Forum Zdrowie Dieta Dieta South Beach
ZMIEŃ
      przepisy

przepisy

(87 wyników)
    • Podaję obiecany przepis - wynik badań, które były utrudnione o tyle, że robiłam na mnóstwo testowych sposobów a nie robiłam starannych notatek i trochę mi się myliło. Ciasteczka są super na podróż. Smakują nawet niedietującym facetom ! WERSJA PODSTAWOWA: - 4 łyżki otrębów NIEGRANULOWANYCH* - polać wrzątkiem, [b]WAŻNE[/b]: tylko tak, żeby pomoczyć, one nie mają "pęcznieć"; - 2 białka - 8 łyżek pestek z dyni potłuczonych (używam buta i reklamówki) - 2 garści orzechów (j.w.) - słodzik...
    • Witam, zagladacie moze na jakies blogi z przepisami south beach? Jakie sa wg Was najlepsze?
    • Wiem, wiem... wątek z przepisami już jest, ale... proponuje żebyśmy zamieszczały tu sprawdzone przepisy na jedzonko w fazie I - dania proste, szybkie, smaczne, może jakieś niskokaloryczne przekąski lub zapychacze :-) mam książkę SBT i wiem że są w niej przepisy, ale jak już ktoś jej wypróbował lub ma swoje propozycje to chętnie skorzystam (nie tylko ja, podejrzewam) Z góry dziekuję wszystkim bardziej doświadczonym palżowiczkom ;-)
    • Witam, pomyślałam, że skoro majówka za pasem, to pewnie wiele z nas przygotowuje się do grillowania. Poniżej wybrane przeze mnie 10 potraw, które są zgodne z dietą South Beach i doskonale pasują na majówkę. 1. hamburgery wołowe (faza 1) polskiesouthbeach.blogspot.com/2010/04/hamburger.html 2. sałata z jajkiem i boczkiem (faza 1) polskiesouthbeach.blogspot.com/2010/04/saata-z-jajkiem-i-boczkiem.html 3. sałatka z warzyw z fetą (faza 1) polskiesouthbeach.blogspot.com/2010/03/saat...
    • Witajcie, juz długo nic nie wklejałam, jak skonczylam I faze. Ale cały czas próbuje coś tam pichcić i szukam w necie. Ja jestem z tych co lubia przyrządzać danie góra w 10 minut, wiec tez przpeisy które bede podawala nie zajmują dużo czasu i sa proste i smaczne. Z zeszłych wątków też powklejam przepisy dla dziewczyn/chłopaków którzy są na I fazie, bo pamietam ze ja tez mialam problem z monotonia w kuchni. Życze smacznego :))) PS. Polskiesothbeach - nie chce byc Twoja konk...
    • Tutaj możemy wrzucać przepisy, które można wykorzystać w 1 fazie diety :) Proszę o wpisywanie nazwy potrawy w temat - łatwiej będzie odszukać.
    • znacie jakis fajny, dopuszczalny w I fazie przepis z wykorzystaniem grzybów? własnie wróciłam z lasu i mam pare kozaków i prawdziwków, napiszcie z czym poza cebula na patelni mozna je jeszcze przyrządzać
    • kotleciki mielone z tym serkiem wiejskim co sie ciagnie jak mozarella^_^ jutro zrobe.
    • Może to żaden patent, ale mi osobiście po eksperymentach wyszło coś pysznego. 2 kostki chudego sera białego, jogurt 0%, cebula pokrojona w małą kostkę i makrela. Po oddzieleniu od ości wszystko miksujemy dodając soli i pieprzu. Jogurtu tyle żeby nie było zbyt twarde, ale nie za dużo, żeby nie była breja. Smakuje wyśmienicie, bardzo (!!!) sycące - właśnie opędzlowałem na śniadanie pół salaterki i pękam. No i ktoś kto lubi ryby powinien być zachwycony smakiem. Polecam!
    • Wpisujemy fazę z której jest przepis i produkty ewentulanie sposób wykonania. Jeśli są jakieś pytania może zakładajmy nowy wątek to konkretnej osoby żeby nie zaśmiecać tego :)
    • .......ale trzeba mieć zakwas, który krąży w ludziach, i nie wiem czy można go zdobyć w jakiś inny sposób!! Może ktoś coś wie?? CHLEB SAMO ZDROWIE 1. 1kg mąki pszennej pełnoziarnistej, np. firmy "Heliant", 2. 5 szkl. wody przegotowanej ostudzonej, 3. Po 1 szkl. (lub trochę mniej): siemienia lnianego, otrąb pszennych, płatków owsianych, ulubionych ziaren, np.słonecznika, dyni, sezamu..... 4. Kopiasta łyżka soli. 5. Zakwas. 6. Oliwa. Mąkę, wodę, só...
    • HEjka Szukałam i szukała ale nie mogę znaleźć. Czy Ktoś ma może przepis na chleb żytni albo razowy. Proszę o pomoc. Wszystkim z góry dziękuję. Pozdrowienia
    • hej! wczoraj zapowiedzieli mi się goście, a ja równiótko w połowie 1 razy (-1,8 kg). No i przekopałam cały interet aż natrafiłam na fasolowe brownie! Zrobiłam, goście zachwyceni i ten wyraz z twarzy, że własnie zjedli ciasto..... z fasoli :))) FASOLOWE BROWNIE o smaku piernika Składniki: 1 puszka białej fasoli (najlepsza jest Butter bean - bardzo duża, biała) 4 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki kakao 2 łyżeczki przyprawy do piernika 0,5 łyżezki cynamonu aromat r...
    • byc moze takie pozycje są juz na forum,byc moze nie zauwazylam,dlatego prosze o łatwe przepisy na zupki a I fazie,chce spytac rowniez jakie dodatki do omleta ,zeby był na słodko [dzem moze byc ? ],a do wersji na słono ? dzieki za odp,jesli ktoś miałby jakies przepisiki to poprosze na maila: kicius19@vp.pl
    • Witam , chcę rozpocząć tę dietę , nawet kupiałm sobie książkę ale te przepisy są dla mnie z księżyca i nie na moja kieszeń , czy sa tańsze polskie przeposy i jak je zdobyć ? Pozdrawiam
    • proponuję wpisywać tu przepisy do 2fazy będzie łatwiej je znaleźć i ułatwi to życie tym z nas, które często nie mają pomysłu na dobry i niebanalny obiadek:)
    • przepis zaznaczam nie przeze mnie wymyslony ale 3 miesiace oczywiscie nie non stopo na nim zyje i robie od razu na 2 dni Zatem:gotujemy fasolke szparagowa (kupuje mrozona bo jest oczyszczona ze sciegien)ale mozna swieza w tym czasie kroimy piers zkurczka na patelni smażymy cebulke do niej wrzucamy pokrojonego na kawałki kurczaka smażymy potem dodajemy fasolke smażymy razem doprawiajac sola i chilli-pycha mnia mniam
    • Mam propozycję może zamieścimy tu w jednym miejscu przepisy, z których skorzystać można bedzie na świeta.Bedzie nam łatwiej coś wybrać.
    • Wpisujemy fazę z której jest przepis i produkty ewentulanie sposób wykonania. Jeśli są jakieś pytania może zakładajmy nowy wątek to konkretnej osoby żeby nie zaśmiecać tego :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się