-
Witam serdecznie ,
Mam psa rasy owczarek niemiecki , ma on 4 miesiące i ostatnio przez kilka dni wymiotował. Po zrobieniu uzg okazało się , że ma obce ciało w żołądku. Następnego dnia miał mieć operacjię - wyjęcie przedmiotu. Jednak zrobiono mu kolejne prześwietlenie i o dziwo , przedmiotu już nie było. Mimo to rozcięto go aby sprawdzić czy aby na pewno nic tam nie ma. Pies miał także w tym samym dniu zrobione badania krwi. Wyniki wyszły fatalne. WBC aż 92 ! Gdzie norma wynosi od 6-17. Do...
-
Znalazłam u psa 2 opite kleszcze :( Jakie są szanse, ze nic nie
złapał? Weterynarz straszył mnie, ze większość kleszczy jest zarażona
i przenosi choroby. Teraz bez przerwy się psu przyglądam, na
szczęście mam lecznicę 2 ulice dalej 24/dobę. Trudno mi stwierdzić
czy pies jest ospały czy nie, dziś od rana nie jadła (ale się czasami
jej tak zdarza), głównie śpi na balkonie (ale to też nic
niezwykłego). Czy są jakieś bardzo charakterystyczne objawy?? Boję
się, że je przeoczę a chyba...
-
Zuważyłam przypadkiem(na zdjęciu, bo wtedy najlepiej widać), że mój pies ma
stale powiększoną jedną ze źrenic, tutaj są zdjęcia:
[img] pix.nofrag.com/9c/90/f3c62615d00878e218c9617114a9.jpg[/img]
[img] pix.nofrag.com/14/8a/87c2c9f875c7b30eb415e45e1576.jpg[/img]
nie wiem dlaczego tak się stało i czy ma tak od urodzenia, wczesniej tego nie
zuważyłam. Czy to może mieć jakiś związek z padaczką?
Suczka ma 7 lat i od dwóch lat niewielkie, rzadkie ataki padaczki: atak trwa
do 1-2minut, podc...
-
mój pies sika,wymiotuje i wypróżnia sie krwią, nic nie je nie pije a co wypije ze strzykawki to zwymiotuje !! przyjmuje kroplówki , elektrolity i zastrzyki :( pomocy . dzisiaj o 19 mamy znowu wizyte. Pomocy!!!!
-
Zrobił się już duży, łysy placek.
Nie wiem już co mam robić. Jak mam dzień wolny, to pilnuję, ale w tygodniu chodzę do pracy, a pies jest sam w domu albo ogrodzie.
To już drugi raz podczas linienia. Nie jest to błahy temat, bo z tego zrobił się stan zapalny.Na spacerze jakaś mikroranka została zapaskudzona i przez noc zrobiła się paskudna rana i opuchlizna. Mamy antybiotyk, wcześniej były zastrzyki. Rana jest już czysta i goi się, ale lizanie nie ustaje.
Bandażowanie działa na chwilę, bo...
-
Pies na rok...Od samego początku ciężko było nauczyć go siusiania na dworzu. Wydawało już sie wychodzić na prosta ok 6,7 miesiąca praktycznie nie robił domu ogóle..Co kilka dni zdarzyło mu się zrobic siusiu.Reagowaliśmy od początku krzykiem i klapsem tyłek.Z Pies dośc często wychodził na dwór ok 6,7 razy na dobe.Z czasem siuśki były coraz cześciej domu. Gdy wychodziliśmy po powrocie gdzieś narobił...Od jakiś 2,3 msc robi domu codziennie!!!!Nie mam juz na to sił!Próbowaliśmy już udwać,że ...
-
Witam wszystkich serdecznie ;) mam problem z moja 3 letnia Labradorką otóż od jakiegoś czasu zaobserwowalam ze ma dreszcze ,ale tylko w sytuacjach np.: gdy gotuje a ona leży 2 metry dalej obserwuje mnie z bardzo stresowym zachowaniem czyli gdy tylko na nią spojrze odwraca głowę trzęsąc sie i nerwowo odwraca wzrok lub gdy cała rodzina je obiad a ona z ukrycia ciagle spogląda i tez sie trzęsie, pies nie podchodzi do stołu bo została tak nauczona. Jak od czasu do czasu dostaje karmę z puszki tak...
-
Dalam wczoraj psu 3 male kosci wolowe z zupy, bylo na nich duzo miesa i chrzastek i chcialam, zeby piesek sobie poobgryzal. Ma w domu rozne kosci i je gryzie na mniejsze, ktore potem zostawia, ale wczoraj polknal kosci.
Teraz ma odruch wymiotny i bardzo sie martwie, czy mu to nie zaszkodzi. Na spacerze sie normalnie zalatwial, wiec jak na razie nie wyglada na to, zeby go zatkalo. 2 kosci byly malutkie, ale jedna calkiem spora i nieregularnych ksztaltow. Te kosci sie dlugo gotowaly, jakies ...
-
Mój psiak miał 2 ni temu operację - usunięcie jądra z jamy brzusznej + drugiego, prawidłowo osadzonego. Bardzo się martwię, leży 2 dni, nie wstaje, nie pozwala się dotknąć, rana bardzo brzydko pachnie. Ma kaftanik zabezpieczający ranę, zdejmuję mu tylko 2 razy dziennie na siusiu. Myślałam, że po dwóch dniach będzie ok, ale jest jakby gorzej niż wczoraj. Piesek jest młody, ma niecale 2 lata, bardzo energiczny, przyjazny i ruchliwy na co dzień. Czy ktoś miał takie doświadczenia i może mi coś po...
-
Niedawno pisalam na tym forum o moim piesku, ktory ma depresje po smierci brata. Nie mozna go zostawic samego, bo piszczy, placze, wyje i generalnie okropnie histeryzuje.
Ostatnio bylismy 10 dni na wakacjach i pies zostal u pani, ktora ma swoje 3 suczki i dorabia sobie opieka nad psami. Nasz futrzak przy odbiorze byl zupelnie innym psem - przyszedl tylko na chwileczke sie przywitac (zadnej szalonej radosci po dlugiej rozlace) i zaraz znowu polecial bawic sie z przyjaciolkami - tarzali sie...
-
Witam.
W dniu dzisiejszym odebraliśmy naszego pieska Amstaffa z kliniki w Warszawie, przebywał tam od poniedziałku. Miał robioną transfuzję krwi,wyniki były straszne :( Po przetoczeniu krwi wystąpiła autoagresja,ale podany steryd delikatnie podniósł mu hematokryt i w dzisiejszej morfologii z 8,6 wzrósł do ponad 10. W wypisie mam też informację,że stwierdzono dużą liczbę nowych krwinek. Czy wszystko idzie ku lepszemu??? Piesek chodzi, załatwia się normalnie, je, pije wodę, nerki ok. Martwim...
-
Witam proszę o pomoc jak mogę złagodzić ból psa z powodu opuchniętej szyi do której nie daje się w ogóle dotkną. Pies mieszaniec podobny do amstafa- doga. w dniu dzisiejszym tj w niedziele w swojej okolicy nie mam żadnego weterynarza który mógłby go przyjąć....
-
Witam.... mam 15 letniego psa. Ostatnio zaczął słabo chodzić, a dzisiaj nie może się utrzymać na nogach. Wczoraj po badaniu przez weta dostał metacam i było niewiele, ale trochę lepiej.
Dzisaj rano nie może ustać na nogach. Próbuje, ale zarzuca go ciagle w jedną stronę. Bylimy u kolejnego weta. Tym razem badanie było dłuższe i polegało na obserwacji układu ruchowego i nerwowego. Pan dokotor nawet leżał na ziemi, ciagnął go za nogi itd. Oglądał mu też oczy i stwierdził lekki oczopląs. Otrz...
-
Witam. Mamy w domu spaniela ang. Pies jest rozpuszczony przez ojca jak dziadowski bicz, ale najgorsze w jego zachowaniu jest agresywne rzucanie się na osobę wychodzącą z mieszkania, i już obojętne czy jestem to ja, facet spisujący liczniki czy jakiś gość. Pies ma 8 lat, a takie akcje robi od jakichś 2. Biegnie z furią i wrzaskiem za wychodzącym i probuje chwycic za noge, co już mu się udało, ale na szczęscie pani, której to zrobił odpuściła i nie wyciągnęła konsekwencji. Skąd to się bierze i ...
-
Witam, zostałam zainspirowana wątkiem o negatywnej reakcji suki do małej dziewczynki i postanowiłam zapytać o wasze zdanie na temat dziwnego zachowania mojego psa.
Dwa lata temu przygarnęłam psa (samca, niekastrowanego ok. 2 letniego) . Został podrzucony w okolicę mojego domu w Warszawie, prawdopodobnie ze wsi. Bał się dosłownie wszystkiego z wyjątkiem dzieci i innych psów. Był zdezorientowany. Po żmudnych szkoleniach został wesołym brykającym osobnikiem, ma tam swoje dziwactwa i własne zdan...
-
Wiem ze trzeba pracować i zostawić psa w domu,ale pytanie na jak długo mozna aby sie nie odbiło to na psim pęcherzu? Wiem że moj piesek wytrzyma długo ale nie wiem czy sie stara czy nie ma dużego parcia na pecherz przez bite 8h.Powinnam zapytac weta ale prawde mówiac jakos mi głupio. Szukalam w necie nt fizjologii psa ale nie znalazłam odpowiedzi.Jesli ktos ma jakas szczegolna wiedzę na temat prosze o posty.
-
WITAM. NIE BYLAM NA EUTANAZJI MOJEGO PSA, MAM WYRZUTY... moj ukochany pies odszed na zawsze , meczyl sie od kilku miesiecy miala raka na koniec zaczely jej krwawic sutki zaczela sie dusisć , mama nie mogla patrzec na jej cierpienie ja tego nie widzialam bo mieszkam 300 km od swojego rodzinnego domu.ale slyszlama co mama mi opowiadala jak ona sie czuje i jak cierpi i kazdego dnia plakałam czulam ze trzeba bedzie podjac ta najgorsza decyzje. . rano gdy podjelismy decyzje ze psa usypiamy, chc...
-
U naszego azora wyszła marskość wątroby. Z dnia na dzień dostał wodobrzusza, badania wykazały właśnie chorą wątrobę. Dostał furosemid, żeby zeszła woda i lekkostrawną dietę do końca życia, plus essentiale forte. Lekarz zalecił gotowany ryż,warzywa i mięso. Problem w tym, że pies nie chce tego jeść. Przez pierwsze kilka dni coś skubnęła, ale teraz strajk na całego. Próbowaliśmy ją przetrzymać, na zasadzie zgłodnieje-to zje, ale to nic nie daje. Co zrobić żeby zaczęła jeść? Jak nadać temu jedze...
-
niedawno kupilam 5 miesiaczna suczke spanielke. hodowca zapewnial ze to pies zrownowazony i idealny da dzieci. na pocz byla bojazliwa ale teaz jest smielsza ale nie na tyle zeby podbiegac do obcych. ale nie w wtym rzecz. staram sie ja troche tresowac przy pomocy fachowej literatury. jednak dzis zaniepokoilam sie jeje zachowaniem. suczka chwycila zabawke strasszego 8 letniego syna i ten chciala ja jeje odebrac. podszedl do psa i chcial ja zabrac a aona chciala go ugryzc. jak to zobaczylam ska...
-
Mój pies od pewnego czasu nic nie je, jest bardzo osłabiony, zwłaszcza tylnie nogi, z pyska pojawia się taka długa flegma, ogólnie nie szczeka, a wcześniej jadł kości wieprzowe. Ma około 20 lat. Jest to rasa owczarek mieszany. Jaka może być przyczyna tej choroby? Czyżby mu kości zaszkodziły? Zazwyczaj je karmę miekką w postawi resztek obiadowych z przedszkola. Proszę o odpowiedź, z góry dziękuję! Pozdrawiam