psychiatra

(45 wyników)
  • Nie zwracalam na to uwagi ale teraz to nie daje mi spokojnie funkcjonowac wsrod ludzi, podejrzewam u siebie fobie spoleczna. Bardzo denerwuje sie gdy mam isc na jakies spotkanie, niewazne czy z kims obcym czy nawet znajomym. Ostatnio szukam pracy i sama mysl o rozmowie kwalifikacyjna paralizuje mnie. Nawet wizyta w domu u kolezanki to dla mnie stres w stylu "czy bedzie o czym rozmawiac, czy bedzie zadowolona z mojego towarzystwa" itd. Czy z czyms takim pojsc porozmawiac do psychologa, czy od ...
  • Szukam dobrego psychiatry w Warszawie. Mozecie mi kogos polecic? Bardzo prosze o pomoc bo nie moge znalezc nikogo dobrego.
  • Witam dziewczyny! Mam problem...może ktoś ma podobnie...Kilka lat temu na skutek dużych przeżyć emocjonalnych przypetała mi się nerwica. Było okropnie, problemy ze snem, oszmary senne, kołatania serca, drętwienia kończyn itp. Nie leczyłam się nigdy, udało mi się jakoś na własną rękę wyjść na prostą, ale nie do końca. Żyję normalnie, ale jeśli jakaś sytuacja jest chociaż troszkę bardziej emocjonująca od razu dostaje kołatania serca i wręcz drżenia głosu, tak strasznego, że mówić nie mogę. Boli...
  • moja matka jest chora na sm. juz od 9 lat nie wychodzi z domu, czesto krzyczy, bardzo ławto ją zdenerwowac, obwinia mnie nie wiem juz za co, przed chwila powiedziala ze znęcam sie nad nią??? czesto to mowi z tym ze ja nie wiem co zlego zrobilam, jestem zrozpaczona, nie mysle juzjak normalny czlowiek, moja glowa odmawia mi polsuszenstwa, az wkoncu odmowi, nie mam sily byc, bo juz nie mowie o zyciu, czy to normalne .../
  • W sierpniu br roku po całej serii badań stwierdzono u mnie nerwicę. Objawy zaczęłu się w styczniu po wypadku samochodowym. Od stycznia do sierpnia biegałam po lekarzach, 2 razy byłam w szpitalu. Badania krwi, ekg, holter, tomografia komputerowa głowy, rezonans magnetyczny wyszły ok. Miałam trudny okres (studia, praca, chorujące dziecko, problemy z mężem). Objawy utrudniają mi życie do tego stopnia, że nie mogę normalnie funkcjonować - omdlenia, zawroty i bóle głowy, bóle brzuc...
  • Kochane mamy... chciałabym zapytać się Was jak jest z Waszym zdrowiem psychicznym po urodzeniu maluchów? U mnie jest jakaś tragedia...mały ma już 2 lata, a ja po jego urodzeniu popadłam w totalną hipohondrię...cały czas boję się, że na coś jestem chora. Choroby wymyślam sobie najróżniejsze od stwardnienia rozsianego po hiv, a do tego jeszcze masa innych. Boję się dotykać swoje dziecko, żeby go czymś nie zarazić. Najgorsze jest to, ze moje wkręcanie sobie wszystkich syfów tego świata wywołu...
  • Szukalam jakichs informacji o tym panu na forum ale nic nie znalazlam. Znacie moze tego lekarza? Macie o nim jakies informacje? jest dobry? Czy raczej nie? Bede wdzieczna za jakiekolwiek info.
  • nerwica(14)

Dziewczyny-chciałam napisać Wam,bo wiem jak wiele z Was boryka sie z tym problemem-nie czekajcie juz dłużej zamknięte w domu, tylko marsz do lekarza. U mnie nerwica lękowa i nerwica serca pojawiła sie w ciąży-to był koszmar- bałama sie wyjść z domu, bałam się, ze zaraz zasłabnę, że coś mi się stanie itd. Po porodzie było jeszcze gorzej-napady paniki, skoki cisnienia, ból w klatce piersiowej, ból głowy, drętwienie kończyn i przede wszystkim ciągły paniczny strach. Wytrzymałam t...
  • od lipca schudłam ok 10 kg. wtedy to zaczęłam też pracę. 6 lat temu urodziłam dziecko. wtedy też stałam się nerwowa, ok raz w miesiącu miewałam biegunki, które trwały 2-3 godziny, przy których bardzo się trzęsłam, bolał mnie brzuch. kolonoskopia wykazała zespół jelita nadwrażliwego. z czasem wszystko się uspokoiło, ale nerwowość nie. ostatnio znowu się zaczęło. bóle żołądka, jelit. biegunki. zawroty głowy, problemy z widzeniem (mam wadę wzroku wykrytą miesiąc temu). kłucie w mostku....
  • moje pytanie dotyczy problemu psychicznego. czy tuż po tragedii, gdy ktoś obwinia się o śmierć bliskich, od razu kierować taką osobę do psychologa, czy pozwolić jej podjąć próbę uporania się z emocjami, ewentualnie wspierając środkami uspokajającymi? to nie jest pytanie hipotetyczne...
  • Drogie emamy, prosze pomóżcie.MOja mama cierpi na nerwice deprasyjną.Walczy z tym już długo, nic nie przynosi efektów ani wizyty u psychologa, ani leki (mase wypróbowala i nic) ma 52 lata, nie pracuje.Pomaga mi przy dzieciach od czasu do czasu. Jest apatyczna, pesymistycznie nastawiona do zycia.Bardzo się o nią martwię, nie wiem jak jej pomóc.Wszystko ją przeraża, nic nie cieszy. Do nowych wyzwan podchodzi sceptycznie.Jej nastroj bardzo na mnie wplywa i udziela sie otoczen...
  • pms(10)

kiedyś się przez to zabiję ;(((( nie mam się w co ubrać- w porządku, nie mogę się skoncentrować na nauce- w porządku, ale skrajne przygnębienie i myśli samobójcze to już przegięcie :( ból fizyczny jest znikomy, oprócz bólu głowy jeśli w ciągu tych dwóch dni w miesiącu wypada mi coś ważnego to przeważnie to zawalam, tak jak dzisiaj :( :( co mam ze sobą zrobić? czy są na to jakieś skuteczne leki dostępne bez recepty, przecież nie pójdę z tym do psychiatry no właśnie czy to można leczyć? ...
  • Dziewczyny, nie wiem, co się dzieje. Jeszcze trzy dni temu byłam normalnym człowiekiem, a teraz... Byłą piekny dzień, dodam, że w moim życiu jest wszystko naprawdę ok. Mam kochającego męża i wspaniałego syna. Wróciliśmy z teatru i poczułam jakiś dziwny lęk, w nocy nie mogłam spać, umierałam ze strachu, nie wiem przed czym, strach zmienił się w panikę i nie chce mnie opuścić. Jestem przerażona, nie mogę normalnie funkcjonować, wszystko robię na zasadzie automatu a w środku panika!To koszmar, s...
  • Zmagam się z depresją poporodową już kilka miesięcy. Macie jakieś sposoby by z niej wyjsć? Wolałabym uniknąć farmakologii, szczególnie, że muszę być w pełni sprawna w opiece nad dzieckiem. Jakieś pomysły na codzień? Dodam tylko tyle, że ciężko mi liczyć na przyjaciół...chyba ich już nie mam...
  • z wyczytanych objawów mam nerwicę lekową utrudnia mi zycie cholernie nie spię juz od wczoraj,te straszne napady niepokoju :( ratunku:(
  • w ciągu pół godziny lekarz psychiatra przyjmuje 5 pacjentów niewiele trzeba mówic lekarz sam wie i wypisuje recepty leki usypiające, uzależnjące z całą listą skutków ubocznych i to ma być psytorerapia??? jak po takich lekach pracować i żyć ??? Macie jakieś inne doświadczenia??
  • ?(4)

Lekarz stwierdził u mnie lekką niedokrwistość i zapisał mi tabletki uspokajające. Czy to ma jakiś sens? Zapisał mi Lexotan, a mówiłam mu że biore Relanium. Po co mam brać 2 rodzaje tabletek uspokajających? Mam dopiero 19 lat. A druga sprawa to, że lekarz psychiatra powiedział mi że nie mam już więcej do niego przychodzić, bo to jest już mój koniec. Myślałam że lekarz wszystkich przyjmuje. Oczywiście się do niego zapisałam bo chce tabletki, ale nie wiem czy dobrze zrobiłam.
  • nie wiem co mam myśleć, do tej pory żartowałam sama z siebie, że mnie ogarnia lenistwo ale to już nie jest zabawne nie chce mi się nic, rano jeszcze pół biedy, wstanę,pomaluje się i kiedy spojrzę w lustro to odechciewa mi się wszystkiego mam cudowne dziecko, a ja wkleję się w fotel a dziecko mnie prosi o zabawę to nie mogę się podnieść, na samą myśl, ze miałabym wstać wzbudza się we mnie smutek, przerażenie,nie chce mi się nawet odzywać obijam się z kata w kąt,jakby mnie nie było...
  • depresja(10)

kochane mamy czy jest pośród was, któraś ze stwierdzona depresją. ja cierpie od mniej więcej 3 miesięcy, mam nadzieje z tego wyjść. MOże jest ktoś , kto z tego wyszedł??
  • witam, mam nerwicę oraz nerwobóle Ataki są rzadkie, ale niestety zdarzają się Leki typu krople walerianowe, nerwosol, validol pomagają tylko na chwilę Dziś dopadło mi kłucie lewego barku oraz żeber i dostałam od rodzinnego ketonal i persen Rzeczywiście muszą to być nerwowe bóle, bo ketonal pomaga i mam brać go doraznie w razie bólu Kiedyś miałam atak duszności, płytkiego oddechu i kłucia serca lekarz na pogotowiu przepisał hydroksycyne, która dziś akurat mi nie pomogła, a tylko niesamowicie o...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się