psychiatra

(5 wyników)
  • Byłyście z dzieckiem u psychiatry? Właśnie wróciłam z CZD /rozczarowana niestety/,zależało mi na skierowaniu na oddział neurologiczny, żeby w końcu ktoś poważnie zajął się córką, wykonał badania,postawił diagnozę. Owszem "wyprosiłam" skierowanie, ale po konsultacji z lekarzami z oddziału otrzymam informację o ewentualnej zasadności hospitalizacji. Najbardziej jednak zdziwiło mnie, że pani doktor stwierdziła, że opóźnienie mowy to problem psychiatryczny. wizyta u psychiatry to wg...
  • Witam, Mam 3 letniego synka z podejrzeniem autyzmu. Logopeda z przedszkola poprosiła o konsultację z Dr Ewa Tanc, która do niedawna pracowała w IMiD w Warszawie. Niestety nie pracuje juz tam. Jeśli ma ktoś kontakt z Panią doktor to prosze o info, albo kontakt z innym sprawdzonym specjalistą
  • Proszę o wszelkie informacje dot. lekarza psychiatrii dziecięcej przyjmującego w Warszawie (tel. ulica, link strony). U mojego synka ( 3 lata) po wizytach u neurologa, foniatry i audiologa lekarze podejrzewają autyzm. Leczymy się w Międzylesiu ale wizytę u psychiatry mamy wyznaczoną na październik. Chciałabym szybciej załatwić to prywatnie. Jeśli ktoś może polecić dobrego specjalistę byłabym wdzięczna. Pozdrawiam cieplutko.
  • Chodzę z synem (4 letnim)do neurologopedy (opóźniony rozwój mowy) robi ostatnio duże postępy w mówieniu ale logopeda zwróciła mi uwagę że syn ma problem z kontaktem wzrokowym. Powtarza do niego "spójrz na mnie" a on sekundę popatrzy, a później ucieka wzrokiem. W domu zwracałam na to uwagę i rzeczywiście unika patrzenia w oczy w czasie rozmowy, chyba że go zainteresuję konkretnie moją twarzą to patrzy. Jak on mówi do mnie to patrzy na mnie. Czy jest to niepokojące? Polećcie mi dob...
  • :( :( :((26)

Mam 3-letnie dziecko z zaburzeniem psychicznym PICA,ktore objawia sie jedzeniem rzeczy niejadalnych.Mala zrywa z siebie ubrania,guziki,zeby je zjesc.Nacierana balsamem sciera go z siebie,zeby cokolwiek wlozyc do buzi.Prowokuje odruch wymiotny do tego stopnia,ze az mnie cofa,jak na to patrze... Jest pod opieka psychiatry ,a od teraz bedzie psychologa. Corka zaczela pozno chodzic -ponad 16 miesiecy,mowic z dnia na dzien( obudzila sie i powiedziala pelnym zdaniem,ze chce jesc,jak nigdy d...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się