-
Bardzo proszę o polecenie jakiejś stronki z przepisami na obiady-coś bez udziwnień w stylu krewetki itp, Po prostu znudziły nam się typowe kotlety, może ktoś poleci coś fajnego?
Pozdrawiam :)
-
Prosty, krótki... :)
-
chcialabym prosic o doprecyzowanie przepisu na sernik . znalazlam taki dosc ciekawy w googlach , wydaje sie dosc latwy , a to bedzie moj sernikowy debiut, wiec mam troche cykora,ze nie wyjdzie.
w przepisie podane jest ,ze trzeba dodac tluszcz , mam margaryne palme . tylko nie jest okreslone ,czy mam ja dodac roztopiona czy taka rozmieknieta tylko . poradzicie jak mam to zrobic ?
z gory dziekuje . :)
-
W niedzielę będę miała gości i potrzebują jakiś przepis na gorące danie, najlepiej z piersi kurczaka.
Żeby było dobre, łatwo i szybko się robiło, żeby nie było zbyt wielu wyszukanych składników i żeby jeszcze ładnie wyglądało. Żeby pasowało do ryżu (ale niekoniecznie).
I niekoniecznie z kurczaka.
-
ma może ktoś?szybko, tanio i skutecznie?
-
Uwielbimy śledzie, ale nasze przepisy juz nam się opatrzyły trochę.
Możecie podzielić się swoimi byle nie na słodko, bez rodzynek etc.
Będę wdzięczna. Dobrych przepisów na śledzie nigdy dosyć.
-
Organizuję imieninki męża, będzie kilka osób. Szukam przepisu na jakąś zwykłą sałatkę bez udziwnień, coś a la tradycyjna sałatka warzywna, proste, smaczne, szybkie do zrobienia, co polecacie?
-
Ciekawi mnie czy macie swoje sprawdzone przepisy na drinki lub koktaile. Przyznam sie ze nigdy nie robilam zadnych drinkow i nawet nie pilam, a chcialabym zaskoczyc czasem gosci czyms nowym. Szukam przepisow na rozne drinki ale przewaznie wymagaja mieszania roznych alkoholi co z pewnoscia wychodzi bardzo drogo. Z interesujacych przepisow znalazlam
bellini
qchnia.wordpress.com/2009/02/07/bellini/pimms
www.winemag.com/Wine-Enthusiast-Magazine/June-2010/Wimbledon-and-the-Pimm-rsquos-Cup/
w...
-
Dziewczyny podpowiedzcie prosze jakieś przepisy na dania z kaczki. Poza kaczką z jabłkami oczywiście.
U mnie cała rodzinka lubi kaczuszki, a pomysłów brak.
-
Uwielbiam gotować, ale gotować z głową czyli prosto i szybko .
Nie lubię spędzać nad jedną potrawą dłużej niż godzinę . Przepisy mają "robić się same" a potrawa ma być smaczna.
Dlatego wpadłam na pomysł podzielenia się banalnie prostymi przepisami.
Co Wy na to? na pewno macie zachomikowane takie przepisy w stylu siadasz w kuchni pstrykasz dwa razy palcami i masz trzydaniowy obiad a naczynia zmywa dobra wróżka :)
[b]Jeśli pomysł się przyjmie to w ramach ułatwienia proponuję w TEMACIE ...
-
Dziewczyny - potrzebuję sprawdzonego przepisu na ciasto do pizzy, najlepiej cienkie i niezbyt skomplikowane czy czasochłonne - będę miała gości i pizza robiona będzie w dużych ilościach na bieżąco. Znacie taki?
-
W minioną niedzielę jadłam ciasto, które brat kupił będąc przejazdem w Radomiu.
Było to ciasto na cieniutkim biszkopcie czekoladowym, na to była położona delikatna w smaku i mocno alkoholowa masa kawowa, w masie były zanurzone bezy, dość chrupiące jak na fakt całkowitego zanurzenia w masie. Na wierzchu ciasto było posypane uprażonymi orzeszkami arachidowymi i popisane czekoladą. Ciasto było rewelacyjne, nie za słodkie, dość wilgotne, pychaaaaa...... ma ktoś pomysł co to za ciasto.....
-
Dziewczyny bardzo proszę poratujcie mnie przepisem na dobre muffinki, najlepiej jakieś czekoladowe z praawdziwą czekoladaą (mleczną), najlepiej jakby były takie mokre.
Net jest pełny przepisów i wszedzie pisze ze to najlepsze przepisy, ale kiedyś już robiłam "te najlepsze" i żadnej rewelacji nie było, można powiedzieć ze cisto bardzo srednie w smaku jedynie kształt mufinkowaty ładny;)
-
Dziewczyny poszukuje przepisu na czastki kurczaka w piwie. nie tego pieczonego na butelce a po prostu czastki w brytfannie.
przepis ma byc sprawdzony a kurczak ma byc pyszny :)
Przepis potrzebny na gwalt na dzis wieczor dla siostrzenca,ktory ma zamiar sie oswiadczac :)
-
jakis czas temu w wysokich obcasach extra byl artykuł i przepis na rosół wg najsztuba , niestety nie mogę go odnależć , może ktoś mnie poratuje? dziekuje!
-
podajcie mi prosze. slyszalam, ze bywaja wersje mniej lub bardziej udziwnione, dluzej i krocej trwajace, a ja nigdy go nie robilam, a poza tym nie mam za wiele czasu, wiec chcialabym jak najmniej klopotliwie ;)
z kruszonką koniecznie! :P
dzięki.
-
W necie jest masa przepisów, ale ja potrzebuję nietypowy i nie mogę znaleźć :(
Otóż potrzebuję przepis na chleb:
- na zakwasie żytnim (zakwas mam już zrobiony)
- z mąki [b]pszennej 1850[/b] (został mi worek po Montignacu!)
- z automatu
Mam też mąkę orkiszową typ 2000 i 3000 (ale mniej)
HELP!
-
planuje dziś lepić uszka do barszczu na wigilię, proszę o sprawdzone przepisy.
W archiwum znalazłam taki:
Re: uszka z grzybami!!!???
dzioucha_z_lasu 17.12.07, 16:06 zarchiwizowany
Polecam świetne i fantastycznie łatwe ciasto: ok. 0,5 kg mąki i ok.
400 ml. maślanki - wyrobić. Oczywiście może trzeba będzie więcej
mąki lub maślanki - to zależy jaka mąka, ciasto powinno być
elastyczne i bez grudek. Przed wałkowaniem trzeba posypać mąką
stolnicę i placek ciasta, świetnie się klei, j...
-
Witam
w tym roku postanowiłam zaszaleć i zrobić na święta tiramisu- podeślijcie jakiś sprawdzony przepis. Z góry dziękuję.
-
Własnie natchniona chwilą stwierdziłam ,że mam ochotę po raz pierwszy zrobić domowy pasztet . Podzielcie się swoimi sprawdzonymi przepisami abym nie dała plamy :)