przepisy

(314 wyniki)
  • Bardzo proszę o polecenie jakiejś stronki z przepisami na obiady-coś bez udziwnień w stylu krewetki itp, Po prostu znudziły nam się typowe kotlety, może ktoś poleci coś fajnego? Pozdrawiam :)
  • Prosty, krótki... :)
  • chcialabym prosic o doprecyzowanie przepisu na sernik . znalazlam taki dosc ciekawy w googlach , wydaje sie dosc latwy , a to bedzie moj sernikowy debiut, wiec mam troche cykora,ze nie wyjdzie. w przepisie podane jest ,ze trzeba dodac tluszcz , mam margaryne palme . tylko nie jest okreslone ,czy mam ja dodac roztopiona czy taka rozmieknieta tylko . poradzicie jak mam to zrobic ? z gory dziekuje . :)
  • W niedzielę będę miała gości i potrzebują jakiś przepis na gorące danie, najlepiej z piersi kurczaka. Żeby było dobre, łatwo i szybko się robiło, żeby nie było zbyt wielu wyszukanych składników i żeby jeszcze ładnie wyglądało. Żeby pasowało do ryżu (ale niekoniecznie). I niekoniecznie z kurczaka.
  • ma może ktoś?szybko, tanio i skutecznie?
  • Uwielbimy śledzie, ale nasze przepisy juz nam się opatrzyły trochę. Możecie podzielić się swoimi byle nie na słodko, bez rodzynek etc. Będę wdzięczna. Dobrych przepisów na śledzie nigdy dosyć.
  • Organizuję imieninki męża, będzie kilka osób. Szukam przepisu na jakąś zwykłą sałatkę bez udziwnień, coś a la tradycyjna sałatka warzywna, proste, smaczne, szybkie do zrobienia, co polecacie?
  • Ciekawi mnie czy macie swoje sprawdzone przepisy na drinki lub koktaile. Przyznam sie ze nigdy nie robilam zadnych drinkow i nawet nie pilam, a chcialabym zaskoczyc czasem gosci czyms nowym. Szukam przepisow na rozne drinki ale przewaznie wymagaja mieszania roznych alkoholi co z pewnoscia wychodzi bardzo drogo. Z interesujacych przepisow znalazlam bellini qchnia.wordpress.com/2009/02/07/bellini/pimms www.winemag.com/Wine-Enthusiast-Magazine/June-2010/Wimbledon-and-the-Pimm-rsquos-Cup/ w...
  • Dziewczyny podpowiedzcie prosze jakieś przepisy na dania z kaczki. Poza kaczką z jabłkami oczywiście. U mnie cała rodzinka lubi kaczuszki, a pomysłów brak.
  • Uwielbiam gotować, ale gotować z głową czyli prosto i szybko . Nie lubię spędzać nad jedną potrawą dłużej niż godzinę . Przepisy mają "robić się same" a potrawa ma być smaczna. Dlatego wpadłam na pomysł podzielenia się banalnie prostymi przepisami. Co Wy na to? na pewno macie zachomikowane takie przepisy w stylu siadasz w kuchni pstrykasz dwa razy palcami i masz trzydaniowy obiad a naczynia zmywa dobra wróżka :) [b]Jeśli pomysł się przyjmie to w ramach ułatwienia proponuję w TEMACIE ...
  • Dziewczyny - potrzebuję sprawdzonego przepisu na ciasto do pizzy, najlepiej cienkie i niezbyt skomplikowane czy czasochłonne - będę miała gości i pizza robiona będzie w dużych ilościach na bieżąco. Znacie taki?
  • W minioną niedzielę jadłam ciasto, które brat kupił będąc przejazdem w Radomiu. Było to ciasto na cieniutkim biszkopcie czekoladowym, na to była położona delikatna w smaku i mocno alkoholowa masa kawowa, w masie były zanurzone bezy, dość chrupiące jak na fakt całkowitego zanurzenia w masie. Na wierzchu ciasto było posypane uprażonymi orzeszkami arachidowymi i popisane czekoladą. Ciasto było rewelacyjne, nie za słodkie, dość wilgotne, pychaaaaa...... ma ktoś pomysł co to za ciasto.....
  • Dziewczyny bardzo proszę poratujcie mnie przepisem na dobre muffinki, najlepiej jakieś czekoladowe z praawdziwą czekoladaą (mleczną), najlepiej jakby były takie mokre. Net jest pełny przepisów i wszedzie pisze ze to najlepsze przepisy, ale kiedyś już robiłam "te najlepsze" i żadnej rewelacji nie było, można powiedzieć ze cisto bardzo srednie w smaku jedynie kształt mufinkowaty ładny;)
  • Dziewczyny poszukuje przepisu na czastki kurczaka w piwie. nie tego pieczonego na butelce a po prostu czastki w brytfannie. przepis ma byc sprawdzony a kurczak ma byc pyszny :) Przepis potrzebny na gwalt na dzis wieczor dla siostrzenca,ktory ma zamiar sie oswiadczac :)
  • jakis czas temu w wysokich obcasach extra byl artykuł i przepis na rosół wg najsztuba , niestety nie mogę go odnależć , może ktoś mnie poratuje? dziekuje!
  • podajcie mi prosze. slyszalam, ze bywaja wersje mniej lub bardziej udziwnione, dluzej i krocej trwajace, a ja nigdy go nie robilam, a poza tym nie mam za wiele czasu, wiec chcialabym jak najmniej klopotliwie ;) z kruszonką koniecznie! :P dzięki.
  • W necie jest masa przepisów, ale ja potrzebuję nietypowy i nie mogę znaleźć :( Otóż potrzebuję przepis na chleb: - na zakwasie żytnim (zakwas mam już zrobiony) - z mąki [b]pszennej 1850[/b] (został mi worek po Montignacu!) - z automatu Mam też mąkę orkiszową typ 2000 i 3000 (ale mniej) HELP!
  • planuje dziś lepić uszka do barszczu na wigilię, proszę o sprawdzone przepisy. W archiwum znalazłam taki: Re: uszka z grzybami!!!??? dzioucha_z_lasu 17.12.07, 16:06 zarchiwizowany Polecam świetne i fantastycznie łatwe ciasto: ok. 0,5 kg mąki i ok. 400 ml. maślanki - wyrobić. Oczywiście może trzeba będzie więcej mąki lub maślanki - to zależy jaka mąka, ciasto powinno być elastyczne i bez grudek. Przed wałkowaniem trzeba posypać mąką stolnicę i placek ciasta, świetnie się klei, j...
  • Witam w tym roku postanowiłam zaszaleć i zrobić na święta tiramisu- podeślijcie jakiś sprawdzony przepis. Z góry dziękuję.
  • Własnie natchniona chwilą stwierdziłam ,że mam ochotę po raz pierwszy zrobić domowy pasztet . Podzielcie się swoimi sprawdzonymi przepisami abym nie dała plamy :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się