sprawdzone przepisy , z góry dziękuję
    • Jak ktoś zna dobry,sprawdzony przepis na gofry to będe wdzięczna za podanie go.Pozdrawiam.
    • Wiem ,ze to nie forum kuchnia ale prosze o pomoc bo nigdzie nie moge znalezc przepisu na PIERNIK KWIATEK zwany takze SPOD KAMIENIA .Podobno przepis byl w zupelnie pierwszym Poradniku domowym .Z gory dziekuje za odpowiedzi .Pozdrawiam wszystkich . WIELKIE DZIEKI .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się